TOPlist

Larn Finwë (zmizel)

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Muž
Dne: 17.02.2011 17:05:07 FB



Larn Finwë

Jméno: Larn Finwë
Rasa: Člověk
Titul: Dračí jezdec
Datum narození: 7.4.
Věk: 25

Podoba: Larn je průměrný mladý muž, spíše nižší než vyšší štíhlé postavy. Není to žádný hromotluk, ale je dobře osvalený. Svým vzhledem se příliš nevymyká z řad obyčejných lidí, jeho vlasy jsou však trochu neobvyklé. Má je zhruba palec dlouhé, neustále rozlétané. Jejich barva je jen těžko popsatelná - jsou poněkud dost světle hnědé či blonďaté, spíše však přechází v barvu bílou, nikoliv však stářím. I jeho oči začínají získávat nepříliš obvyklou barvu - výraznou, světle modrou, téměř až tyrkysovou, a srší z nich upřímnost, moudrost a mnohdy i přátelskost. Pod menším nosem připomínajícím bambulku sedí široké narůžovělé rty, které často obklopuje několikadenní světlé strniště, neboť Larn není fanouškem čistě oholené tváře.
Co se oblečení týče, nosí Larn většinou nenápadné šatstvo skládající se z nějaké té tuniky tmavší barvy, přes níž nosí vestu z jemné kůže, obyčejné kalhoty a nízké kožené boty. Často za ním povlává tmavě hnědý plášť. U pasu se mu většinou pohupuje prachobyčejný meč. Doplňky téměř nenosí, jen okolo pravé ruky má omotaný barevný šátek, pod nímž ukrývá náramek s jakýmsi drahým kamenem barvy stmívající se oblohy a na krku se mu pohupuje na proužku kůže zavěšený zelený kámen.
Žádná zvláštní znamení Larn nemá, snad jen stříbřitě se třpytící gedwëy ignasia na jeho pravé dlani, znak Dračích jezdců. Tento symbol často zakrývá rukavicí bez prstů, která je vydělána z jemné kůže.

Historie: Larn se narodil v Melianu, vesničce poblíž Surdy. Ačkoliv kolem něj odmalička zuřily nejrůznější rozbroje jako důsledek napjaté politické situace, on si jich nevšímal a nikdy ho tyto rozbroje nedokázaly ovlivnit. Vyrůstal poklidně a již jako malý se naučil číst. Když objevil kouzlo knih, ponořil se do čtení různých knižních svazků a svitků a to mu dalo mnoho vědomostí, o kterých si mnozí obyčejní lidé mohou nechat zdát. Krom získávání znalostí z knih se jako malý naučil boji s mečem a postupem času s z něj stal nadprůměrně dobrý šermíř, i když pokud by se měl setkat v boji s elfem, jistojistě by selhal. Larn Melian opustil, když mu bylo dvacet let. Rozhodl se prozkoumat zemi, kterou znal jen z knížek. Stal se z něj tak trochu průzkumník, dobrodruh jedoucí na vlastní pěst. Shodou náhod a za mírné pomoci kouzel se dostal do lesů Du Weldenvarden, kde se pro něj vylíhlo dračí mládě a on se tak stal Dračím jezdcem. Při svých cestách bohužel přišel o meč, jedinou zbraň, kterou měl, a tak se teď neustále zdokonaluje v kouzlení a o kouzla opírá veškeré své bojové umění a znalosti. Kouzla jsou tou hlavní zbraní, které užívá, a začíná v nich být velmi dobrý. Zřejmě má předpoklady stát se velkým kouzelníkem.
Herní historie: Jak čas plynul, z Larna se stal poměrně silný kouzelník a se svým drakem Ghaelem se perfektně sžil, utvořili silnou Jezdeckou dvojici. Nastala doba, kdy se Larn s Ghaelem rozhodli vycestovat za hranice Alagaësie na cestu za poznáním a novými vědomostmi. Tentokrát zamířili do Altrýnských lesů, domova druidů. Zde získali mnoho vzácných poznatků a znalostí a měli čas, aby urovnali poplašené myšlenky a užili si samoty. Po zhruba dvou měsících se vrátili do lesů Du Weldenvarden, aby pokračovali ve výcviku a zdokonalování sebe samých.

Rodina: Otec s matkou žijící v Melianu, drak Ghael
Kontakt: ing.smisek@seznam.cz
Majetek: Grošák, kámen, prsten, přívěsek od Islanzadí

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše