TOPlist

Damacon Naphish

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 28.10.2011 17:02:12 FB



Damacon Naphish

 

Obrázek_postavy

 

Celé jméno: Damacon Naphish
Pohlaví: > - Muž
Druh: Stín
Věk: Odhadem mu může být okolo 948 let

 

Podoba - Povaha: Jeho mužská tvář je tvořena ostře řezanými rysy, které jsou ještě podtrženy alabastrovou pletí. Ta kontrastuje s dlouhými havraními vlasy, které jsou protkané střibrným melírem. Pramenům svých vlasů vždy dopřává volnost, a nekrotí je do žádného copu nebo jiného účesu. Do čela mu pak zasahuje část zešikmené patky. Pod níž vykukují jeho velké, bouřkově šedo-modré oči mandlového tvaru. Jejich barva je však nevyzpytatelná, jelikož se mění pod vlivem jeho emocí, těm však málokdy dává průchod. Jednou se zdají karmínově rudé, jako krev. A někdy jsou dokonce černé, jakoby je pohltila sama temnota. Zahrnují však celou škálu různých odstínů. Nad nimi pak své místo zaujímá rovná, přesto trochu zešikmená linka tmavého obočí, což umocňuje jeho nedostupný a ledový výraz. Uprostřed obličeje mu tkví delší celkem nenápadný úzký nos. Pod ním se mu rýsují plné narůžovělé rty, které často ohrnuje v tajemných úšklebcích a jakoby se sami vzpírali upřímnému úsměvu. Když se však přece jenom usměje, což bývá výjímečně, lze postřehnout řadu bílých rovných zubů které jsou trochu špičatější a tak mohou zdánlivě připomínat tesáky. Pravou stranu jeho tváře zdobí jedno krvavě rudé tetování ve tvaru prazvláštního ornamentu. Není to však jediné tetování které na svém těle má. Další se rýsuje na jeho levém rameni, je černé jako temná noc a tvarem připomíná siluetu šelmy. To však schovává před zraky ostatních, pod vrstvou oblečení.
     Jeho postava je poměrně vysoká se širokými rameny, díky které může lehce předčit ostatní, v davu tak není snadno k přehlédnutí, dokonce i díky svému výstřednímu vzhledu. Je velice štíhlí skoro až vyhublí, nemá tak moc osvalené paže ale přesto jde na něm vidět že je dost silný. Zvláštností mohou být jeho poněkud dlouhé nohy a ruce, také prsty jsou dlouhé a velmi štíhlé, místo nehtů má ostré drápy. Přesně jako tenké ostré pilky které dokáží až moc snadno projet zkrs něčí trup, kdykoliv se mu zachce. Obléká se do viditelně drahých honosných oděvů, kterých vlastní opravdu hodně. Je to velice bohatý a vlivný muž a jde to na něm vidět, nejen natom jak se obléká ale i jak se chová. Velice rád se zdobí drahými šperky a kameny. Vždy se objeví ve svém tmavém plášti s kápi který je z černé zvířecí kožešiny, jehož límec je zdoben havraním peřím. Okolo širokého zdobeného opasku má zavěšenou pochvu s dlouhým ostrým mečem, jehož rukojeť je zdobena stříbrem a černým onixem. A jako posledním doplňkem který nosívá je mohutný černý náhrdelník posázený taktéž hned několika drahými onixovými kameny.    

 

Je to velice charismatický muž, jehož vzhled upoutá možná každou ženu. Není pochyb o tom že toho rád využívá ve svůj prospěch. Umí si podmanit každou která se mu zalíbí, vyžívá se v manipulaci ostatních a nemusí se přitom ani moc namáhat. Je zvyklí že cokoliv chce tak získá, i svých cílů vždycky dosáhl. Osvojil si etiketu, umí se chovat a rád občas bývá v početné společnosti ostatních. Je to ryzí gentleman, kterému je ironie vlastní stejně jako přetvářka. Častěji se  tváří nedostupně a ledově, není snadné ho zaujmout jelikož na druhé pokládá někdy až příliš vysoké nároky. Ostatně stejně jako sám na sebe. Není pochyb o tom že je velice inteligentní a moudrý, moc často také nemluví.
     Jeho největší talent spočívá převážně v černé magii, než v pěstních soubojích, a ve čtení cizích myšlenek. Čehož samozřejmě velmi rád využívá, dokonce i k tomu aby je pozměnil nebo vymazal. Ty své si naopak umí sám ubránit. Je zdatný ve všem co dělá, čím se zabývá. Díky svým letitým zkušenostem které získal na svých dlouholetých cestách po celé Alagäesii. I přesto všechno se stále zdokonaluje a učí. Umí být však velice krutý a zlý, nedělá mu problém komukoliv ublížit. Když se rozzuří nebo naštve je velmi nebezpečný a není radno si s ním zahrávat. To však neznamená že by byl nějaký pouhý vraždicí stroj nebo maniak. Pro své činy musí mít vždycky pádný důvod. Všechny své skutky promýšlí pečlivě dopředu. Nikdy nejedná bezmyšlenkovitě, i když dokáže být i impulsivní. Dalo by se říct že mu na nikom a ničem nezáleží, chrání si svou nezávislost a svobodu. Jeho oblibou je rychle a nečekaně zmizet z místa, nebo naopak objevit se v pravý čas a v pravou chvíli na tom pravém místě.

 

Historie: Damacon prožil dalo by se říct celkem poklidné dětství, narozdíl od některých. Jak již bylo řečeno, získal všechno po čem toužil, nebo chtěl. Jeho rodina rozhodně patřila k těm zámožnějším, byla velice bohatá. Rod Naphishů byl tvořen převážně čaroději a kouzelníky, jejichž velká moc a umění se dědilo po generacích. Damacon nebyl výjimkou, disponuje velkou magickou silou. Byl to však přátelský a milý chlapec, neznal sobecství a nenáviděl ubližování. To vše však pominulo když se stal Stínem. Začal být nemilosrdný, zlý a krutý.
     Na svůj dřívější život, když ještě nebyl posedlý démony a černou magií, si ale sám moc nevzpomíná. V jeho paměti však pořád zůstávají střípky vzpomínek na nějakou záhadnou krásnou dívku, která ho před spousty lety okouzlila. Rodinu však nemá, matně si pamatuje kdy ho pohltila temnota a chuť po krvi, když oba své rodiče bezcitně zavraždil. Měl k tomu však svoje důvody. Rodiče mu nechtěli dovolit oženit s onou záhadnou chudou dívkou. Damacon se s tím nehodlal smířit, byl zlomený a pomalu se v něm začala probouzet jeho agresivita, zlost a krutost. Toho všeho využila nějaká další záhadná žena, která vycítila příležitost. Byla to Stínka, která ho zavedla na temnou cestu, a on se nechal. Samozřejmě se stal pouhou objetí manipulace, naučila ho ke všemu co potřeboval. Předala mu své zkušenosti, a on se poslušně učil a cvičil aby se stal Stínem, a tak právě díky nově nabytým temným silám se dopustil na onom hříchu na svých rodičích. Možná už ani nevěděl proč to vlastně dělá, možná ho spíše poháněla chuť po zabíjení. Láska k dívce kterou cítil náhle zmizela a nezbylo po ní nic než temnota. Nakonec se žádná svatba nekonala.
     Po čase se stal ještě mocnějším než byl, a rozhodl se že bude cestovat. Rozloučil se se svou učitelkou a vydal se s věrným černým koněm Calidorem na dlouhou a letitou cestu. Prouzkoumal nová neznámá místa a města. Potkal mnoho zvláštních mocných lidí, kteří mu domohli k dalším mnoha potřebným a naučným zkušenostem. Vyplňilo se mu všechno co zamýšlel. Jedním ze zvláštních lidí které potkal byl další jeden Stín, u něhož našel na nějaký ten čas své útočiště. Díky němu se Damacon naučil jednu velice užitečnou proměnu ve zvíře. Ve zvířecí podobě vzhlíží jako černý jaguár s nepřirozeně bouřkově šedo-modrýma očima, které má i ve své dominantní lidské podobě. Tohle tajemství si nechává pro sebe. A tak může bezstarostně po nocích pozorovat své okolí, a případné oběti aniž by byla odhalena jeho pravá identita.
     Jak u Damacona bývalo zvykem, nikde se moc dlouho nezdržel. Pořád cestoval a objevoval nová místa a zdokonaloval se. Nyní však cítí že by se možná měl někde usadit a najít svůj klid.

 

Rodina: Nikdo

Majetek: Rodinné honosné sídlo, nezbytné oblečení, peníze, meč, černý kůň Calidor a spoustu dalších cených věcí.

Kontakt: Nezobrazen


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše