TOPlist

Meldawen

Začátečník 2140 Mistr

Napsal: Meldawen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 20.03.2013 20:06:23 FB



Meldawen

 

 

Jméno: Kdysi byl znám jako Rydan, nyní si říká Meldawen

Titul: Generál Galbatorixovy armády, Pán z Rickwoodu a hradu Arhnén, vícegenerál

Druh: Člověk

D. Narození: 10.9. 3230

Věk: Třicet šest

 

Podoba:

 

Meldawen je oproti ostatním mužům poměrně vysoký. Se svou výškou okolo šesti stop se rozhodně neřadí mezi trpaslíky a nikdo by si ho s němi nespletl. Má mohutné a vypracované tělo, který kdysi mělo atletický ráz, ovšem nucená služba v Galbatorixově vojsku udělala své. Kdysi možná zaměřený na pružnost, dnes však na hrubou sílu a fyzickou vytrvalost.
Pevně vyrýsované svaly táhnoucí se po celém těle kryje téměř vždycky nejdříve hrubá kožená vesta a na ní pevný náprsní krunýř, přes který se táhne šikmo kožený provaz, který slouží jen k přidržování koženého opasku, který má kolem pasu. Ke krunýři jsou přikované také dvě velká železná oka, která drží dlouhý modrý plášť dodávající mu šlechtický vzhled. Ruce chrání rovněž kožené rukávy ale navíc také u ramen tři pevně sražené pláty a od předloktí ke špičkám prstu zase pevné loketní brnění. Nohy jsou vyzbrojeny podobně. Nejdříve kožené nohavice a poté holenní chránič a stehenní. Nechybí ani štít. Ten jeho má prodloužený, špičatý tvar se znakem jeho rodu, samozřejmě. Není však vyroben ze dřeva, ale ze železa, takže je mnohem kvalitnější než běžné štíty.
 
Tvář má docela ostře řezanou, nejčastěji zvýrazněnou přirozeným plnovousem, který udržuje. Na ní se nachází malé tmavé oči téměř vždy skryté pod hustým tmavým obočím. Nos je poměrně objemný a dlouhý, špička se zdá být mírně nahoru. Má také úzké, ale podlouhlé rty, na kterých úsměv moc často nenaleznete.
Působivá je také jeho zbírka jizev, kterýma se může na obličeji pyšnit. Úplně ta nejvýraznější se táhne od levého spánku, kousek pod levým okem až k začátku rtu. Přišel k ní při souboji s Galbatorixem, kdy ho král sekl mečem.
Další dvě jizvy má nad pravým okem. K těm přišel při tréninku. Nějaký neopatrný voják ho takto sekl. 
Další a obvykle skrytá jizva se nachází v oblasti pod bradou, takže je téměř vždycky skrytá ve "stínu". Vidět je jen tehdy, když Meldawen zvedne hlavu. Táhne se od středu brady směrem doleva a konší zhruba u začátku spodního ušního lalůčku. K ní přišel ještě když sloužil u lesních hraničářů. Zrovna zajali Bayna, když jeden ze šlechticů vyjel z řady a škrábl ho kopím. 
Vlasy mají tmavou, téměř černou barvu a jsou obvykle jen nedbale rozpuštěné za hlavou a dosahují délky zhruba k ramenům. Moc o ně neudržuje. 
Odívá se příležitostně. Nejčastěji má však na sobě již zmíněné brnění, avšak na svém hradu chodí oblečen do lněných tunik všech možných barev a střihů. Jsou dovážené až z Teirmu, kde jsou šité na dvoře místního vládce města. Přes to si ovšem skoro vždycky přehodí svůj modrý plášť, aby tam ještě více dodal svému šlechtickému původu. Kalhoty nosí povětšinou sladěné do barev tuniky, vzácně na sebe však hodí purpurovou. Boty nosí na hradě pohodlné vlněné, které jsou spíše pro pohodlí než praktičnost. Mimo hrad si obuje vysoké hnědé boty tkané z pravé kůže. 
Mezi jeho doplňky patří bezesporu pečetící prsten na prsteníčku levé ruky. Je na něm symbol jeho rodu vyrytý v pečetícím vosku. Další prsten musí nosit na prsteníčku pravé ruky, který nese Galbatorixův znak. Tenhle není pečetící, ale dokazuje jeho pošlušnost vůči králi. 
 

 

Vojsko:

 

Velí svému vlastnímu pluku čítající okolo pětiset zkušených vojáků.
 
Rozpoznávacími znamením jsou  hrubé kožené tuniky. Jsou žluté s erbem Pánů z Rickwoodu (černý orel na žlutém poli orámovaný obrysem štítu). Nazývají se Rickwoodský pluk, podle města, které jejich generál vlastní. Jsou určení jako lehčí, ale zato rychlejší vojáci. Každý z nich má kopí, meč a kulatý dřevěný meč.
 
Kromě toho velí také početnějším Dras-Leonským plukům, které mu byli přiděleny. Čítají 800 vojáků. Byly v hrozném stavu, ale on je 'obnovil' a připojil ke svému vojsku. Je můžete poznat také podle tunik, ale jiné barvy. Ta jejich je tmavě zelená a se znakem Dras-Leony. Jsou primárně stavění jako těžkooděnci, proto mají každý železné brnění a meče spolu se štíty. Pár vojáků vlastní také sekyry.
 
Navíc má ještě pod své vojsko zařazené Královské Střelce, kterých je 200. Ti mají tradiční červené tuniky a nacházejí se vzadu na konci vojska. Každý z nich má luk a šípyi plus ještě malý krátký meč. 
 
Na svém hradě má rovněž trvalou posádku skládající se ze stovky dobře vycvičených vojáků, kteří jsou obrnění koženou tunikou ve žluté barvě a erbem pánů z Rickwoodu. Všichni členové mají luky a šípy, nechybí ani krátký meč. Třetina vojáků má pouze meč a setina bojuje se sekyrou.
 
Meldawen má navíc ještě soukromou jízdu skládající se ze čtyřiceti jezdců (jsou stejně oblečeni jako členové posádky), kteří mají navíc kromě luků, šípů a mečů ještě každý kopí se žlutým praporem. S touto jízdou nejčastěji vyjíždí na lov. 
 

 

Povaha, záliby:

 

Meldawen býval už kdysi spíše tichý a chladný člověk, ovšem doba, kterou strávil v armádě mu na chladnosti ještě přidala. Nenávidí Galbatorixe za to, že si ho zotročil a nejraději by ho zabil. Ještě větší nenávist ale chová k Baynovi, který ho po přepadení začal neobyčejně důmyslně šikanovat.
Často tak na něm uvidíte neutrální masku, kterou sundává snad jen ve spánku. Je také navíc poměrně arogantní a ve většině případů se neumí přiznat chybu. Ale zároveň je také velmi chytrý a dobrý taktik, takže se zas tolika chyb nedopouští. Je velmi pečlivý a svědomitý, takže je schopen celou akci plánovat měsíc dopředu. 
Má také poměrně výbušnou povahu a to v případě, se se mu něco nepodaří. V takovéto situaci je schopen ztratit své ovládání, které po čase přejde až v agresivitu. 
Ve společnosti svého pluku je naopak také veselý a optimistický, jakoby se v jejich společnosti cítil nejlépe. Kdysi míval také poměrně kladný vztah ke všem druhům ptáků, ale i tady se na něm projevil tvrdý výcvik, kterému byl podroben. Už ho tolik nelákají a po smrti svého orla ptáky téměř nenávidí.
 
Hlavní zálibou se mu po bojování stala hra na píšťalu, kterou si sám vyřezal. Zní to sice, jak kdybyste tahali kočku za ocas, ale to se mu nikdo neodváží říct. Je na svůj "um" velmi pyšný a při nějaké slavnosti neváhá vytasit onen nástroj, což si všichni vyloží jako signál jíti spát. 
Jeho další zálibou je práce. Není to ale workoholismus, protože svou práci ne že by přímo miloval. Má rád války a využívá jakéhokoliv turnaje jako záminku k tomu, aby si znova zabojoval.
Dále miluje knihy. V mladém věku se od Melianského barda naučil číst a psát. K tomu ho rovněž navedl otec, protože on sám číst neuměl ale považoval za správné to umět.
 

 

Historie:

 

 

Před nástupem do Galbatorixových služeb:
 
Tenkrát znám ještě jako Rydan se narodil ve městě Melian, které leží poblíž Surdských hranic a v blízkosti malého lesíka, kde trávil hodně času. Narodil se do méně početné rodiny čítající čtyři členy, přičemž sestra (dvojče) Niena byla zabita v dětském věku, kdy na ní jeden opilec vystřelil z kuše, protože mu nedala své peníze. Rydan si na ní moc nepamatuje, ale od té doby se ho rodiče velmi drželi a starostlivě se o něj starali. Dalo by se proto říci, že mimo město se Rydan dostal "oficiálně" až na sklonku jeho dvanáctého roku života se vydal k onu blízkému lesíku, kde ho poprvé postihla život ohrožující situace. Zrovna se bezstrarostně procházel mezi stromy, když odněkud náhle se vynořila mohutná zakuklená postava, prudce jej povalila a začala ho okrádat. Možná by ho poté i zabila, nebýt statečného orla, který se na onu postavu vrhnul a zahnal jí na útěk. Ovšem neoběšlo se to beze zranění a orel přišel o jeden ze tří pařátů na levé noze a dost si poranil křídlo. Rydan ho tedy vzal domů a velmi pečlivě a intenzivně se o něj staral, díky čemuž se následně uzdravil a stal se jeho společníkem. 
Rané mládí však utíkalo příliš rychle a v době, kdy se jeho život blížil k sedmnácti přišli do města Galbatorixovi vojáci a začali odvádět muže. Rydan se raději nabídl dobrovolně, čímž mimojiné potěšil velitele roty a zároveň se vyvaroval potížím, kdyby se snad nepřihlásil. Starostliví rodiče byli samosebou proti, ale proti rozhodnutí Galbatorixovém toho opravdu moc nezmohli. 
Rydan byl tedy přidělen k lehké pěší jednotce čítající okolo padesáti mužů v lehkém brnění a krátkým mečem beze štítu. Byli něco jako jakousi první vlnou, která proti obrněným rotám neměli moc šanci, ale zato armáda ušetřila na výcviku. 
A tak se dostal Rydan do prvního ostrého boje, když zrovna přespávali v oblasti Aroughs, když v tom odněkud zaútočila Vardenská jednotka a začala překvapené vojáky zabíjet. Tady Rydanovi opět pomohl onen věrný orel, kterého následně pojmenoval Arhnén a který statečně zabíjel muže za mužem a který se hbitě vyhýbal šípům. Během jediné noci Vardenové zničili téměř celou jednotku, kromě Rydana a zhruba deseti dalších, kteří se stihli v době, kdy se bitva zdála prohraná skryli v lese. Ve městě je ošetřili a poslali zpět do hlavního města, kam dojeli pomocí zásobovacího konvoje. Tam prošel Rydan tvrdým výcvikem a byl přidělen k lučištnícké kavalerii, která měla rovněž lehké brnění, ale namísto meče používali luky. Tady se jeho lučištnická dovednost prudce zlepšila a byl natolik dobrý, že byl po čase povýšen na velitele lučištnické kavalérie, která se zapojila do mnoha slavných bitev. Rydan se jevil jako mladý, moudrý a věrný velitel, který vždy myslel na životy svých vojáků, takže se do žádných sebevražedných akcí nepouštěl. Zlom přišel po drtivé porážce Vardenů, kde Rydan na vlastni oči viděl zvěrstva, která Galbatorix páchá a uvědomil si jeho krutost, takže od něj odstoupil a jedné noci překvapivě ujel spolu s družinkou osmnácti věrných vojáků, kteří sdíleli jeho názor. 
Chvíli pobývali v oblasti Dras-Leona načež ale prodali své uniformy, nakoupili nové oblečení a oficiálně se pojmenovali na Lesní Hraničáře a přísahali, že zabijí Galbatorixe. Po několika diskuzích se rozhodli ubydlet v lese okolo jezera Tudosten, který poskytoval hranice mezi Galbatorixovou říší a říší Vardenů. 
 
Novodobá historie:
 
Po pečlivém naplánování a důsledné akci se jim podařilo zajmout samotného Bayna Železnou pěst a to v době, kdy byl se skupinou šlechticů na lovu. Hraničáři ho nejprve sledovali ke srázu, kde Bayn zabil osobně nagru načež se vyřítili z lesů a zaútočili. Rydan Bayna zneškodnil sám a to střelou ochromujícího šípu, který mu ochromil tělo. Nejdříve Bayna převezli do své skrýše, kde ho podrobili menšímu výslechu načež se rozhodli prodat ho Galbatorixovi zpět. Zamířili proto na neutrální území do opuštěného města Sehir - Písečné údolí. Ovšem Galbatorix byl prozíravý, přepadl Rydana a odvezl si ho na hrad. Tam ho podrobil sadou mučení dokud se mu vysílený a zmučený Rydan nezavázal starověkým jazykem k poslušnosti a k dalším věcem. Potěšený Galbatorix ho pasoval do hodnosti nižšího lorda a věnoval mu malý lesík kousek od hory Marna, vedle kterého stál také polorozpadlý hrádek jménem Arhnén. Galbatorix mu zafinancoval rekonstrukci hradu a částečně se podílel na jeho výcviku, během kterého se musel definitivně zříct luku a naučil se bojovat s mečem a štítem. Trénink to byl vskutku namáhavý, protože se na něm podílel také Bayn a ten využil situace a pořádně ho ztrestal. Během této doby prošlo hlavní změnou jednak jeho tělesná stavba, ale také jeho psychická morálka. 
Jakmile si byl Galbatorix jist, že je fyzicky připraven jít do boje, přidělil ho prozatím jako prvního důstojníka k Baynovému vojsku, takže dostal pod sebe celý jeden pluk. Protože nechtěl svým stávajícím jménem budit akorát nevoli, rozhodl se přejmenovat na Meldawena, s čímž Galbatorix lhostejně souhlasil.
Protože také Bayn potřeboval čas na regeneraci, rozhodl se Meldawen odjet na svůj hrad, kde si ho nejdříve prošel, vybavil a uspořádal malou oslavu, na kterou čistě ze zdvořilosti pozval Galbatorixe, který odmítl a ze škodolibé radosti také Bayna, který rovněž odmítl. Přijela menší skupinka šlechticů a společně hodovali až do časného rána. Poté byl na programu lov. Šlechticové doprovázeni Meldawenovou soukromou jízdou vyjeli pozdě odpoledne a vrátili se večer spolu s několika statnými srnci, které společně ulovili. 
 

 

Schopnosti a dovednosti:

 

Meldawen se specializuje téměř výhradně na boj se zbraněmi, hlavně s mečem. Tento um uměl už kdysi, ovšem po vstupu do armády byl nucen přejít pouze na meč, což mu zprvu dělalo problémy, ale dnes už umí s mečem zacházet docela obstojně. Sice není tak dobrý jako Bayn, ale dost dobrý na to, aby porazil průměrné nebo mírně nadprůměrné šermíře. Dokáže dobře bojovat také s obouručním mečem, ale jednoruční meč má raději. Naučil se také bojovat se sekyrou, kdyby k tomu byl někdy donucen, ale v tomto neprojevil nějaké výraznější nadání.
Co se ale toužil naučit byl boj s oštěpem, tedy přesněji řečeno jeho vrhání. Tohle mu nešlo moc dobře ale po tvrdém a přísném tréninku se to nakonec naučil a dokáže poměrně přesně zasáhnout cíl do vzdálenosti deseti metrů. Boj beze zbraně mu vzhledem k jeho tělesné zdatnosti nedělá nějaký výrazný problém, pokud dostane obeť do svého sevření, nemá šanci. Trošku problém mu dělají ohební a pružní lidé či elfové, na které moc neplatí hrubá síla. Je schopný stratég, teoretik a dokáže umně zapojovat hlavu. Disponuje i znalosti anatomie a polní medicíny.
Léta na bojištích mu prokázala nějakou tu zkušenost a tak většinu bitevních zraněních dokáže alespoň spoře ošetřit. Také si dokáže pevně obrnit mysl, která také prošla Galbatorixovým výcvikem, takže je ještě silnější a nepřekonatelnější.
 

Rodina:

Bergin Medvědobíjec

Rydanovým otcem je bývalým lovcem, nyní válečným zraněným ve městě Melian, který proslul legendárním skolením velkého medvěda, kterého zabil obyčejnou dýkou. Díky tomuto vítězství byl prakticky ihned vzat do armády Galbatorixe, kde se postupem času vypracoval na generála, ale nikdy o tuto práci příliš nestál a rozhodně do ní netlačil svého syna. Ovšem v době války mezi Vardeny a Galbatorixem utrpěl rozsáhlé poranění levé ruky, která mu musela být nakonec amputována. Takto zmrzačen se již nemohl do války zapojit a zkončil v bídě, kde se živí jen občasným zaučováním mladých lovců.

 

Kendra Laskavá

Kendra, Rydanova matka, pracuje stále jako služebná vládci města Melian, kde žije. Není to sice nijak velké město, ale má šlechtického vládce, neobyčejně snobského a bohatého, u kterého pracovat je velkou ctí a je dobře placená. Sice už není v mladém věku, ale stále se silou a ochotou vyrovná mladým služebným, které momentálně zaučuje. Po čase věčného ohýbání a drhnutí podlah má téměř kulatá záda s velmi vypracovanýma rukama, díky kterým je velká jen několik stop. Přízvisko Laskavá získala poté, co pomohla jedné služebné, která zapomněla vytřít vládcovou ložnici, Kendra to vzala za ní a bleskově onu ložnici vyčistila a samotný vládce si ničeho nevšiml.

 

Niena

Niena bývala Rydanovým dvojčetem, takže mu byla celkem podobná. Ovšem v dětském věku náhle zemřela, kdy na ní jeden opilec vystřelil z kuše, protože mu odmítla vydat své peníze.

 

 

Majetek:

 

 
Sídlo v blízkosti lesů Du Weldenvarden. Jedná se o menší hrádek jménem Arhnén spolu s přilehlým lesem a městečkem, které nese název Rickwood.

 

 

Jeho primární zbraní je tento jednoruční meč, který se od ostatních liší tím, že si na něj Meldawen zaplatil ochranu- tedy, zaplatil kouzelníkovi, který kolem meče optředl ochrany proti zrezivění, otupení, zlomení a proti ohni. 
 
Další zbraní, kterou má u sebe je dýka vyrobená v téže zbrojírně jako meč, takže je mu vzhledově celkem podobná. 
 
A nakonec vlastní ještě železnou pokladnici, do které si vkládá ty drobné daně, které od obyvatel města Rickwood očekává. 
 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše