TOPlist

Naeridan

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 28.02.2013 13:27:26 FB



 

Naeridan

 

 

Jméno: Naeridan (příjmení Alcaëtan nepoužívá)

Rasa: elf

Titul: Dračí Jezdec, učitel Dračích Jezdců a bývalý člen Starších

Věk: 1023 let

Místo narození: Ilirea

 

Podoba: Naeridan má všechny charakteristické rysy své rasy. Přesto by na první pohled z obrázku mohl vypadat spíše jako osamělý druid, není to pravda. Naeridan takto vypadal v době, kdy se skrýval po prohře Jezdců v Iliree. Nyní vypadá téměř stejně, jen není porostlý břečťanem. Má světle hnědé a delší vlasy, nosí je často rozpuštěné a tak se mohou nevázaně oddávat příkazům nespoutaného větru. Hrdé a mužné čelo tvoří klenbu obličeje a dává mu vážený a důstojný vzhled. To, co zaujme, jsou jantarově hnědé oči, podobné očím dravce. Dále vidíme protáhlejší nos a jemná ústa lemovaná vousem. Na bradě vyrůstá delší, pečlivě udržovaná bradka.

 

Styl oblékání: Naeridan si nejraději obléká tuniky z pevného materiálu, připomínající svou tvrdostí pravou kůži. Tuniky mívá pevně upevněny opaskem s železnou sponou. Pás je skromnější obdobou pásu Belota Moudrého – je vyřezávaný a zdobený, jsou v něm ukryty dva diamanty, do kterých je samozřejmě možno ukládat libovolné množství energie, dále na něm visí jeho jezdecký meč. Tuniky, které na sebe odívá Naeridan, jsou většinou delší, a když zvolí ty kratší, doplňuje je kalhotami. Přestože je elf, nezáleží mu na módě, jeho oblečení musí být funkční a praktické. To je k základnímu šatstvu, dále nosívá pevné rukavice a většinou vyšší šněrovací boty. Všechno jeho oblečení je většinou jednoduše, lineárně zdobené. Žádné šperky ani jiné cetky nenosí, kromě prstenu na pravém prsteníku – osobní památku na svého učitele.

 

Povaha, zájmy:  Jeho povaha se však nedá definovat jedinou vlastností, která by dominovala. Je to složitá mozaika plná barev a odstínů, lesku i matu a je tvořena jak malými, tak velkými střípky.

Přes všechen tvrdý a neústupný výraz má Naeridan vcelku rád humor a s úsměvem na tváři vypadá úplně jinak. Je docela skromný a chytrý, o této zemi toho ví opravdu moc. Navzdory tomu všemu je občas chaotický – myšleno tak, že při rozhovoru přeskakuje od prvního k druhému a zase zpět. Takto i myslí, není v myšlení tak ukázněný, když se chce na něco opravdu soustředit, dá mu to vcelku dost práce. Dokáže být empatický, ale tuto dvojsečnou vlastnost raději skrývá a reguluje, co to jde. Tedy, snaží se o to. Má rád přírodu a zaručeně ho potěší zpěv ranních pěvců při vycházejícím slunci stejně jako zurčení vody v potůčku či nějaké bystřince. Ve chvílích naprostého volna a potřeby odpočinku si rád vyzpívává různé druhy květin a získává tak jedinečné typy, tvary a barvy květin, keřů a stromů. Co se týče flóry, je velkým znalcem. Když není v zahradě či okolí přírody a popadne ho múza, rád maluje. Tato díla nemají vysokou hodnotu, ale Naeridan do nich vdechuje každým tahem svého štětce své momentální pocity. Je tedy jasné, že vzniklá díla jsou abstraktní. Když mluvíme o umění, zastavme se ještě u zpěvu. Naeridan nerad zpívá, jen při kouzlení – čili v nutném případě. Velmi rád se věnuje četbě, díky tomu je také velmi sečtělý. Mnohdy se přistihne při tom, jak si při čtení historických spisků, jejichž obsah vepsaný do slov on osobně zažil, vypráví nahlas a dodává podrobnosti. Nemá rád uklízení a vaření mu také moc nejde, i když nouzová jídla zvládne. Miluje meditaci a každé vteřiny strávené se svým dračím partnerem si nesmírně cení.

 

Názor na ostatní rasy: Jako zástupce Dračích Jezdců musel být vždy nestranný a spravedlivý, ale i tak má svůj názor na rasy, pohybující se po povrchu této země. Na nejvyšším stupínku jeho hierarchie jsou draci, pochopitelně. Má rozporuplný názor na národ lidí a národ trpaslíků. Proti elfům nic moc nemá, ještě aby. O lidech si myslí, že jsou vrtkaví a nestálí. Velmi nerozhodný a slepý národ, který netouží po vyšším a hlubším poznání. Jejich život je jako malá kapka a místo toho, aby se snažili během něho něco pořádného vykonat, ztrácejí čas v hospodách a pitkách. Toto velmi snižuje jeho mínění o lidech. Ale toleruje je, ačkoli, jak bylo výše barvitě vysvětleno, má své ... výhrady. Zato trpaslíky vysloveně nemá rád. Jejich víra, že jsou muži kamene, který je neživý, je nesmyslná. Vytvářejí obrovská díla k úctě svých vymyšlených bohů, kteří neexistují. Jejich zájem o alkohol a kouření mu je také cizí a jejich životní styl mu je podivný. Nicméně oceňuje jejich zájem o hierarchii a uznává, že jsou dobrými bojovníky. Vyloženě však nesnáší urgaly, považuje je za zvířata, a toto není třeba dále rozvádět. Navzdory tomu všemu musí na jednáních svůj názor skrývat, ale již pěknou řádku let nebyl na žádném takovém, protože od pádu Jezdců se schovává a upadl v zapomnění.

 

Náboženství: Je to bezvýhradný ateista, nevěří ani na hvězdy, kterým se elfové podle něho z nepochopitelných důvodů dvoří. Podle něj se žije tady a teď a jeho motto zní: „Žij každou chvíli svého života tak, jako by to byla ta poslední.“

 

Historie: Naeridan se narodil před mnoha lety v tehdy největším elfském městě – Iliree. Jeho rodiče se o něho starali s láskou a péčí, nikdy nedopustili, aby se cítil opuštěný. Ale pěkně po pořádku.

Když se Naeridan narodil, Alagaësia prožívala období podzimu. Naeridan jako každé správně dítě trávil své nejranější dětství pouze v kruhu svých rodičů. Dětství měl úžasné, nic mu nechybělo a všeho měl dostatek, rodiče se mu plně věnovali a postupně ho učili základním znalostem a věcem, které by měl znát každý elf. V dětství se mu dostávalo mnoho lásky, péče a vřelosti a Naeridan byl spokojený. Ale každé dětství jednou skončí. U Naeridana skončilo dříve než u ostatních. V době, kdy měl 34 let, byl přizván do nedalekého zámku, aby se dotkl dračího vejce. Neměl to daleko, na zámek to bylo pár minut chůze. Dostalo se mu vřelého přijetí a byl přiveden před stříbrné dveře. Když vstoupil do tajemné místnosti, naskytl se mu pohled na čtyři dračí vejce, jedno bylo rudé, další zelené, dále tam bylo bílé a stříbrné. Postupně se dotýkal všech lesklých kamenů a k jeho překvapení se rudé vejce začalo kymácet ze strany na stranu a brzy puklo, a tak se Naeridan stal Dračím Jezdcem. Byl tím zcela šokován. Dotkl se dráčka celou pravou dlaní a náhle se do ní vypálil znak, gedwëy ignasia. Drakovi dal jméno Fundor – byl to sameček.

Naštěstí nemusel opouštět rodinu zcela, jen byl častěji na výcviku, který se odehrával nedaleko Ilirey. Jeho učiteli se stali Dračí Jezdec Vrael a jeho drak Umaroth. Během výcviku zažíval Naeridan skvělé časy. Byl nadmíru spokojen, Vrael byl velmi dobrý a citlivý učitel, kterého by Naeridan přál každému Jezdci. Během výcviku se naučil mnohým věcem – naučil se kouzlit, bojovat jak myslí, tak mečem a naučil se také spolupracovat s Fundorem v boji i mimo něj, a mnoho dalších věcí. V boji s mečem se stal téměř nepřekonatelným, a ačkoli v kouzlení nebyl špatný, nebyla to prostě jeho „parketa.“ Výcvik tehdy trval deset let, Naeridan i Fundor ho úspěšně prošli a začali fungovat jako drak a Dračí jezdec a vytvořili perfektní pár. Nejdříve se zaučovali pod starším Jezdcem, poté se stali Jezdcem a drakem naplno. Tehdy byla Alagaësie skvělé místo k žití, protože Anurin byl schopný vůdce a Alagaësie vzkvétala. Po několika stech letech velmi aktivní služby se dočkali velmi nepříjemné události, totiž smrti Anurina. Nikdo moc nevěděl, co se stalo, ale novým vůdcem se po hlasování stal Vrael. Naeridan, Oromis a několik dalších vážených Jezdců bylo zvoleno do nově utvořené Rady starších. Bylo tam šest Jezdců a spolu s Vraelem v čele sedm.

Až doteď jsme se zabývali historií povšechně a obecně, protože se nic podstatného nedělo. Ale poté přišlo několik posledních let slávy Jezdců...

Naeridan se stal velmi váženým Jezdcem, Fundor zplodil několik potomků a dosáhl úctyhodné velikosti, byl to třetí největší jezdecký drak Alagaësie po Umarothovi a Glaedrovi. Noví Jezdci se množili, Naeridan sám učil statečného Thuviela, Arvu a další, nikdy však neučil ani jednoho Křivopřísežníka. Ba dokonce ani Galbatorixe ne, ale v době, kdy tento nadějný Jezdec prošel výcvikem, vkládal do něho Naeridan velké naděje. Po smrti Jarnunvösk stál nadějný, avšak nerozvážný Galbatorix před radou Starších a žádal o nového draka. Bylo to dlouhé rokování, na jehož konci bylo hlasování všech sedmi členů Rady starších. Toto hlasování skončilo těsně:  4 proti ku 3 pro. Děs, který následoval, nedokázal nikdo předvídat. Galbatorix ukradl a očaroval Šruikana a vytáhl proti Jezdcům do Dorú Areaby. Zde Naeridan statečně bojoval a snažil se zachránit, co šlo, ale nakonec musel s Fundorem odletět do Ilirey. Ale do tohoto města zamířil i Galbatorix s Křivopřísežníky. Bojovali, ale nic to nepomohlo a nakonec znovu uprchli.. Ztratili všechny své přátele a to byl jejich životní osud. Ačkoli nezemřeli a byl jen lehce raněni, přišli o všechny své přátele.. Naeridan přihlížel zničení Ilirey pomocí nazírání a věděl, že končí ten Zlatý věk. Sám by však nepřemohl Galbatorixe, což o něj, ale tolik eldunarí, to by prostě nezvládl. Utekl s Fundorem do pouště Hadarak, kde se snažil z povzdálí škodit Galbatorixovi a pomáhat nově vzniklým Vardenům, potají, ale přece. Bál se však smrti Fundora, takže nakonec utekli do lesů Du Weldenvarden, zůstávali skryti. Ubytovali se v Nädindelu, kde se s Fundorem usadili, aby zde studovali a prohlubovali své znalosti, které by mohli využít proti Galbatorixovi. Když se na světě objevil Eragon, nabídl mu svůj meč, ale údajně to pro něho bylo daleko, a tak Arvindr zůstal u svého majitele. Prozatím. Brzy však zemřel i Oromis a Glaedr. Naeridan zvažoval, zda má učit Jezdce či ne, ale nakonec se rozhodl, že to zkusí. A tak si sbalil vše potřebné a míří do Ellesméry...

 

Schopnosti: Je to brilantní bojovník, v boji s mečem několikrát přemohl i Vraela. Kouzlení mu jde docela dobře, ale není v něm takový mistr. K uměleckému cítění -> viz povaha. Ohledně obyčejných schopností je rychlý běžec. Umí dobře číst, psát a ovládá plynně všechny jazyky, kterými se mluví na alagaësijském povrchu. Z toho vyplývají perfektní podmínky pro diplomacii.

Rodina: Fundor, ostatní zemřeli během Pádu.

Majetek: Jezdecký meč Arvindr, velká sbírka knih a starožitností, plátna, štětce a barvy, zásoby faelnirvu a vzácných vzpomínek na Jezdce, jako jsou jejich fairth a tak, na fairth má všechny Jezdce a jejich draky, kteří mu byli drazí, materiály k výuce, prsten ze zlata s rubínem vsazeným doprostřed s velkou zásobou několikasetleté energie od Vraela (energie je od Naeridana, ale prsten od Vraela), brnění a dva typy sedla na Fundora, také má v úschově staré skořápky z Fundorova vejce.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše