TOPlist

DJ - Gilan

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Draci - Muž
Dne: 06.05.2013 08:33:30 FB



Gilan

 

 

Jméno: Gilan

Pohlaví: samec

Druh: Ledový drak

 

 

Majitel: Ireth

 

Podoba: Svou výškou už dávno přerostl svou Jezdkyni. Šupiny, které byly šedivé a na některých místech namodralé z nějakého důvodu zesvětlaly. Šedá se změnila v bílou a modré šmouhy nejsou příliš viditelné. Vypadají nahodile, aby mu pomohli splynout s ledovým prostředím. V kterém se ale většinou nenachází. Svou hravost a zvědavost částěčně ztratil s přibývajícími zkušenostmi. Bílé šupiny mu ztvrdly a jen tak něco je neprorazí. Ladný vzhled mu dodává dlouhý štíhlý krk. Na hlavě, která je na první pohled menší a štíhlejší než u ohnivého draka má výstupky, které vypadají jako bodce. Žádný takový účel nemají a jsou spíš na “okrasu”. Ony výstupky se táhnou od hlavy až po špičku ocasu, akorát že nejsou tak velké jako ty na hlavě. Křídla má přizpůsobena rychlému letu a manévrování ve vzduchu.

Ačkoliv jeho drápy nejsou nijak velké, neubírá jim to na nebezpečnosti. To, co je ale mnohem nebezpečnější je tlama plná ostrých zubů, která je navíc i schopna vydechnout led. Ačkoliv je mladý, přesnost míření ledové krusty mu nedělá problémy. Což je věc, která jeho Jezdkyni stále udivuje. Vzezřením je typický ledový drak - dokonce i oči jsou modré, ačkoliv v nich po chladu není ani stopy. Spíše naopak, často se v nich dá zahlédnout vřelost a rozhodně inteligence.

 

Povaha: Gilan velmi rád budí respekt v každém, kdo ho vidí. Což mu ulehčuje jeho vzhled a maličkost, že je drak. Je velmi náladový, což díky silnému poutu od něj převzala i jeho Jezdkyně. Jeho náladovost ho dělá velmi nevypočitatelným, navíc stačí jen drobnost a jeho skvělá nálada se může rázem změnit. Naštěstí je tu Ireth, která ho podporuje a pokud už se naštve, dokáže ho velmi rychle zase uklidnit. Gilan nevyžaduje ničí společnost, a kdyby bylo po jeho, klidně by odletěl do Beor a zůstal tam jen s Ireth. Vzájemně si jsou opravdu hodně blízcí a rozhodně ani jednomu z nich nevyhovuje čas, kdy mají být od sebe. I kdyby jen na tak krátkou dobu jako je lov.

Často si všímá i věcí, které by Ireth nikdy nenapadly a obráceně. Vzájemně se doplňují a podporují. Užívá si létání snad ještě více, než čas kdy v ostatních vzbuzuje respekt. Ačkoliv upřednostňuje zimu, nikdo neříká že si někdy nedovede užít i trochu toho horka - ale co je moc, to je moc. V podstatě je to ale milý, i když náladový, drak, který nemá problémy s nikým. Pokud neurazí nebo nenaštvou jeho nebo jeho Jezdkyni.

 

Historie: Od té chvíle co se narodil se od Ireth nehnul na krok. Později se samozřejmě otrkal - nebo jeho zvědavost byla větší než cokoliv jiného, a neohroženě zkoumal okolí. Nejednou to dopadlo tak, že zkoumal tak zuřivě, že se klopýtavě musel vrátit zpátky, protože se čehosi vylekal. Neohroženost mu tedy možná ze začátku chyběla, ale netrvalo dlouho a sebral odvahu natolik, aby se od Ireth vzdálil i na déle než jen pár minut.

Spolu s ní potkal elfky a stína, dokonce se byli podívat i v poušti. Kde se mu aspoň nějakou chvíli líbilo. Po nějaké době se ale oba vrátili do lesů a stranili se jakékoliv společnosti. V té době se naučil létat, jejich komunikace, a pouto celkově, se jen a jen zlepšovala. Také zjistil, že na rozdíl od jiných draků, on není schopný chrlit oheň ale led. Vyhovovalo jim, že mohli být jen spolu a pošťuchovat se. Nakonec i to muselo skončit, když Gilan vyrostl natolik, aby ji unesl při letu. To si vlastně oba uvědomili, že by možná opět mohli vyjít mezi elfy a poptat se po někom, kdo by je byl schopen vycvičit.

 

Schopnosti: Nejlépe ze všeho mu jde létání a různé akrobatické kousky ve vzduchu. Co se týče boje, rozhodně nic z toho posoudit nemůže, protože se nikdy žádného nezúčastnil. Stačí mu ale vědomí, že kořist si uloví a tudíž nezemře hlady. Skvěle komunikuje s Ireth v myšlenkách nebo pocity. Už ji i unese a mohou spolu létat - to se zatím stalo snad jen jednou, protože nemají sedlo. Chrlí oheň naprosto bez problému a pokaždé led zasáhne to místo, které chce. Ačkoliv mu to dalo hodně, hodně tréninku. Očividně to má v genech spolu s létáním. Nikdy nebyl schopen použít magii - a vlastně se ani nepokoušel. Vystačí si i bez ní, takže něco takového mu zatím přijde jako ne až tak nezbytný um. On sám navíc pochybuje, že by někdy zvládl něco vykouzlit. Přestože magii v sobě cítí, nikdy ji nebyl schopný uchopit a nějak zformulovat. Nakonec se s tím tedy smířil a nechal to být.

 

Nakrmit


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše