TOPlist

Orik Durgrimst Ingeitum I.

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 31.08.2010 17:55:32 FB



Orik Durgrimst Ingeitum

Druh: Trpaslík- grimstborith(král)

Věk: 111

Datum narození: 13.12 1932

  Podoba: Hnědé vlasy, oči zelené, dlouhé vlasy, má sekeru klanu Dûrgrimst Ingeitum.

Rodina: Otec Thrifk > Hrothgar- strýc a adoptivní otec

Historie

Je členem Dûrgrimst Ingeitum. (klan kovářů), spojenec (nevlastního bratra) Eragona.

 Je 43. král trpasličích klanů. Orik byl jediným známým trpaslíkem, který jel na draku.

Orik se narodil nejmladší sestře Hrothgara a Thrifkovi. Oba zemřeli na neštovice, když byl Orik mladý, Hrothgar ho přijal jako nevlastního syna a udělal z něj svého dědice. Když byl Orik mladý, dostal se do potíží, byl poslán do lesa jako trest. Trávil mnoho času tam, nicméně utekl. Později zabil Nagru, aby uklidnil Hrothgara v naději, že by mu odpustil předchozí prohřešky.

Před a po bitvě u Tronjheim

 Orik byl první kdo objevil Eragona, jeho dračici Safiru a Murtagha (syn Morzana ), kteří se snažili najít Vardeny a tak zachránit umírající elfku Aryu. Vytáhl Eragona z vodopádu, který ukrýval Vardenskou tajnou základnu. On potom sledoval, jak dvojčata napadla Eragonovu mysl, aby objevili své pravé úmysly. Jejich pronikání se zabýval i Ažihad, vůdce Vardenů, který poslal Orika za Hrothgarem, který mu řekl co má za trest.

Orikův  trest nebyl tak hrozný, měl se chovat, jako hostitel pro Eragona a Safiry v Tronjheimu .

Byl jedním z mnoha trpaslíků, kteří bojovali v bitvě proti Durzovi - stínu a jeho armádě Urgalů, kteří zaútočili na Vardeny.

Mezi elfy

"V zájmu spravedlnosti", král Hrothgar poslal Orika, aby doprovázel Eragona do Ellesméry , kde Eragon bude pokračovat ve svém vzdělávání jako Dračí jezdec.

Eragonovu první reakcí na to bylo podráždění, protože to znamenalo, že cesta by musela být po zemi, spíše než na zádech Safiry.

Nicméně, on později přiznává, že Hrothgarův plán je moudrý, protože si uvědomil, že je důležité zachovat rovnost mezi různými rasami, s níž on a Safira by se měli zabývat.

 

 Orik byl jeden z mála, co se setkal z Oromisem, zmrzačeným Dračím jezdcem, který je elf.Během školení Eragona, zůstal Orik v pozadí, vypořádával se s napětím mezi elfy a jím. Do konce roku trávil Eragon  čas v Ellesméře, Orik a elfové se stali více tolerantní vůči sobě.

Orik dokonce předložil kus s krevní přísahou k tradiční elfí slavnosti připomínající pakt mezi elfy a draky.

Bitva na Hořících Pláních

 Vzhledem k potřebě spěchu, po učení se Eragon rozhodl vrátit do Surdy na plánovaný útok Galbatorixe proti Vardenům, byl Orik nucen jezdit na Safiře. Během letu si Orik se Safirou vyměňují hádanky.

Orik se připojil k trpaslíkům pod vedením Hrothgara v boji proti Galbatorixovým silám na pláních.

Ujal se trpaslíků ženistů z klanu Ingeitum, kterým veleli, při bojích bojovali po boku Eragona a Safiri. Když Murtagh, nový dračí jezdec, zabil Hrothgara, Orik odcestoval zpátky do Tronjheimu volit po bitvě nového trpasličího krále.

 

Volení za krále

 Během letu na Hořících pláních se Orik přiznal, že on sliboval manželství s trpasličí dívkou Hvedrou. On říká, že Hvedra byla nejkrásnější dívka, jakou kdy viděl. Hvedra je z jeho klanu, dcera Himinglada a Thorgerd. V době, kdy Eragon jel zpátky do Beorských hor sledovat trpasličí volby se Orik s Hvedrou oddali.

Během  Eragonova pobytu, přežil pokus o atentát na jeho život spáchaný D ûrgrimst Az Sweldn Raka Anh ûin, trpasličí klan, který nenáviděl jezdce.

Orik byl schopný používat Eragonovu přítomnost a pokusu o atentát získat dost hlasů, aby zvolili jej jako král, aby mohli vyhnat Az Sweldn Rak Anhûin. 


Majetek:

Poslat holuba


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše