TOPlist

Bartoloměj Barst

Začátečník 1857 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 09.06.2013 11:08:01 FB



Bartoloměj Barst

 

Barst

 

Jméno: Bartoloměj Barst, používá ale jenom příjmení
Titul: před několika lety titulován na lorda, odnedávna též Drakobijec, když v poušti podle usmrtil Jeromovu dračici Vittany.
Věk: 35 let
Přezdívky:  Přezdíván sběrač, rád totiž po ukončení boje prochází bojiště a sbírá pohozené zbraně jako své trofeje, nejraději má meče elfů a zbraně trpaslíků, sám jich pár používá.
 
Podoba: Lord Barst je robustní postavy, ale není nijak zvlášť velký, má něco k 170 centimetrům. Je velmi dobře osvalený, pravidelně totiž cvičí se svým mečem a nejen to, posiluje i se zátěžemi a neustále se udržuje v kondici, v případě války aby byl připraven. Díky tomu má sílu za dva muže, podle toho se ale musí řídit i spotřeba jídla, kterého spotřebuje nesmírné množství, od pečených kachen až po suchary. Jeho tvář je velmi výrazných rysů, které má snad jen on. Ústa obrůstá pečlivě pěstěné strniště, které si občas nechává narůst i o hodně delší, převážně mimo nějaké válečné tažení, při něm je to ryze nepraktické. Jinak jeho tělo hyzdí spousta jizev, které sbírá po celý svůj život, ikdyž většinu si způsobil protrhlím brněním nebo šípem, mečem se jeho těla dotklo jen pramálo lidí, jestli vůbec někdo. Vlasy mají spíše spornou barvu, u konečků jsou totiž hnědé, potom jdou do špinavé blond. Délka vlasů dosahuje nejníže k ramenům. Oči jsou orlí, tudíž žluté, občas přecházející až do hnědé s bělmem po málu, proto občas vypadá že žádné nemá, obočí je velmi husté, barva ladí s vlasy.
 
Základní povinnosti: Jakožto pán malé části Galbatorixova panství převážně spravování vesnice, zvané Malthin, včetně udržování vojáků ze zdejší kasárny v pohotovosti, případě nějakého tažení či obrany. K vesnici patří malý les, plný zvěře a lesního ovoce, ze kterého převážně přežívají vesničané. Sám sídlí ve stejnojmeném hrádku s četným služebnictvem. Velení jihovýchodnímu pluku armády.
 
Základní znaky:  Dvě černé spojené korunované orlice  okrovém poli, které armáda pod jeho velením nosí na štítech. Dále je to pečetní prsten, na tom je zobrazena také orlice, ale pouze jedna, taktéž s korunou. V případě jeho panství jsou ale skoro všechny prapory rudé barvy, na znak Galbatorixova panství.
 
Oblíbené činnosti, záliby někdejší důležitosti: Již jako malého ho učily, jen ale proto, že Barstova matka byla sestrou někdejšího učence, který jako jeden z mála číst i psát uměl, proto to umí i on, nikdy ho však ani jedna z těchto dvou činností nebavila a nejspíš už ani nikdy nebude. Bravurně ovládá meč a sekeru, se kterou se naučil teprve nedávno jakou znouzecnost, když ztratil svůj meč kovaný na zakázku, nebo on ho neztratil, byl mu ukraden ve spánku. Dále je to základní znalost Starověkého jazyka, to ale jen opravdu základní a poté ochrana mysli, ve které v celku disponuje, nebo lépe řečeno, musí.
 
Historie: Narodil se do rodiny bohatého Teirmského sedláka, který zbohatl převážně na obchodu se Surdou, jakožto dlouhodobý spojenec a špeh Vardenů v království. Jeho otec Barder, v té době bez přízviska zplodil syna s překrásnou ženou Philomenou, se kterou se měl oženit už dávno, nicméně se to neustále odkládalo, ale ta dívka ze sousedství mezitím vyrostla do krásy, inteligence a půvabu. Philomena mu porodila celkem tři syny. Vincent, nejstarší, zemřel v šestnácti letech na tyfus a Brain, přidal se k Vardenům už jako mladý. Doma se tedy hřál už jen Bartoloměj, který si v koutě mnul ruce, všechno dědictví by mohl dostat on když už žádný z jeho bratří není momentálně přítomen. Mýlil se. Vše dostal prostřední bratr Brain, který s pocitem velké moci začal pít. Do roka propil i poslední obrázek, který visel na zdi v jejich rodném domku, Philomeně proto protekl živott syna skoro doslova mezi prsty. Po deseti letech abnormálního pítí velkého množství alkoholu zemřel. To bylo Bartolomějovi už celých dvaadvacet jar a nastoupil do Galbatorixovi armády. Byl mezi tím málem lidí, který táhl na Farthen Dur spolu s urgaly pod vedením Stína - Durzy. Za to, že o život bez nejmenších výčitek připravil důležité Vardenské generáli ho Galbatorix tituloval na lorda a daroval mu panství v dračích horách spolu s Modravým jezerem a nechal mu tam vystavět i hrádek, jménem Malthin, tak pojmenoval i přilehlou vesnici, zhruba o tří stech obyvatelích. Dále dostal zotročené
Eldunarí draka Garzjala, jako dar od svého pána - Galbatorixe, aby ho chránil a i kdyby nechtěl pomáhat, nic jiného mu v podstatě nezbývá. Tím končí jeho posavadní historie.
NPC: Dcera Ennya, jedna z mála dětí, které Barst přiznal. Teprve nedávno se vrátila z výchovy, teď ji hodlá provdat ve vlastní prospěch.
 
Rodina: Otec Barder Sedlák
poté vesnicí neoficiálně otitulován Teirmský, což si převzal i jeho nejmladší syn, který to dotáhl nejdál. Zemřel když bylo Bartolomějovi patnáct.
              Matka Philomena
Překrásná lidská žena, která byla za Bardera provdána již jako malá, kvůli majetkům, nakonec do sebe však zahořeli bezmeznou láskou. Stále žije někde na vesnici.
              Bratr Vincent
Pyšný, nevypočitatelný a arogantní, osud se mu odměnil úmrtím na tyfus.
              Prostřední bratr Brain
muž, který měl odjakživa srdce na dlani, již jako mladý se plnohodnotně přidal k Vardenům. Díky velkému majetku po otci začal pít. Upil se k smrti, Bartoloměj už tedy žádnou část dědictví nedostal.
 
Majetek: Menší sídlo Malthin a stejnojmená vesnice u řeky Toark plus Modravé jezero.
Pečetní prsten s orlicí a Barstův znak (spojené černé orlice se zlatými korunami) 
Rozsáhlá sbírka zbraní, převážně elfských mečů a trpasličích kladiv a seker. Svůj meč ale vždy nosil sebou, dokud mu nebyl ukraden ve spánku a kvůli tomu využívá mnohdy kvalitnější zbraně cizí výroby, ne ty lidské.
Zbytek je uchován v Malthinu, to včetně silných a robustních koní, chované přímo pro vojenské účely.
Eldunarí draka Garzjala, které dostal od krále. Svou nejoblíbenějsí klisnu Eirtan
 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše