TOPlist

DD - Galvathar

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 20.08.2011 11:03:37 FB



Galvathar

 

 

Jméno: Galvathar


Druh: Divoký drak, ovšem chová se spíše jako drak Démonický, za to určitě může to, že k jednomu takovému tak trošku dolejzá.

 

Pohlaví: Samice

 

Datum Narození: Neznámé


Věk: Neznámý, každopádně je už dospělá

 

Podoba: Tato divoká dračice je zbarvená  černou barvou ostrých šupin, které se ke svým konečkům barví do temně purpurové barvy, která je na konci skoro průhledná, což dodává Galví jakousi zvláštní krásu. Plíšky se nejvíce lesknou při úplňku, kdežto o zimním slunovratu je to opravu krásná podívaná. Tento háv halí její dračí tělo, jež ačkoli není chlap, je pěkně vypracované. Rozhodne není ten typ draka co jen sedí, či ještě hůř leží a jen vrčí na své okolí. Což taky nasvědčuje tomu, že její nohy jsou dlouhé, avšak tenké. Zadní nohy mají o něco málo větší boky, či stehna, vyberte si co vám přijde hezčí, což nasvědčuje tomu, že  když se na Galvathar podíváte, rozhodně si nebudete myslet že to je drak, maximálně si můžete myslet, že se jedná o zženštilého draka. Přední tlapy jsou kratší, jak to u draků bývá, ovšem jsou obratnější a šikovnější, na každé tlapě vepředu má tři prsty, každý zakončený černým, lesklým drápem. Tlapy mají také protilehlý palec, takže jsou schopné manipulovat s objekty. Kdežto tlapy vzadu onen palec nemají, nacházejí se tam však čtyři prsty oproti tlapám předním. Po jejím hřbetu se tyčí vzpřímená linie tvrdých šupin, které ačkoli se tak nezdají, jsou nehorázně ostré . Pod lopatkami jí rostou dvě šupinatá, takřka netopýří křídla, v plném rozpětí jsou skoro o polovinu větší než Galví sama, ačkoli křídla působí majestátně, k letu jich moc neužije, jednak protože si je nikdy plně neosvojila a jednak protože jsou protržená. Další z věcí co rozhodně upoutá, je její dlouhý ocas, na jeho konci je ostrý trn, podobající se otvíráku na lahve. Na její hlavě se tyčí dva středně dlouhé rohy, které se stáčejí nahoru lehce do spirály. Rozhodně by jste je mohli zaměnit se  sloními kly, Pod nimi jsou dvě malé fialové větvičky či spíše výrůstky, ty jí slouží pro okrasu. Její obličej je na dračici celkem strohý a drsný, ostré úhly šupin to jen podtrhávají. Po stranách její hlavy má zvláštní kresby, které, jak se zdá, vytvářejí pravidelný obrazec. Obočí se jí také barví do fialova, ovšem až k vrcholkům. Pod ním se nacházejí její oči, jedno z nich je šedé, jasně dávající najevo, že do něj někdy v minulosti zaryl něčí dráp. To druhé, zdravé, je žluté, to je prozatím v pořádku. To, co vás rozhodně na první pohled praští do očí je to, že Galvathar má kštici, dlouhé stříbrné "vlasy" jí rostou až po záda, kde končí zhruba tam, kde začínají křídla.

 

Povaha: Galvathar rozhodně není typ draka, co se postaví za nejlepšího přítele a položí za něj život, to rozhodně ne, Galví spíše bude sledovat to, jak umírá. Je to tak trošku egoista, neumí se moc dobře vcítit do druhých, nicméně má sklony k vůdcovství, prakticky už takovým náčelníkem je, začíná totiž potenciálně velet malému množství draků, co se rozhodli že jí budou následovat. Ovšem pokud není na veřejnosti, chová se celkem mile a starostlivě, dokonce se jí někdy povede nasadit úsměv, ovšem normálně má chladný a neústupný výraz. Skoro by se dalo říct, že jí něco trápí či žere zevnitř.

 

Historie: Její začátek je opravdu zvláštní, je totiž jediný potomek černé dračice, to by samo o sobě nemělo být nic zvláštního, jenže její otec byl poněkud jiný, byl to Lerthblaka, pamatuje si, že její otec byl nesmírně mámou vytočen a v agónii maminku zabil. Galvathar to celé viděla, nevěřícně utekla z domu, toulala se horami až jí našli ztrápenou a umouněnou lidé, ovšem nebyli to to hodní lidé, byli to Galbatorixovi muži. To, jak se její rodiče seznámili si bohužel Galvathar nepamatuje, jak by mohla, když se teprve její vzpomínky znovu nalézají cestu na povrch. Byla tedy zajata a mučena králem Alagäesie, ztrávila u něj mnoho let, což se na ní dost poznamenalo. Její tělo je nyní pokryto jizvami od bičů. Královi přisluhovači jí vymyli mozek a nahradili její vzpomínky výmysly co se jim zrovna honili hlavou, podle nich se prý Galví narodila samotná v poušti a hned byla zajata plukem, kde z ní dělali druhého Šruikana či něco ještě horšího. Ovšem Galví uprchla, naneštěstí s nedokončeným výcvikem, tudíž s rozházeným vědomím a podobně. Brzy si našla cestu do lesů, kde přežívala ze zbytků jídla co našla v okolí měst. Naštěstí si jí brzy vyhlídla dospělá dračice, co měla zrovna krizi, protože chtěla mít někoho, o koho by se mohla starat. Dračice se samozřejmě dostalo odezvy, Galví jí brzy přijala za svou adoptivní matku. Galví si prakticky začala vynahrazovat své ztracené dětství, naneštěstí se jí do cesty připletl velmi sympatický drak. Galví s ním začala trávit čas, postupně se jejich společné chvíle prodlužovali, až s ním nakonec trávila skoro celé dny. To, co nevěděla bylo to, že drak, který je prakticky její nejlepší kamarád, je na straně, na které nebyla. Nakonec se rozhodla ho následovat, prakticky zapomněla na to, jak jí týrali u krále, ona usoudila, že bude užitečnější, když se přidá k silnější straně. Dokonce se rozhodla založit uskupení draků a překvapivě, rozrůstá se..

 

Rodina: Maminka Calwen Fenumën. Velmi se přátelí s Älfakynem, no možná i víc než to. Dále mezi její přátele patří Wyrdan  a Scairlet.

 

 

 

Schopnosti: Létá, chrlí černý oheň, má nadání na kouzla, má diplomatický talent. Nemá k nikomu opravdovou důvěru, ani k sobě..

 

 

 

Tento uživatel opakovaně porušil pravidla! (odstavec o rozebírání témat 18+ na těchto stránkách, odstavec o rozmnožování draků)

 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše