TOPlist

Vanir Haldthin

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 05.01.2013 20:13:03 FB



Vanir Haldthin

 

 

Jméno: Vanir Haldthin

Druh: Elf

Datum narození: 16.Dubna 3231

Věk: 414 let

 

Podoba: Vanir je vysoký a pohledný. Má dlouhé černé vlasy, mírně zašpičatělé uši, jasně modré oči a svaly vypracované z dlouhých a namáhavých bojových tréninků. Působí vážně, klidně, netečně a na dívky přitažlivě. Není moc společenský. Společnost mu dělají jen soupeři na cvičišti a jeho přátelé. Většinu času tráví právě na cvičišti, nebo se svou přítelkyní Aranel. Dovede být roztržitý jelikož patří k mladší generaci elfů. Nosí zlatě zdobenou černou vestu, bílou tuniku, černé lněné kalhoty, vysoké boty, kožený opasek s pochvou ve které nosí svůj meč.

 

Historie: Vanir se narodil v Ellesméře roku 3231. Jeho matkou byla služebná královny. Jmenovala se Eruvië Haldthin. Jeho otec se jmenoval Onóno Haldthin a byl kapitán stráží. Vanir byl vychován jako bojovník, ale také ho jako každého elfa vyučovali kouzlení ve kterém projevoval velký talent. Časem vyrostl a stal se z něj silný mladý muž. Při výuce kouzel potkal krásnou dívku. Byla tak nádherná že z ní nemohl spustit oči. Když z výuky odcházeli, tak neváhal a oslovil ji. Představila se mu jako Aranel Liviani. Když se jí zeptal jestli ji může doprovodit k jejímu domu, souhlasila. Cestou se jeden o druhém mnohé dozvěděli a spřátelili se. Dalšího dne, když Vanir trénoval na cvičišti, spatřil Aranel jak sedí na lavičce a pozoruje ho.

Po konci tréninku za ní Vanir přišel, pozdravil ji a přisedl si k ní. Chvíli se spolu bavili a pak se jí Vanir zeptal jestli by se s ním nechtěla projít. Řekla že ano. Dovedl ji na jednu lesní mýtinu. Vytáhl z kapsy malé semínko. Položil jej na zem a kouzlem z něj vytvořil nádhernou květinu s okvětními lístky na začátku tmavě modrými, odkud přecházeli do fialové, pak do vínově rudé a na konci do křiklavě červené. Pokaždé když se jen trochu otřásla se z ní vysypala zlatá zrnka pelu. Zvedl květinu a podal ji Aranel. Aranel si ji prohlížela a usmívala se. Pak si ji dala do vlasů a zlatý pel se jí rozsypal po hlavě, takže jí ve vlasech zářil jako hvězdy. Aranel se usmála, podívala se Vanirovi do očí a políbila ho. Když se vraceli do města. její vlasy osvětlovaly ulice. Došli až ke dveřím jejího domu, tam se zastavili. Vanir ji objal a políbil.

Pak se rozloučili a Vanir odešel. Scházeli se každý den a trvalo to půl roku. Pak se stalo něco nečekaného. Do Ellesméry přišel nový dračí jezdec jménem Eragon.

Vanir dostal za úkol dohlížet na jeho bojový výcvik. Zpočátku si myslel že se mu Eragon vyrovná, ale opak byl pravdou. Eragon byl pomalý, nemotorný a jak brzy zjistil, i mrzák. Jeho netečnost se brzy změnila v otevřené opovržení. Čekal od něj lepší výkon. Jak dny plynuli, pohrdal Eragonem čím dál víc. Jednou to s urážkami přehnal a Eragon ho kouzlem svázal uprostřed cvičiště. Vanir mu urážku oplatil tlakovou vlnou, která ho odhodila třicet stop ze cvičiště. Toho dne už jeden druhého neviděli. Aranel Vanirovi pořád domlouvala, aby se s Eragonem usmířil, ale on nechtěl. Po oslavě pokrevní přísahy se zdál Eragon rychlejší než obvykle. Vanir byl překvapen jeho proměnou. Během tréninku mu Eragon zlomil pravou ruku a Vanir jen užasl nad jeho výkony. Omluvil se mu a žádal odpuštění za jeho dřívější chování. Eragon omluvu přijal a nabídl Vanirovi, že mu ruku vyléčí. Vanir nechtěl. Když se vrátil za Aranel, hned mu na  ruku dala dlahu. Byla ráda že nebyl Vanir zraněn vážněji. Pár dní se o něj starala a Vanir musel bojovat levou rukou. Když Eragon opustil Ellesméru, vše se zase urovnalo. Vanir zůstal s Aranel.

 

Kontakt: nezobrazen

Rodina: Onóno Haldthin (otec), Eruvië Haldthin (matka), Aranel Liviani (přítelkyně) 

Majetek: oblečení, peníze, meč


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše