TOPlist

Eámanë

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 30.03.2013 16:01:35 FB



Eámanë

 

 

Jméno: Eámanë
Druh: elf
Rok narození: 3600
Věk: 26 let

Vzhled: Svou krásou předčí každou lidskou ženu, nicméně mezi elfkami zapadne. Pro svůj vlastní národ není vůbec ničím (co se vzhledu týče) pozoruhodná.  
Vlasy mají odstín tmavě hnědé, oči jsou šedé. Nos je zcela průměrný a ničím nezajímavý. Ústa má drobnější. Co se týče jejích uší, tak ty jsou menší, než je u jejího národa běžné. Nicméně co jim chybí na velikosti, vynahrazují svou špičatostí.
O svůj vzhled se celkem stará. Nicméně to neznamená, že ji není možné spatřit rozcuchanou a zcela neupravenou (což ostatně může být signál pro ostatní, že zase někde něco provedla).
Na oblečení jí příliš nezáleží. Takže co jí padne pod ruku, do toho se navleče. Jen si dá vždycky pozor na to, aby i zde mohla ostatní provokovat, takže vždycky odhaluje víc, než i elfové tolerují.
 
Povaha: Přehnaně sebevědomá, mírně přidrzlá, nevychovaná a autority nectící  elfka. Její chování je však tolerováno, neboť je hlavně svými rodiči považována za dítě, které jednou dospěje v plnohodnotného člena společnosti. 
Přehnaně používá ironii, občas sklouzává až do sarkasmu.  Má zvláštní smysl pro humor a je nejšťastnější, když může ostatní provokovat. Nezná míru, takže si dokáže nadělat pěkné problémy. Když se tak stane, tak automaticky běží za svými rodiči, kteří poslední dobou nedělají nic jiného, než že je za ni řeší. 
Když však chce, dokáže být milá a ochotná. 
Především díky své rozmazlenosti nemá příliš přátel, neboť ostatní elfy odrazují především její "žertíky", kterými je proslulá. Jestli-že někd najde ve své posteli dračí trus, jedovatého pavouka, nebo velmi naštvaného křečka, tak je to zcela jistě práce Eámanë.   
Je jen pár elfů, které bez námitek poslechne a její rodiče mezi ně rozhodně nepatří. Jedná se hlavně o její učitele, kteří ji za každý její prohřešek ji hned potrestají. Do této kategorie by se dal také zařadit každý významný elf. 
Lidmi mírně pohrdá, je přesvědčena o nadřazenosti své rasy.  
I na elfa je velmi inteligentní. Její magické nadání je nesporné.
 
Historie: Narodila se elfce jménem Aredhel. "Hrdým" otcem se stal Amandil. Tento párek elfů se o dítě snažil celých 500 let. V podstatě celé své okolí udivovali tím, že se dávno nerozešli a nenašeli si jiné partnery, nicméně tito dva si byli snad souzeni. Úžasně se doplňovali a milovali se takovým způsobem, že to rozhodně nebylo běžné ani u elfů.

Když Aredhel po několika staletích úporné snahy konečně otěhotněla, byl to pro oba vrchol štěstí. Nikde na světě v tu chvíli nebylo šťastnějších tvorů. Na své dítě se velmi těšili.
Jejich dcera byla zahrnuta obrouvskou láskou a péčí. Snad i to dlouhé čekání zapříčinilo to, že ji prakticky rozmazlili. Nikdo nikdy neslyšel, že by ji za něco někdy potrestali. Zacházeli dokonce tak daleko, že ji byli ochotni bránit i před ostatními, když bylo více než zřejmé, že vina byla jednoznačně na straně jejich milovaného dítka.
Zacházeli prakticky z extrému do extrému. Neznali střední cestu a jak Eámanë rostla, tím více si to uvědomovala a začala dobroty svých rodičů zneužívat.
Prakticky se nedá spočítat, co všechno za tu dobu vyvedla. Jednou dokonce propašovala šílenou veverku do postele jednoho z dračích jezdců. Byl z toho obrovský malér a dokonce hrozilo, že bude sežrána drakem. Nicméně na scénu opět nastoupili její rodiče. Ona sama spustila vodopád slz a bylo vymalováno.
Nicméně byla vyučována jako každé dítě. Jen v jejích patnácti letech byla učiněna dohoda mezi jejími rodiči a učiteli. Aradhel i Amandil museli slíbit, že se do výuky nebudou plést. Takže jedině v tomto případě nebyla Eámanë nebyla chráněna před tresty, které přicházely jak na běžícím páse, nicméně i díky tomuto systému si dokázala osvojit všechny dovednosti.
 
Kontakt: aine.neil@seznam.cz
 
Rodina: Aredhel (matka): V hlavním městě, v Ellesméře, působí jako léčitelka, která se specializuje na zranění, která byla způsobena magií. Je stará téměř 600 let a je ve svém oboru vyhledávanou odbornicí. 
Hlavně díky svému věku má jistý nadhled, šelmovský smysl pro humor a obecně je považována za moudrou a vzdělanou ženu.
O všechny tyto vlastnosti však přichází v momentě, kdy se začne jednat o její dceru. V tu chvíli připomíná spíše rozlícenou dračici, jejímuž mláděti hrozí opravdu bolestivá smrt. 
Svou dceru bezmezně miluje a je pro ni ochotná udělat prakticky cokoliv, nicméně Eámanë toho pouze využívá. Má sice svou matku také ráda, nicméně nedává to nijak najevo a ostatním se proto může zdát, že tato láska je jednostranná.
Amandil (otec): I on působí jako léčitel, nicméně jeho zaměřením jsou spíše zranění, které byly způsobeny nějakými zbraněmi. Za pár let mu bude celých 750 let.
Narozdíl od své Aredhel postrádá jakýkoliv smysl pro humor, je spíše pedanstký a nesnese jakýkoliv odpor od všech níže postavených.
Nicméně i tento elf roztaje ve chvíli, kdy jeho zrak padne na Eámanë. Dalo by se říct, že žije v jakési iluzi o její dokonalosti, že si v podstatě ani nedokáže připustit pravdu.
 
Majetek: - věci osobní potřeby (oblečení, hřebínek, parfém,...)
- Luk a šípy
- šperky (2 řetízky, 1 prstýnek)
Prakticky všechno, co má, dostala od svých rodičů. V podstatě jí stačí, aby projevila přání a do několika dnů jí to rodiče seženou.
 
 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše