TOPlist

Lyra

Začátečník 1480 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 21.03.2013 14:39:15 FB



 

Lyra

 

 

 

Jméno: Její oblíbené jméno je Lyra, také jí tak říkají všichni její blízcí i neblízcí známí. Samozřejmě má i jiná jména, například Riwelleth je jedno z jejích prvních jmen, kterým jí pokřtil její otec a možná zaslechnete i jméno Rin, které je napůl odvozené od Riwelleth a napůl vymyšlené jejím dětským přítelem.

Druh: Kočkodlačice
Datum narození: Na jaře, když všude zářilo slunce a všechno se zelenalo. Začátek roku 3500
Věk: 126

Vzhled:

V lidské podobě vypadá jako mladá žena s ostrými rysy a bezchybnou narůžovělou pletí. První co vás na ní zaujme, jsou samo sebou její ohnivé, místy nazlátlé vlasy, které si obvykle zachovává po ramena dlouhé, aby jí nepřekážely v pohybu. Pokud jí i tak vadí, sváže si je do ohonu, z kterého občas uteče nějaký ten neposlušný pramen. Další věc jsou její oči, kterých si všimnete asi tak na pět kroků, protože jsou velké, hezky tvarované a nesou stříbřitě šedou barvu. Lemují je krásně dlouhé řasy, dost tmavé a tedy výrazné.

Nad očima se stkví ničím výrazné obočí, pravděpodobně zkroucené do pochybovačně pobaveného tvaru. Má plné, růžové rty, které jakoby sváděly k polibku.

Za každých okolností se nese ladně, s čímž jí vypomáhají dlouhé nohy a štíhlá postava. Nemá sice bůhvíjak výrazné ženské linie, nicméně rozhodně si jí nespletete s chlapcem, přestože její účes by k tomu mohl někoho svádět. Lyra patří mezi „lidi“ s menším vzrůstem, dosahuje asi 164 cm. Její výška jí ovšem nijak nepřekáží, ba naopak, využívá jí, když chce rychle a nenápadně zmizet, stejně jako nenápadného hnědého pláště s kapucí, jíž zakrývá výrazné vlasy. Pod pláštěm často nosí šaty, úplně obyčejné, povětšinou béžově hnědé, avšak ani černá u ní není výjimkou. Někdy je, ale zapotřebí sáhnout po praktičtějším kusu oblečení, kožených kalhotách a světlé tunice.

 

Jako kočka naopak patří mezi mohutnější, což ještě umocňuje její huňatá, stříbřitě šedá srst. Přestože patří mezi čistotná stvoření, když se trochu umaže nebo jen „ušmoulá“, vypadá jako chlupatá koule. Rozhodně nejvýraznější jsou však její ohnivé, místy až zlaté oči, jenž mají stejnou barvu jako její vlasy v lidské podobě.

Stejně jako člověk, tak i jako kočka se nese jako královna. Nejvíce si avšak podobná, když jí něco pobaví, její tlamička se roztáhne do pobaveného úsměvu a její kočičí „obočí“ jakoby se nadzvedlo.

 

V podobě lidské i kočičí má jeden zaručený poznávací znak, malý stříbrno-zlatý šperk s draky. (viz. Majetek)

 

Povaha:
Lyra je zvláštní osůbka, v níž se mísí hned několik protichůdných vlastností. Na první místo bych asi zařadila moudrost, poděděnou po staletích prožitých jí a jejími předky a její vrozenou dětskou „hravost“. Ano, u ní se střídají tyto hlavní dvě období – období klidu, které tráví většinou sama, a kdy přemýšlí o věcech typu stinné stránky světa, smrt apod.

A pak samozřejmě období „dešťů“, to se nezastaví a snaží se bavit své společníky. Nikdy nesnese, aby byl někdo smutný, což většinou vyřeší v podobě kočky, která se otírá o nohy a v případě menších se nechává mazlit a – bohužel – neumí ani říci ne na tahání za ocas a kožíšek – co kdyby tím někoho rozesmutnila, že. Vlastně je to svým způsobem smíšek, který si jen párkrát za čas potřebuje odpočinout, zkrátka se stáhnout do stínu.

Lyra sama miluje cestování a změny, nikdy nevydrží dlouho na jednom místě, takže není moc rodinný typ. Ne že by nemilovala děti, právě naopak, mláďata má ve velké oblibě, stejně jako oni jí. 

Přestože se umí pěkně rozpovídat, povětšinu času je tichá, poslouchá. Dokonce se ani nesměje moc často nahlas, spíše nasadí svůj typický pobavený, pochybovačný úsměv, který nezapře cosi záhadného. Ostatně vše co dělá je jakoby obestřeno tajemstvím, tolik příznačném pro jí podobným. Možná to způsobují její stříbřité oči, ale na první pohled působí až lehce děsivě.

Je to věčná optimistka, nikdy nepomyslí nejprve na nejhorší a snaží se, aby takoví byli i ostatní.

 

Ještě několik slov na konec: Ke starším se chová zásadně jen s úctou, drzost se u ní může objevit jedině přáteli, či s někým ještě bližším. Co se týče vztahů k opačnému pohlaví, společnost přímo nevyhledává, přesto jí, ale nepohrdne. Někdy se může zdát trochu mladá na vztahy, nicméně je celkově velmi duševně vyspělá – v žádném případě jí není radno považovat za naivku jen proto, že je milá a veselá. Takovéto myšlení by se dotyčnému mohlo ošklivě vymstít, Lyra je mrštná a na svou výšku podivuhodně silná.

 

Mívá, ale také období kdy je háklivá na slovo a velice výbušná – v tom případě dělá čest svým ohnivým vlasům.

 


Historie: 

Kdysi dávno, téměř před 130 lety, se o skály roztříštil dětský pláč. Nebyl to nijak zoufalý, typický pláč, tento zvuk nesl jisté překvapení nad světem. První věc co malá holčička, která byla pojmenována svým prvním jménem Riwelleth, bylo jezero. Krásné, stříbrné jezero, kolem něhož byl les plný zelených stromů a to všechno bylo v sevření skal, šedých a chladných. Všude bylo plno květin, přestože jaro bylo teprve v rozpuku.

V takovémto prostředí vyrůstala růžolící dívenka s dvěma ohnivými culíky a šedýma očima. Protože už ze začátku žila se spoustou jí podobných, v takové vesnici, už odmalička byla velmi společenská.

Šťastná, vyrovnaná společnost kočkodlaků, kteří si navzájem rozuměli a měli se rádi.

Pokud čekáte nějakou strašlivou ztrátu, čekáte marně. Celé dětství prožila Lyra krásně a bez problémů.

Své dny trávila buďto ve společnosti přátel nebo jen stromů a květin. Byla to idylická doba, ale každé dítě někdy zatouží vyletět z hnízda. Zvlášť Lyra, tehdy zvaná Riwelleth, či jen Rin, toužila  cestovat, poznávat svět!

Proto se přes počáteční nesouhlas milujících rodičů sbalila a nejprve společně se starším bratrem Nellonem vydala na cestu po Alagaesii.

Krmili se v podobě koček, ve které se lépe lovilo, a toulali se světem, dokud ovšem Nellon v Teirmu nepoznal Marillu, krásnou a také velice hodnou lidskou dívku. Očarován jejími čokoládovými kadeřemi a zelenýma očima se jí začal dvořit. Nakonec mu její otec přislíbil ruku své dcery a tak se Nellon oženil. Na svatbu přijeli i jeho a Lyřiny (ano, v té době už Lyra) rodiče, aby poznali tu vyvolenou. Přestože si Lyra rozuměla jak se svým bratrem, tak s jeho ženou, kteří jí nabídli nový domov, opět se rozloučila se svými blízkými a zase vyrazila na cestu.

Až jednou procestuje celý svět, usadí se nebo se možná vrátí domů, nyní má ovšem namířeno do lesu Du Weldenvarden.

 

Rodina: 

Otec – Velký, tmavý kocour, tmavovlasý muž s modrýma očima. Laskavě přísný, prostě správný rodič.

Matka – Společenská, krémová, huňatá kočka. Světlé vlasy a hnědé oči. Miluje společnost, ale je velmi chytrá a hlavně vzdělaná.

Sourozenci – Krémově hnědý kocourek Nellon, milovaný a milující bratr s hnědými vlasy a modrýma očima. Má perfektní smysl pro humor.

 

Majetek: 

Dýka

Oblečení uvedené výše – Plášť, šaty: x, x, kalhoty a tunika

Malý šperk, který jí zůstává i v kočičí podobě

Boty

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše