TOPlist

DJ - Grasiella

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Draci - Žena
Dne: 20.02.2012 22:40:44 FB



Grasiella

Jméno: Grasiella

Rasa: Wyverna (Oblačný drak)

Datum vylíhnutí: jednoho slunečného dne roku 3260 při napadení elfských lesů královskými vojsky

Místo vylíhnutí: Ília fëon, Louka nebo jen klenot lesů Du Weldenvarden

Jezdkyně: Calimë Maria Sireona

 

 

Podoba:

 

Ač je Grasiella drak dospělý, svou výškou jakožto Wyverna není o nic víc vyšší než kůň- předčí jej asi o celou hlavu.

Hlava dračice je protáhlejší, ne příliš rozdílná od ostatních draků. Při bližším prohlédnutí spatříme i růžky na její hlavě, dlouhé několik palců a mírně zkroucené. Na svět shlíží safírové oči, jejichž barva je několik odstínů modré- od té ledové, ač po barvu hlubokého oceánu. Calimë často o své dračici říká, že když se podívá do jejích očí, dokáže v nich kdykoli najít hlubokou moudrost a důvěru, jako kdyby se koukala do mraků na obloze. Draci jsou úžasná stvoření a v něčem jsou podobní nám lidem, v něčem lepší než samotná lidská rasa. Inteligence a vnitřní síla draka, ať už Wyverny nebo jiného druhu, je v jeho očích a hlase.

Její podlouhlé tělo disponuje především svalnatými zadními končetinami, které jsou věčně namáhány, pokud mluvíme samozřejmě o pohybu na pevnině. Na jejich konci rostou ostré drápy, ne příliš dlouhé, ale i tak slouží jako užitečná zbraň v boji.

Oproti ostatním druhům draka, je Wyverna ta, která využívá křídla neustále. Je to důležité hlavně proto, jelikož tato dračice nemá přední končetiny. Místo nich disponuje právě blanitými křídly, podobnými netopýrovi.

Ocas je další důležitá část těla, obzvláště koordinuje způsob létání. Hned po křídlech to ovlivňuje směr a rychlost při létání. Na rozdíl od velikosti a výšky jejího těla je ocas dlouhý a štíhlý, po celé délce s malinkými ostny.

Wyverna není drakem, který by byl typicky štíhlý a ladný, jak si každý představuje. Právě naopak. Jelikož Grasiella nevlastní přední končetiny, veškerá námaha je na celé koordinaci a spolupráci všech částí těla. Proto dalším výrazným znakem je masivní hrudník. Je samice, tudíž tam nějaká protáhlost je znát, ale ne jako například Ledový drak neboli Blizard.

Šupiny Grasielly nejsou vůbec tvrdé oproti ostatním druhům, alespoň ne v dospělosti. Když byla mládě, její šupiny byly trochu tvrdší, ale během několika měsíců ukázaly svou pravou podobu. Připomínají totiž spíše šupiny hada, jsou měkké a hladké. Jejich barva připomíná stmívající nebe,

ještě nezahalené do pláště noci. Při světle se na šupinách objevují plošky světla, vytváří to tajemný odlesk modrých barev rozšířených do celého spektra.

 

 

Schopnosti:  

 

Jejich nejideálnější prostředí a zároveň jejich královstvím je nebe. Znají svá křídla vlastně od narození a používali je při všem. U Wiverny platí jedno pravidlo- Pokud s ní bojujete ve vzduchu, mění se v nebezpečné zvíře plné rychlosti a svižnosti. Nemůžete čekat kdy udeří příště. Je to jediný drak, který tuto schopnost ovládá tak dokonale.

Její vrozená schopnost je rozeznání teplých a studených proudů ve vzduchu a díky tomu může urazit větší vzdálenosti. Postupem času se může naučit i ovládání samotného živlu ku svému prospěchu, ale potrvá to velmi dlouho a spoustu cvičení. Každý ale ví, jak je dračí magie nevyzpytatelná a tak sami nevíme v jakém období se tato schopnost projeví.

V boji se jí měkké šupiny nevyplatí, nenosí na sobě žádnou zbroj, jelikož by jí zpomalila. Proto musí Grasiella spoléhat jen na své dovednosti v létání, což je v některých případech nesmírně riskantní.

V čem Grass zaostává, to je chrlení ohně. Dělá jí to starosti, jelikož už je dospělá samice a nemá žádnou další výhodu v boji. Wyverny nikdy nebyly v chrlení ohně příliš zběhlé, tudíž jejich chrlení ohně přicházelo obvykle v pozdějším stádiu a netrvalo dlouho.

Komunikace myšlenkami - Toto je typická a vrozená schopnost Grasielly, není to žádným překvapením, jinak by byla němé zvíře.  Dokáže takto komunikovat s kýmkoli se jí zachce, není to pro ní těžké. Ale i tak jí trvalo si tuto komunikaci vytříbit, začala jí mluvit v prvních měsících, a měla před sebou dlouhou cestu. V komunikaci disponuje hlubokým hlasem protkaný zženštělým podtónem. Ten se více zdůrazní, když například zvyšuje hlas, když se hádá

 

 

Dračí duše

 

První setkání

Dračí charakter je velmi složitá věc, ale nesmí být podceňován. Draci jsou stejně inteligentní bytosti jako lidská rasa. Proto při prvním setkání s touto půvabnou dračicí se setkáte hlavně s její ostražitostí a nedůvěrou. Nikomu nevěří a je schopná neznámého klidně zabít, pokud by ohrožoval na životě její Jezdkyni- její lidskou partnerku. Nikdo by nechtěl draka oklamat, zatím se jí všichni příliš báli, aby se pouštěli do intrik proti ní. Postupem nějakých chvilek s vámi začne mluvit, Grass sází většinou na první dojem. Mluví většinou v hádankách a vyhýbavých odpovědích, oťukává si danou osobu. Jinak příliš nemluví a není komunikativní.

Zrcadla duše

Když už vás s Grass nějaké ty zážitky, sdílení pocitů a souznění pojí, odhalíte i další vlastnosti v její velké duši. Dokáže být velmi starostlivá, zároveň však tichá, když vás poslouchá a ví vždy, co říct. Je to její tzv. nevyslovený dar. Příliš humoru tato dračice nepobrala, ale to neznamená, že se nesměje. Ze svého hrdla dokáže zabručet na náznak smíchu, ale zase tak často se to nestává. Je také dračice, jejíž žilami koluje odvaha. Miluje boje, ač zrovna nesouhlasí s jejich vytvářením. Tvrdí, že to jde vždy jinou cestou. Ale když to nejde jinak, hrdinně brání sebe a své milované.

Když už si Grass tak ráda hraje se slovy, miluje také debaty a jejich polemizace. Není ten typ, co má jen jeden názor, naopak. Ráda jich pozná víc a na základě toho se rozhodne. Je to čestná dračice, co se snaží se držet správného rozhodnutí, ale není správné tvrdit, že by nikdy nebyla zaujatá. Tuto zaslepenost emocemi se snaží do jisté míry překonat, aby viděla svět jasnějším zrakem.

Vždy jí zajímal její vlastní druh, její dračí podstata a tak měla ráda, když se setkala s nějakým jiným drakem, ač nebyl stejného druhu jako ona. Sama už mnohokrát přemýšlela, že by si chtěla najít i dračího partnera, s kterým by strávila zbytek života a rozšířila dračí rasu o dalšího potomka. Je to její tajný sen, o kterém nemluvila ani se svou lidskou partnerkou.

Jelikož celý její život je spjat s Calimë, ovlivňuje to i její charakter, pochopitelně. Prolínají se do ní její emoce a její názory, tudíž už není tak objektivní v názorech, jak bývala vždycky. Umí být též dost paličatá dračice, to byla dá se říct odjakživa, ale nikdy by vám to nepřiznala. S paličatým drakem není radno se hádat.

Pýcha draků bývala odjakživa jejich podstata. Jen Grass si vyvážila svou pýchu dostatečně se sebekritikou tak, aby se nevyvyšovala nad ostatní. Pořád se snaží vylepšovat své schopnosti a nikdy o sobě neřekla, že je na něco dobrá. Řekne, co ovládá a do jaké míry. Tudíž skromnost a cílevědomost je další z jejích dobrých stránek.

Bohužel tou špatnou je prchlivost. Grasiella ovládá slovní hříčky, ráda debatuje, ale pokud někdo mluví o něčem, co je pro ní citlivé a zranitelné, rychle vybouchne. Tento výbuch vzteku nemá dlouhé trvání, ale může napáchat mnoho škody. Tato dračice je velmi inteligentní, ale temná zákoutí její duše ovládnout nedokáže. Ona sama ale ví, že vztek je to nejhorší co člověk může udělat, aby dosáhl něčeho, co vyžaduje dlouhé a trpělivé snažení. Jakožto dračice Jezdkyně má před sebou dlouhou cestu a velké úkoly, proto je to pro ní důležité toto ovládnout.

 

 

Majetek pro dračici

 

  • univerzální sedlo od elfů
  • brašny po stranách sedla

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše