TOPlist

Sunny

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 27.05.2012 21:59:29 FB



Sunny

 

 

 

Pohlaví: Muž

Jméno: Sunny Weneri (s tímto jménem se vždy představuje)

Druh: Kočkodlak

Datum narození: 7.11.

Věk: 48let

 

Zevnějšek(člověk): Je vysoký a štíhlý,  není svalnatec, ale ani tintítko. Jeho obličej má ostře tvarované rysy muže a velké ostražité oči s barvou až skro rudou, které si často zvýrazňuje černou tuhou. Až na ramena mu spadají zdravé ryšavé vlasy, jež si ovšem zakrývá černou kápí z kabátu, či hábitu. Mezi záhyby rukávů se na zápěstí skrývá stříbrný symbol trikvety upevněný na provázku z kůže. Na kalhotách z čehokoliv, co je po ruce je připevněno množství řetězů, na kterých se lesknou další stříbrné přívěsky různých tvarů a různých významů.

 

Zevnějšek(kocour): Mohutná postava se širokou hlavou je ještě opticky zvětšena bohatou zrzavou srstí, jež má často špinavou od bláta, či částečně vytrhanou castami trním. Veliké rudočerné oči ostražitě a přesto moudře hledí na všechny okolo, až u některých lidí vyvolává dojem, že je sleduje.

Na krku nosí již zmíňěný přívěsek na provázku a jeden z řetězů obsypaný dalšími amulety, což mu ovčem někdy znepříjemňuje lov svým občasným zacinkáním.

 

Historie: Narodil se kdesi v Dračích horách, jakošto dlouho očekávaný syn staré kočkodlačice. Vychovávala ho prvních pár let a naučila ho lovit, měnit podobu a spoustu moudrostí, jež znala. Darovala mu onen přívěsek a když se jedné deštivé noci vydala na lov, už se nevrátila... kvůli mlze a mokru se někde zranila a na místě jí sežrali vlci.

Malý Sunny se tedy vydal na cesty, až narazil na lidská obydlí. V kočičí podobě se chvíli přiživoval u staré paní, která ho krmila zbytky masa, ale nikdy nedovolil, aby se k němu jen přiblížila. Kyž si zvyknul na lidi, rozhodnul se, že skusí život, jako člověk.

Ve vesnici si ukradl oblečení a v lidské podobě zašel za osamělým vpravěčem a kouzelníkem, u kterého nalezl útočiště. Onen muž ho naučil troše kouzlení, boji s mečem a lukem. Také zjistil, že Sunny je zručný a tak mu ukázal, jak pracovat s kovem.

Sunny si zde založil svou zbírku amuetů, do které mu občas nějaký přibyde od přátel a jiných zpřízněných duší.

Jednou se Weneri sbalil a vyrazil na cesty okolo světa, kde nasbíral další moudrost a zkušenosti.

Tento mladík je navzdory svému věku sečtělý a málomluvný. Špatně se seznamuje s dalšími lidmi a občas odpovídá v hádankách, příslovích a nebo jen nějakým moudrem, co někde slyčel. Často ho zahlédnete jako kocoura tiše seícího někde vysoko, aby měl rozhled a přehled, kde se co šustne. Je ostražitý a mrštný.

 

Rodina: Za svou rodinu považuje již zmíněného čaroděje.

Majetek: Řetězy, sbírka přívěsků, trikveta a černý hábit. Lze u něj nalézt i nějakou tu malou dýku, ale ta není určená k boji, spíše jen jako nástroj pro vyřezávání a krájení.

Kontakt: Elimat.31@seznam.cz


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše