TOPlist

Adis

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 14.08.2012 12:52:33 FB



  Adis

 

 

 

Jméno: Adis syn Aronův ( i když svůj původ nepopírá, jméno svého otce často nezmiňuje)

Druh: člověk

Datum narození: 22.8.

Věk: 17 let

 

Podoba: Adis je asi 6 stop vysoký útlé vypracované postavy, má oříškově hnědé věčně rozcuchané vlasy a modré trochu šedivé oči. Světlé husté obočí hlízdí zarudlá jízva, vedoucí asi dva palce přes jeho levé oko. Mezi vystouplími lícními kostmi má úzký nos, kotrastující s jeho trochu propadlími tvářemi. Přes svou hnědou vestu z volské kůže často nosí koženou brašnu spadající až na černé lněné kalhoty. Obouvá se jen do těžkých kožených bot s podkovanou špicí. Má rázný krok, i když nepatrně pokulhává na pravou nohu. Jeho ocelový pohled často těká z místa na místo ve snaze zachytit co nejvíce věcí nebo, v případě protivníka, slabin.

 

Historie: Adis se narodil na předměstí Ceunonu, kde prožil dětství. Na svou matku Amandu si pamatuje jen matně, z nenadání zemřela když mu bylo pět. Jediné co si pamatuje je její jméno a písničku, co mu zpívala před spaním. Po smrti své matky se s otcem a svým mladším bratrem Tomasem přestěhovali jižněji do vesničky poblíž gil´eadu, kde se často objevovali vojáci království, kteří si zde krátili dlouhou chvíli v pivnici. Občas se stávalo, že se ráno našli mrtví, i když každý věděl, že je to práce vojáků, nikdo se o to nestaral, protože voják království je jako takový nedotknutelný. Otec se až moc často zdržoval ve společnosti těchto lidí, možná právě to ovlivnililo jeho rozhodnutí založit si soubojovou arénu, kde si měli možnost zabojovat, jak bojechtiví mladíci tak i ostřílení válečníci. Dva roky vedl tento podnik a vydělal mu značné bohatství. To by nebylo samo o sobě tak strašlivé jako jeho lačnost po ponězích, která ho dohnala až k Dětským zápasům, to bylo Adovy osm let, když ho otec poslal do Gil´eadu jednomu šermíři k výuce. Tři roky se učil v Gil´eadu boje mečem, když na prahu dveří do kasáren spatřil svého otce, což muselo znamenat jen jediné, nadešel čas vstoupit do arény.

Už ve svých jedenácti letech odzbrojoval a srážel k zemi protivníky mladší i starší. Další čtyři roky uběhly rychle, dál vydělával otci peníze, ale sám z nich nic neměl, bydlel v cele pod arénou, kde dostával chabý oběd a svého bratra už neviděl od doby co ho otec poslal do Gil´eadu.

Jednoho dne nastoupil k dalšímu z mnoha zápasů, souboj trval déle než obvykle, utrpěl sposta zranění, ale i přes očividnou zdatnost svého protivníka porazil a když mu držel dýku pod helmou, dav ho donutil vykonat jejich vůli - probodl maskovanému soupeři hrdlo a když jeho bezvládné tělo zhroutilo, skouzla mu helmice z hlavy... Byl to jeho mladší bratr Tomas.

Po tom, co ho jeho otec donutil udělat, se rozhodl utéct z jeho "vlastnictví". Vzal si svůj meč Zvěstovatel, brašnu s jídlem na pět dní, prsten po matce a vydal se vstříc osudu, hlavně co nejdál od svého otce.

 

Rodina: otec Aron syn Solenův

matka Amanda dcera Sofie †

bratr Tomas †

 

Majetek: jedenapůlruční meč Zvěstovatel, kožená brašna, oděv a prsten po matce 

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše