TOPlist

Šruikan (zmizel)

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Muž
Dne: 14.10.2010 20:24:11 FB



Šruikan

 

 

Jméno:  Šruikan
Pohlaví: >

Druh: Obyčejný drak

 

Majitel: Galbatorix Aris

 

 

Popis: Černý drak, nebo také Šruikan patřil vždycky k těm větším drakům, kteří se dorostli úctyhodných rozměrů dříve, než jejich menší příbuzní. A taky proto úctyhodnou velikost má. Šruikan má velmi atletické tělo, přímo stvořeno pro let a hbitost, dlouhé křídla, relativně úzké proporce a dlouhý ocas. Na délku měři téměř 40 metrů díky bičovitému ocasu a rozpětí jeho křídel je téměř metrů 90. V kohoutku pak černý drak měří něco málo kolem 12 metrů, což z něj činí skutečného obra. Pravdou je, že Šruikan vyrostl neskutečně rychle, žádné stopy to však na něm nezanechalo.

Šupiny má černý drak ocelově zbarvené, jakoby začouzené, na hlavě, kloubech a břiše pak přechází do mlžné až kouřově šedé barvy a trny a drápy má antracitově černé.
 
Hlava Šruikana je dlouhá, směrem k tlamě se čelisti zužijí. Na dolní čelisti mu rostou dva menší ostny, jinak je čelist v podstatě úzká. Dokáže ale Šruikanovi poskytnout neskutečnou možnost jak rozevřít tlamu, což mu poskytuje neuvěřitelnou výhodu při chrlení ohně. Horní čelist je velmi uzoučká a jakoby rozšířená. Rostou na ní zdrsněné šupiny, které mezi sebou skrývají malinké nozdry a za nimi temné, nazelenalé planoucí oči.
Hlava je pak protažena v dlouhé rohy, které se nestáčejí a ladně trčí dozadu a jsou tmavou blanou spojeny se zbývajícími dvěmi na dolní čelisti.
Nutno dodat že tlama je plná né velkých, ale nespočítatelného množství tenoučkých pilovitých a ostrých zubů. Pravdou je že Šruikan nemá tesáky.
Na zádech se mu pak roztahuje nízký hřeben, který se v kohoutku rozděluje a spojuje se až v oblasti pánve, kde pokračuje až ke konci ocasu. Mezi ostny se pak pne kouřová blána s občasnou černou kresbou či tygrováním, na ocase, výraznějším, jelikož jak blána tak i ostny jsou protaženy do délky.
Trup je protáhlý a relativně úzký, ale hrudník a hrudní kosti jsou pevnější a široké, umožňující Šruikanovi hluboké nádechy a perfektní předpoklady pro chrlení ohně, nohy jsou ovšem kratší, což si vyžádalo daň při pohybu na zemi. Umí s nimi sice bravůrně šplhat ale oproti drakům, kteří mají nohy delší a jsou lépe uzpůsobeni životu na zemi si nezadá. 
Jeho doménou je totiž vzduch. To ale neznamená že se jeho spáry nestávají smrtonosnou zbraní.Pravdou je že v nich má velký stisk a dlouhé drápy dokáží nepěkně potrhat jakéhokoli soupeře. Nohy mu tudíž slouží ke šplhání a k odrazu, k běhu je ale příliš nepoužije a na zemi je zranitelný.
 
Schopnosti: Šruikan je typickým příkladem draka chrliče a letce v jednom. Oproti drakům jeho věku a velikosti nedisponuje tak velkou silou. Nedokáže drtit svými čelistmi a ničit mohutnými útoky dračích spárů. Jeho tělo je stvořeno pro let a rychlost. 
 
Dlouhá křídla a ocas mu skvěle slouží k letu, kde dokáže předvádět naprosto akrobatické kousky, které většině drakům zůstanou naprostým tabu. Jejich rozpětí mu dovolí nejenže létat dlouze bez jediného máchnutí a plachtit tak ve výšinách, ale i rychle stoupat i klesat, dělat akrobatické vývrtky a kotouly, všelijak se obracet, či se dokonce zastavit za letu a prudce měnit směr. Pravdou však je že příliš skladné na drakově hřbetu nejsou. To je daň za jejich používání.
 
Druhou jeho výraznou schopností je umění chrlit oheň. Šruikan má širokou hruď, která mu dovoluje nabrat více vzduchu než ostatní draci a chrlit velmi dlouze a vytrvale. Úzká čelist mu pak poskytuje výbornou schopnost plamen zacílit. Je tudíž výborným chrličem.
 
Zato na zemi je Šruikan nepříliš účinný. Ač velký a rychlý drak, je stavěn pro let a rychlé útoky a v duelu s drakem svého věku a velikosti by na zemi neobstál. Má rovněž menší sílu v poměru ke svému věku a proto spoléhá na vzduch. Odříznut od svého živlu se může stát velmi zranitelným a snadným cílem. Černý drak si je však tohoto vědom.


Nakrmit


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše