TOPlist

DD - Morcelwen

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 23.06.2011 19:59:41 FB



Morcelwen

 

 

Jméno: Morcelwen

Druh: Drak (divoký)

Datum narození: Některý ze ztracených zimních měsíců

Věk: 3 roky

Je to mladá dospělá dračice vychovaná chladnou divočinou. Neví, kdy slaví narozeniny, ale její první vzpomínkou je sníh a bílo, a tak je přesvědčená, že je to někdy v zimě. Pokud jí chcete zkracovat jméno, můžete jí říkat Morcë.

 

Podoba: Morcelwen je černá dračice s modrýma očima. Její šupiny by však žádný tvor, který má úctu k drakům, nepopsal jako obyčejně černé. Jsou lesklé a temné jako zrcadlo, nádherně lámou světlo a vzdáleně připomínají zářivě černé krovky brouků. Jako hematit, kdyby měl v přírodě tak temnou barvu. Šupiny mají lehce namodralý nádech na bledém zimním slunci, naopak v jasném letním světle se stopy modrých odlesků úplně ztrácejí.

Na špičce nosu má Morcelwen několik světlejších fleků, které jí zůstaly z dráčecí choroby, kterou přeprala, když jí bylo pouze několik málo měsíců, ale nejsou hrubé, i když jsou na dotek poznat.

Morcelwen má velké sešikmené oči, které zabírá safírově modrá duhovka a široká kulatá zornice. Působí velmi lidsky a hřejivě, když do někoho ponoří svůj přátelský pohled. Pokud jste ovšem její nepřítel, její pohled ztvrdne a leskne se jako ostří dýky, nebezpečně a hrozivě.

Už na jejích víčkách se rýsují první malé šupiny, které dále tvoří vzor a pokrývají postupně celé její tělo. Nejmenší šupiny má právě kolem očí a nozder. Plynule na ně navazují slonovinové trny a drápy, obé ostřé jako jezdecký meč. Trny se jí táhnou od hlavy až po špičku ocasu, kde tvoří vidlici.

Stavbou těla je viditelně rozená letkyně, ač menší a podsaditějších rysů, než její stejně staré vrstvenice. Je však lehká a rychlá, a ač by ji vzdušné proudy mohly snázeji strhnout, zvládá naprosto perfektně vzdušné manévry všeho druhu. Miluje let a i pouhé kroužení nad krajinou si vždy zpestří nějakou vývrtkou, aby se jí všichni, kdo právě hledí k obloze, mohli obdivovat.

Její blanitá křídla s pergamenově jemnou membránou ve světle slabě prosvítají. Na každém křídle má pět prstů. Okraje membrány jsou lehoučce potrhané, ale ne tak, aby jí to bránilo ve skvělých vzdušných výkonech.

Na svém vzhledu si Morcelwen zakládá, takže o sebe pečuje stejně úzkostlivě jako kterákoli jiná dračice.

 

Historie: Nejprve neviděla nic. Morcelwen se vylíhla osamocená uprostřed zasněženého lesa. Její vejce vězelo v pytli. Časem usoudila, že byla svým rodičům ukradena a putovala do rukou nějakého překupníka. Jenže vypadla z vozu nebo se stalo něco jiného. Ať to bylo jakkoli, nevylíhla se pro nikoho. Nedovedla si představit, že by ji rodiče opustili dobrovolně, a tak si tuto možnost vůbec nepřipouštěla.

Samotářský život jí ale nevadil. Lovila v horském lese malá zvířata, později větší, a jak rostla, neměla už kolem žádné přirozené nepřátele, kteří by jí usilovali o život. Nejbezečnější to pro ni nebylo tehdy, když spala, ale když jednou onemocněla a ležela v horečkách v hnízdě na stromě. Musela jen doufat, že k bezbrannému dráčeti nikdo nevyleze, ale nakonec se musela ubránit lasičce, z níž si udělala svačinu. Brzy se naštěstí vyléčila.

Když se poprvé podívala, jak vypadá svět za lesem, byla překvapená, ale nadchla se pro objevování nových krajů a cestování. Nedokázala zůstat dlouho na jednom místě. Prolétala křížem krážem celou Alagäesii a poznala mnohé tvory, přátelské i takové, kteří draky nenáviděli. Poznala dokonce bílého draka, se kterým zatoužila krátce zůstat do konce života, ale od odletěl pryč z Alagaësie, když Galbatorix vytáhl na Ellesméru. K elfům i lidem je přátelská, i když o ni nikde nestáli, protože byla divoká a nepředvídatelná, ale stále pátrá po někom, kdo by jí mohl být blízký, po divokých druzích.

 

Schopnosti: Dokáže velice dobře létat, je vytrvalá, rychlá i silná. Chrlí oheň a dokáže komunikovat myšlenkami se všemi, kterým to dovolí. V poslední době v sobě objevuje i dračí magii.

 

Kontakt: (nezobrazen)

Rodina: Své rodiče nepoznala, ale má podezření, že jeden z nich musel být nebeský drak.

Majetek: Skořápky z vejce, odpadlé šupiny (místo peněz), první zuby.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše