TOPlist

Thanas Walgar

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 23.06.2016 20:07:51 FB



 

Jméno: Thanas Walgar

Rasa: člověk

Pohlaví: muž

Datum narození: roku 3227 v 13. Okvětence

Věk: 27

Náboženství: vyznává Církev zlatého boha Solase, ale není slepě věřící a věří spíš vlastnímu úsudku 

Jazyky: plynně lidský jazyk

Povolání: býval a je kovářem, nyní je i lovec

 

Postava:

První pohled - Je velmi vysoký, ale zároveň téměř vychrtlý. Má však vypracované svaly na rukou i nohou.

Fyzické přednosti - Je překvapivě silný. Zároveň je i rychlý, hbitý a má velkou vytvalost.

Obličej - Má ostře řezanou tvář. Hnědé vlasy mu padají do temně hnědých, pronikavých očí, které se pod hnědým obočím bystře rozhlížejí.

Smysly - Jako lovec má skvěle vyvinuté všechny smysly, nejvíce zrak, sluch a hmat.

Jizvy, tetování - Nemá žádné tetování, ale několik jizev ze svých šermířských lekcí a jednu na předloktí z Kuasty.

 

Oblečení: Nosí na sobě bílou košili překrytou hnědým kabátem s dlouhými rukávy. Má ho přepásaný koženým páskem s pouzdry na nože a meč. Nosí dlouhé jelenicové kalhoty a vysoké nepromokavé boty s měkkou podrážkou. Přes toto všechno má ještě přehozený dlouhý zelený plášť s hlubokou kapucí, která mu stíní obličej.

 

Maska: Většina lidí si o něm myslí, že je chladnokrevný a bezcitný. Jsou z něho nesví a jeho pohled jim je často nepříjemný. Vypadá, že je všemu schopen čelit s ledovým klidem a sebevědomí z něj přímo vyzařuje a proto u něj spousta jeho přátel vyhledává radu.

 

Povaha: Ve skutečnosti je tichý moc toho nenamluví a není rád středem pozornosti. Je sice odtažitý, ale není bezcitný. Jeho maska klidu sklouzáváve společnosti jeho rodiny a dobrých přátel a on se potom směje vtipům a chová se společensky tak jako ostatní. Je však stále uzavřený. Ale je loajální vůči přátelům a má velikou trpělivost.

 

Duše: Přesože vypadá vždy klidný, rozumný a vyrovnaný sám se sebou může nastat chvíle, kdy překvapí sám sebe i všechny kolem sebe záchvatem vzteku. On sám neví proč k tomu dochází a někdy je to velmi nevhodné a trapné. Ale většinou to zvládá a chová se poměrně normálně a nevyzařují z něj příliš žádné city.

 

Historie: Narodil se v lidském městě Teirmu do průměrně bohaté rodiny. Po čtyřech rocích se mu narodila sestra. Jako malí se rádi toulali po lese a lozili po stromech. Jejich otec, velmi dobrý lukostřelec, je naučil skvěle střílet z luku a matka, poměrně zdatná bylinkářka a léčitelka, je naučila bylinkářství,  a číst,obrnit svou mysl a psát lidským jazykem. Thanas se naučil své myšlenky i vysílat kolem. Často také chodili k moři a plavali nebo i občasně do Dračích hor. Když mu bylo patnáct, šel se učit ke kováři Arganovi. Po letech práce se konečně odhodlal a vytvořil si své zbraně na zbytek života. Dva zakřivené dlouhé nože a tenký a prohnutý lehký meč. Pak šel za nejlepším válečníkem ve městě- Rulgarovi. Ten ho naučil bojové techniky- výpady, seky a i nějaké triky k odvedení soupeřovy pozornosti. Stal se z něj lovec a válečník. Ve dvaceti dvou letech odešel z domova do Kuasty. Tam se seznámil s mužem jménem Saltran Rastilon. Stali se z nich nejlepší přátelé, když se Thanas postavil na Saltranovu stranu ve sporu o cenu rýže. Spor vyhráli a Thanas Saltranovi věří víc než komukoli kromě své sestry. Několik let u něj bydlel a vydělával si svým kovářským umem, ale ve dvaceti pěti letech se rozhodl vrátit na čas domů. Zjistil však že jeho matka umřela na neznámou nemoc a otec ho obvinil z nezájmu o rodinu a z toho, že mohl matce pomoci kdyby chtěl. Thanas se rozzlobil a odešel nadobro do Kuasty. Předtím mu sestra však dala svůj zlatý prsten, který jí koupil otec k jednadvacátým narozeninám, aby nezapomněl na svou rodinu. Na cestě narazil na opuštěné vlče a začal se o něj starat. V Kuastě ho napadl mladý zloděj s nožem. Thanas se mu ubránil, ale vyšel z toho setkání s jizvou na předloktí. Poté si koupil ve městě za peníze které dostal od rodičů když poprvé z domu odcházel, nějaké drobnosti a náčiní potřebné k životu a v lese si postavil s pomocí Saltrana u kterého zatím přespával malou chatu, ve které se ve třiceti čtyřech letech zabydlel. Naučil se vařit, šít a další užitečné věci pro domácnost. Od té doby loví a bydlí v lese a chodí pracovat jako kovář do Kuasty a sdílí myšlenky se svým vlkem kterého pojmenoval Saf.

 

Schopnosti:

Boj na blízko (meč+nože) 2/7

Boj na dálku (lukostřelba) 3/7 

Obrana a komunikace myslí 2/7

Bylinkářství

 

Dovednosti:

Plavání 1/7

Šplhání po laně, skále, stromech. 1/7

Vaření 2/7

Šití 1/7

Kovářství 3/7

 

Rodina:

Otec - Darton Walgar, 39 let, obchodník

Babička - Nalga Walgarová, 56 let, prodavačka kovových nástrojů

Dědeček - Fasal Walgar, 57 let, kovář

Mrtvá matka - Susania Walgarová, 38 let, uzdravitelka, ranhojička

Babička - Ylana Samová, 56 let, uzdravitelka, ranhojička

Dědeček - Maran Sam, 56 let, klenotník

Sestra - Aliana Walgarová, 23 let, obchodnice

 

Majetek: Luk a toulec se šípy, Dva nože a meč, Zlatý prsten, Dům s postelí, skříní a jídelnou se stolem a dvěma židlemi u Kuasty, Náhradní oblečení, Pokrývka, Dvě jídelní misky a mísu, hrnec, pánev a příbor, Stan, Kovářské náčiní, vlk Saf

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše