TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Informace
Dne: 07.04.2020 23:55:44 FB



Vedení Alagaesie a jejich pravomoci

 

Milý obyvateli světa Alagaesie,

 

určitě bys měl mít v povědomí, kdo za Alagaesii vlastně odpovídá a kdo má na starosti její chod. Níže nalezneš seznam všech aktivních adminů, redaktorů i členů rady, na které se může obrátit v případě nějakých otázek či připomínek a kteří naopak tebe budou kontaktovat v případě, že se jim něco nebude pozdávat.

 

U každého člověka najdete barevný klíček, který značí, jakou roli v Alagaesijské administrativě mají. Mohou to být adminé se žlutým klíčkem, kteří mají na starost kompletní administrativu (od kontroly životopisů, přes aktualizaci herních míst až po kontrolování IP adres a vedení black listu), redaktoři s červeným klíčkem (kteří mají na starosti schvalování nových životopisů a přidávání a přepisování herních článků) anebo členové rady s klíčkem modrým. Ti mají přístup do chatu Alagaesijská rada, kde společně schvalují a komentují zatím neschválené životopisy, případně se podílejí na psaní a přepisování článků. K lepšímu pochopení zde máš přehlednou tabulku jednotlivých rolí. Dole pak seznam držitelů jednotlivých klíčků. 

 

Admin team zastihnete i na e-mailu: team@alagaesia.cz

 

Prohlédnout si popis funkcí.

Prohlédnout si seznam aktivních členů vedení.

Prohlédnout si seznam důchodců.

 

 

ČLEN RADY

 

První z pozic, kterou může běžný hráč získat, je člen alagaesijské rady. O tuto funkci se dá zažádat podle tohoto článku

 

Úkolem člena rady je kontrolovat nepřijaté životopisy čekatelů a plnit úkoly zadané adminem. Členové rady jsou zároveň oprávněni měnit počasí. Každý člen rady má na starost konkrétní rasu, u které má primární slovo o tom, koho přijmout a koho ne.

 

 

ČLEN RADY

(zkušený hráč)

 

Tuto pozici může získat člen rady, který se osvědčil v pozici člena rady, nebo už do rady přišel s označením zkušeného hráče.

 

Úkolem člena rady který je zároveň zkušeným hráčem je kontrola neschválených životopisů, plnit úkoly zadané adminem a taktéž jsou oprávnění měnit počasí. Od běžného člena rady se liší tím, že jejich pozice v radě je umocněna tím, že má právo hrát za vypravěče.

 

***

 

POMOCNÝ REDAKTOR                                       

 

Tato pozice je přístupná ve většině případů pouze lidem, kteří alespoň měsíc dobře vykonávali práci v alagaesijské radě a jejich hodnocení nepřijatých životopisů je na opravdu dobré úrovni.

 

Úkolem pomocného redaktora je vést členy rady, kontrolovat jejich práci a schvalovat životopisy. Stejně jako členové rady, i on má právo měnit počasí. Pomocný redaktor automaticky nemusí mít status zkušeného hráče. 

 

 

REDAKTOR

 

Redaktorem se může stát kdokoli, kdo má dobré a realizovatelné nápady a vychází dobře s adminy. Většinou se jedná pouze o stálé členy alagaesijské rady, kteří se ve funkci osvědčili.

 

Jeho úkolem je braimstorming. Sbírá nápady, konzultuje s adminy a vypracovává, načež má právo je po domluvě s adminem zveřejnit. Redaktor se od pomocného redaktora liší tím, že má více pravomocí, které mu postupně mohou být rozšiřovány. Zároveň má i přístup na e-mail.

 

***

 

ADMIN

 

Adminem se může stát jen opravdu kvalitní, aktivní redaktor, který má dobré vztahy s vedením a odvádí natolik dobrou práci, že jeho pravomoce jakožto redaktora jsou až příliš omezené. Jakmile se člověk jednou stane adminem, nebude mu funkce odebrána na základě neaktivity nebo přesunu do legend (pouze bude označen šedým klíčem jako "admin v důchodu").

 

Úkolem admina je kompletní kontrola stránky - tedy kontrola všech ostatních rolí. Má právo zveřejňovat jakékoli články obohacující obsah alagaesie, stejně tak má právo dávat pochvaly i tresty. Může vyhodnocovat vyhrocené situace (např. kyberšikanu) a jeho slovo je zákon. 

 

 

HLAVNÍ ADMIN

 

Hlavním adminem se automaticky stává obyčejný admin ve chvíli, kdy vyřizuje většinu záležitostí alagaesijského světa, včetně e-mailů, čekatelů a článků. Takový admin má absolutní moc -tedy když se rozhodne, že v Alagaesii v srpnu sněží, sněžit bude a hráči se se situací musí vypořádat.

 

Úkolem hlavního admina je zkrátka úplně všechno. Musí držet ochranou ruku nad stránkou a nese zodpovědnost za problémy, které způsobila jeho tolerance nebo přimhuřování očí. Hlavní admin by tedy měl být nekompromisní. Hlavní admin může ovlivnit jakoukoli situaci na Alagaesii, nicméně pokud ji začal řešit jiný admin, může zasáhnout až když situace nemá jiné východisko (tedy jiný admin už si neví rady jak situaci zvládnout) 

 

 

 

 

 

 

Seznam aktivních členů vedení

 

 

Islanzadí de Eamë - hlavní adminka, starající se o profily postav, psaní článků, novinek ohledně hry a podobných prací, včetně kontrolování chatů. Taktéž odpovídá na vaše zvídavé dotazy ve zprávách a tak trošku je to ten "hodný polda". Kdysi to bývala moudrá, mocná, krásná a chladná královna elfů. Dnes je pohřbená v Du Weldenvarden a je o ní posmrtně mluveno s úctou a respektem, který si po dobu své vlády vysloužila především taktickou likvidací odpůrců. Tímto děkujeme SSSR za zaslání příslušné příručky. Přepisování dějin nikdy nebylo tak snadné! 

Poslat zprávu Islanzadí

 

Aireen - adminka, která se stará o schvalování životopisů, správu nad radou, vnitroherní záležitosti typu tržiště a ve volných chvílích pořádá akce. Na dotazy vám také odpoví, přesto je to však "zlý polda", hlavně co se reálií a registrací týče. Jestli chcete, aby u ní něco prošlo, musíte si to rozumě obhájit. Je to plachá, přesto však nevegetariánská elfka, která umí škrábnout. Má svoji vlastní hlavu a nezajímá ji nic jiného, jen vlastní zkušenosti a názor a občas Idaron.  V nitru je ale stejně citlivá, jako na povrch vypadá.

Poslat zprávu Aireen

 

Arwina Greensleeves - adminka, která stejně jako ostatní adminé kontroluje profily, schvaluje a píše nové články, vyhodnocuje soutěže a říká se o ní, že je z adminů tak trošku nejpřísnější. Prostě "zlej polda". Na dotazy vám odpoví, ale jen na ty rozumné. Je to jednoznačně nejlepší královna, kterou kdy Lesy měly, ačkoliv její vládu provázejí jisté... kontroverzní události, za které však pochopitelně nemohla, a tady si vezměte koblihu, děkuji. Ačkoli je introvertní, svoje názory prosazuje rázně a cílevědomě.

Poslat zprávu Arwině

 

Rey - admin, který má na starosti reálie, herní osudy Alagaesijského lidu, herní knihy a pouští zbloudilé duše za brany Alagaesijské. "Hodná kočička". Tedy vlastně spíš kočkodlak, který se tak náhodně ochomýtá u důležitých věcí a tváří se důležitě, že byl u všeho. On stojí za rozkvětem a celou linkou hry druidů, během Nové epochy jsme mu to ale zatrhli. A tak se stal superdrbnou. Je novým rekordmanem ve hře "zapomněl jsem, že jsem ve vedení", do nedávna držela prvenství Idaron, která zapomínala, že je redaktorkou. Reyovi se podařilo zapomenou, že je admin. Gratulujeme a posíláme klíčenku.

Napsat zprávu Reyovi

 

Rhunön - admin, který má na starosti funkčnost základních mechanik hry, reálie, tržiště a pouští zbloudilé duše za brany Alagaesijské. On je ten "hodný polda". Také je to elfská kovářka, která se zapřísáhla, že už neudělá jezdecký meč a pak našla způsob, jak to obejít. A taky si stvořila prvního terminátora (ona mu říká homunkulus), ale my ji i tak máme rádi.  

Napsat zprávu Rhunön

 

Atanvarnë Allsyë Reloen - nejupovídanější členka Alagaesijské rady. Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to velmi mladá elfka, která často přepisuje svůj životopis a ještě navíc ho má velice dlouhý, takže neexistuje zkrácený popisek, který by ji vystihoval. Z posledních informací ale víme, že cvičila na královském elfském dvoře šermíře.  

 

 

Fin Briedis - členka Alagaesijské rady, která se velmi statečně rozkoukává. Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to vysoký, sympatický elf, který v současné době vykonává funkci elfského královského posla. 

 

 

Jeod - člen Alagaesijské rady, který vede obsáhlou a složitou kategorii lidí. Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to mladý muž, bývalý vládce Surdy, který je známý tím, že rád opouští bitevní pole a nechává tam poměrně vtipnou, leč však osamocenou armádu.

 

 

Meldon Erunámo Eruer - členka Alagaesijské rady která mívala moc nad nejtemnějšími obyvateli Alagaesie - stíny a draky. Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to elf zrádce, který má tak nějak omylem dítě s elfskou královnou a dozvěděl se to až když jeho dítě bylo dospělé. Best dad ever. 

 

 

Vragga - členka Alagaesijské rady, která měla na starosti urgaly a křížence (Jiné tvory). Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to urgalka, víceméně nestranná, oddaná bohyni Rahně, nevypočitatelná jako každý urgal. Tak moc nevypočitatelná, že ji ve hře vlastně skoro nikdo neviděl.

 

 

(tento seznam se může stále měnit tak sem občas koukněte)

 

 

 

Vedení Alagaesie v důchodu

 

 

Správce říše - admin, který stojí za tvorbou webových stránek a designu. Pokud Alagaesii budete vnímat jako horké médium, může za to Islanzadí. Pokud jako chladné médium, může za to právě Správce říše. Je to vysoký muž v plášti s kápí stojící ve stínech, kterému nikdy není vidět do obličeje. Právě proto je tak záhadný všem obyvatelům Alagaesie.

 

 

Arya Ildrid - adminka, která stála u zrodu stránky, bývalá královna elfů, dračí jezdkyně, lego v úsporném balení, kdysi jedna z nejaktivnějších hráček.

 

 

Elva Indil - adminka, která stála u zrodu stránky, manželka Blagdena, dračí jezdkyně, kdysi dávno "ten fakt hodně zlý admin". Jako fakt, přezdívalo se jí Elvitler (ano, to je kombinace jejího jména a jména Adolfa Hitlera).

 

 

Idaron - redaktorka, která neustále zapomíná, že je redaktorkou a píše redaktorům, aby udělali redaktorskou práci. S čistým svědomím můžeme říct, že kdo si s Idaronem nezahrál, jako by nikdy nehrál RPG. Jak o něm řekla Arwina: "Hraje se s ní skvěle, krásně píše... Ale při čekání na Idarona bych byla schopná napsat druhou bibli v Aramejštině." Je to statný elf, dračí jezdec, který je silným přivržencem královny Arwiny Meyron. 

 

 

Azkaal Uniarë - redatorka, která přijímala od Idarona pokyny k redaktorské práci a připomínala mu, že je přeci také redaktorem. Je to silně narcistický stín, jenž býval elfem. Flegmatická krutost a silný odér parfému ho provází každým jeho krokem. Je plně oddán králi. A svému odrazu v zrcadle. Chcete-li se stát jeho další milenkou, ozvěte se do HP. Značka: Stačí dlouhé vlasy!

 

 

Deynor - člen Alagaesijské rady, vedoucí elfy a dračí jezdce. Dále plní povinnosti které plní každý člen rady. Je to mladý lovec původem z Carvahallu vyznávající Severní kult.

 

 

Brom Meyström - zasloužilý člen Alagaesijské rady, který je tak moc zasloužilý,že do dnešních dní má právo beta na to, že může kecat ostatním radistům do věcí. Ale moc to nedělá.

 

 

Wran - člen Alagaesijské rady, která vytrvale bojoval za to, aby se z Alagaesie stalo spíše online dračí doupě. Několikrát se pohádal s několika adminy, Arwina ho za svých časů dost nesnášela. I tak se ale tento zajímavý elf stal takovým ne-stínem, který byl opozicí světlé straně Alagaesijské síly. A nakonec se samotné Arwině herně stal našeptávačem. A to se vyplatí. Starý popisek kdysi pravil: Nenápadně si hraje na stína a všichni mu to žerou. Neumý gramatyku.

 

 

 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše