TOPlist

Ransis Jörim

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 17.10.2012 13:40:14 FB



Ransis Jörim

 

 

Jméno: Ransis Jörim

Druh: Elfka

Datum narození: Letní slunovrat, věk tají

 

Podoba: Ransis je velmi vysoká a velmi pohledná. Na svůj vzhled moc nedbá, ráda zůstává taková jak ji svět stvořil. Má dlouhé kaštanové až rudé vlasy a přes její dlouhou rudou kštici jí její elfská ouška moc často vidět nejsou. Využívá toho většinou na svých cestách mezi lidmi. Ráda se jen tak prohání po lesích Du Weldenvarden, trénuje šerm nebo naslouchá přírodě. Pokud ovšem nemá tyto možnosti, tak je spíš uzavřená do sebe, topící se ve svých myšlenkách. Přesto ji stále zůstavá hrdost elfa a tak není radno ji urážet. Neobléká se taky zrovna nejvýznaměji, nosí totiž buď dlouhou zelenkavou tuniku z lámerae, nebo celkem krátké  šaty, v pase stažené koženým řemínkem. Nyní i lehké, pružné kalhoty a zmíněná tunika. Jako spousta elfů však nebyla se svou podobou moc spokojená, proto přijala poloviční vzhled divoké kočky. Tudíž některé zvířecí smysly, zažloutlé zorničky a hlavně ostré šelmovité zuby. Krom jiného Ransis skoro necítí bolest, jelikož vše, co se jí stane jde přes prostředníka, v jejím případě Nardeena, takže vše, co se jí stane cítí nejdřív on a pak až ona, proto se obvykle zastává tvrzení: "Ano, nebolí mě to, ale nikdo neříká, že nejsem histerická", protože ani ona když jí trefíte mečem do hlavy se nevyvaruje výkřiku. 

 

Historie: Ransis se nenarodila jako většina elfů v Ellesméře ale v Cerisu. Na své dětsví tam měla ideální podmínky, les, jezero a právě tam prvně navázala kontakt s přírodou. V Cerisu její osobnost rostla do doby než ji rodina uznala za dospělou, hned poté se sbalila a odešla cestovat po Alagaesii. Vzala si sebou jen hrstku věcí, které stále ještě má. Je to velmi rychlá běžkyně, takže koně si koupila až Therinsfordu. Kůň jménem Garnem s ní cestuje pořád. Matku  má v Cerisu, otce ji zabil Galbatorix a dvě setřenice, z otcovi i z matčiny strany. Nedávno se dozvěděla že její děd byl údajně Dračí Jezdec, takže v ní svitla naděje že by ho mohla následovat. Do Cerisu zavítá často, víc je však v Ellesméře, už jen kvůli poznání nových míst. I když tráví spostu času v Du Weldenvarden, není tam stále. Velmi často bývá v Beorských horách, Dračích horách nebo po okrajích pouště Hadarak, vidět může být i mezi lidmi. Před nedávnem odcestovala z lesů k Beorám a zpět do Ellesméry. Kde teď na dlouho dozajista zůstane, protože nehodlá lízt Galbatorixovi do chřtánu. V poslední době však její odvaha klesla, protože na všech stranách zuří válka, a tak se uchýlila do hlubin lesů kde stále poznává, ale z bezpečí elfského úkrytu. A aby toho nebylo málo, tak Ransis umřela matka, poslední z rodiny kdo jí zbyl. Dostala odkazem většinu věcí její matky, takže další koně, tudíž teď krom Garnema má taky Selenu, Mieala a Borise. Mezi další věci patří nahrdelníky s naspořenou energií po celé generace její rodiny. Aby věděla kdo do nich vůbec tu energii spořil i knihu o historii celého rodu

 Jörim, ale příjde jí přitažené za vlasy, že by ona byla šlechtična, nebo pravnučka Vraela.

 

Od té doby co byla tak hloupá aby prozrazovala svůj původ uběhlo už spoustu dní a měsíců. Potkala spousty lidí, elfů, draků a poznala mnohé, přesto jedno jí uniká - láska k něčemu, i k svému vlastnímu životu dokáže být lhostejná, stejně tak ale i k životu  jiných. Ona je v podstatě jako dítě, když nemá co dělat, je protivná a tak dále,  ale když se něčím může zabavit, dělá to s radostí, proto se učí. Nejlépe s lukem a v dnešní době se občas hrdě nazývá mistr luku, ikdyž se určitě najdou i dokonalejší s lukem než je ona, to nikdo neříká že ne ale i tak si říká mistr. Díky tomu, že se občas potuluje po městech lidí, potkává spoustu tvorů. Jednou potkala dívku - Enni. Nejdřív sice se k ní děvče nechovalo nejlépe ale po "dramatickém" zjištění že je elfka vše tak nějak urovnalo. Ransis jí nabídla, že pod přísahou jí ukáže lesy a i se tak stalo. Ransis jí slíbila že jí naučí se zbraněmi a nechala ji jít, sice ji občas sledovala, ale doufala že si poradí. Mezitím v Osilonu potkala zvláštní ženu, dokonce  se ani nedozvěděla její jméno, ale podle všeho ona Ransis znala jako kdyby s ní byla celý život.  Když ale jejich rozhovor skončil, odebrala se do Cerisu, kde nepobyla moc dlouho, ale i tak nebyla na škodu ta chvilka nostalgického uvažování. Potom si šla pro toho neposedného tvorečka Nardeena, na kterého byla v celku hodně naštvaná že utekl a nic se jí neobtěžoval říct. Šla do Carvahallu, od kud vycítila jeho mysl, ještě s další elfkou a jejím koněm. Vraceli se tedy všichni do lesů a i jí slíbila přiučení v některých dovednostech. Nyní se věnuje skoro všemu, bez ohledu na nějaké vytížení.

 

Kontakt: kamilela@seznam.cz, Blödhgarm Ildrid, Griam

Rodina:   matka (mrtvá) dvě sestřenice

Majetek: Kůň Garnem,  Nardeen,  Meč(z poloviny zničený), vypsané oděvy. Kniha historie její rodiny,  dědictví po matce, čítající nějaké oděvy, luk, šípy z pavích per, náhrdelníky (přesně dva, jeden nosí Nardeen) s energií spořenou více než dvě generace její rodiny, dům na kraji Ellesméry, meč z Vánočního plesu.

Důvod ukončení hry: Brutální ubití Stíny


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše