TOPlist

Ayad d´Isole Azzuro

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 05.04.2013 15:46:31 FB



Ayad d'Isola Azzuro

 

 

 

 

Jméno: Ayad d'Isola Azzuro, dcera Zaphiany
Pohlaví: Žena
Rasa: Elfka
Věk: Zhruba 70 let, což je v elfském poměru mladý dospělý
Povolání: Válečnice, doprovází různé výpravy
Jazyk: Elfský (starověký) a lidský, i když zatím ne tak plynulý


Informace o vlastnostech a zázemí postavy


Rodina: Zaphiania, Ayadnina matka, pochází z Ellesméri, kde vyrostla. Je velmi dobrá v oblasti magie a rostlinstva a tak se po celý život zabývá bylinkářstvím. Fölhen, její otec, sloužil jako bojovník v Dorú Areabě. Stal se mistrem ve sém oboru a tak posléze začal vyučovat staré umění boje s mečem. Aiadne proto byla od mala vedena jak k boji, tak k magii.
Její rodiče byli posuzováni jako dosti zvláštní, jelikož měli hned dvě děti a to dvouvaječná dvojčata. Se svým bratrem Aeolinem si vždy rozuměla a dodneška je její nejbližším.

Bydliště/Původní bydliště: Narodila se v Sílthirmu, elfském městě u jezera Ardwen. V poslední době stále cestuje.

Vzhled: Ayad je vysoká elfka s dlouhými, vlnitými, kaštanovými vlasy, což je dost ojedinělé zbarvení. Její indigově modré, šikmé oči lemují dlouhé černé řasy a tmavě hnědé obočí. Hubená atletická postava, i když ne nijak zvlášť svalnatá, s dlouhými nohami a lehce opálenou pletí jí dodává exotický vzhled. Rychlá ladná chůze často dělá problémy ostatním, když s ní snaží držet krok.
Oblečením nijak zvlášť nevyniká. Jakožto bojovnice si nemůže dovolit, aby jí oblečení zdržovalo a proto je většinou oblečena do tříčtvrtečních kožených kalhot a tuniky. Bílá stužka ji stahuje vlasy z čela a kožené boty ladí k jejím kalhotám.

Povaha, záliby: Ayad není zrovna typická elfka. Život jí naučil věřit jen sama sobě. Proto může působit uzavřeně, zamlkle či dokonce namyšleně. Uzavřená sice je, avšak zamlklá ani namyšlená rozhodně není. Vznešenost z ní nikdy neudělala pyšnou bytost, i když to tak může na cizího působit. Je cílevědomá, se sebou sama věčně nespokojená, trochu puntičkářská a dosti zodpovědná. Ale to je jedna z jejích chyb. Myslí si, že může za věci, za které nemůže a přebírá za ně zodpovědnost. Dost si tyto věci vyčítá a je zcela přesvědčena, že kdyby udělala něco jinak, nestalo by se to. Jinak si myslí, že i jeden člověk, trpaslík, elf či jakákoliv jiná bytost může změnit svět k lepšímu a tak se o to neustále pokouší.
Hodně dlouho jí trvá, než si někoho připustí k tělu, ale když už to udělá, zcela mu důvěřuje a svěřila by mu svůj život. Až poté, co jí někdo opravdu pozná, projeví se její upovídanost a smysl pro humor. Je zcela oddaná věcem, kterým pevně věří a udělala by pro ně první poslední.

Historie postavy: Jako malá vyrůstala v lesích Du Waldenwarden ve městě Sílthirmu. Její rodiče jí zajistili patřičnou výchovu a ze strany svého otce dostala vzdělání v boji. Již od mala obdivovala místní obyvatele, kteří byli jedni z nejlepších ve střelbě z luku vůbec. K jejím dvacátým narozeninám jí bratr Aeolin vyrobil luk a tak se začala učit. Strávila nespočet nocí venku a tak, aby jí nikdo neviděl, se učila střílet. Učení jí trvalo několik let. Stále se toužila zdokonalovat a vylepšovat, a když se konečně předvedla, byla na velmi, velmi, velmi dobré úrovni.
Když jí bylo třicet, zatoužila o opuštění rodného města, a když se pohádala s matkou, nic už jí nebránilo ze Sílthirmu odejít. Aeolin jí doprovzel i když se zúčastnila první, druhé a třetí výpravy. Po ní ji však opustil. Povinnosti ho táhly na Vroengard avšak ona chtěla nadále cestovat. To se jí ale vymstilo. O čtvrté výpravě mimo Alagaësii ji zajmuli, dlouhé týdny věznily a dosti často mučili. Nikdy nezjistila, kdo byl/a/i/y její věznitel/ka/é. Nikdy se neukázali a patrně komunikovali se svými podřízenými přes posly či zrcadla. Když se jí nakonec podařilo utéct, odnesla si dlouhé jizvy na pažích a uzavřenost. Když zjistila, že jeden z jejich výpravy je zradil a kvůli tomu byla vězněná, osobně ho přijela zabít a poté se její uzavřenost ještě prohloubila. Nebýt jejího bratra, asi by se z toho nedostala. Zůstala taková, ale alespoň začala komunikovat s okolím.
Nic jí však nezabránilo jet na další výpravu. Touha objevovat je její největší vášní a na tom se nikdy nic nezmění.

Víra postavy: Ayad nevyznává žádné konkrétní náboženství. Věří, že něco “tam nahoře“ je, jinak se naklání k typickému elfskému filozofickému pohledu na svět.

Inventář:
- přívěsek – indigově modrý kámen zdobený runami na krátké šňůrce akorát okolo krku, předává se v jejich rodině z generace na generaci (vzhledem k dlouhověkosti elfů je hodně starý), uschovává si v něm zásoby energie
- meč – útlá dlouhá čepel je vždy zavěšena u jejího boku
- luk a toulec s šípy typický pro elfa ze Sílthirmu
- oblečení – viz vzhled


Sociální dovednosti:
 Ayad je opravdu dobrý vyjednávač a velmi protivný vězeň. Vyjednávač protože pokud něčemu opravdu věří, dosáhne toho a to druhé… Svým věznitelům, jak naznačují její jizvy na rukou, přidělává obrovské problémy.

Magické dovednosti:
Jakožto elfka plně ovládá starověký jazyk, tudíž se s magií setkává denně. K výpravám, ke kterým se přidává, přispívá nejen obratnosti v boji ale i vědomostmi a právě tak i magií. Na svůj věk je v ní poměrně zběhlá, ale právě věk ji omezuje v obtížnosti kouzel, na které nemá potřebnou sílu.

Jiné dovednosti:
Aiadne studovala v Ellesméře. Byla vyučena astronomii, historii a architektuře, které se připojily ke znalostem psaní, čtení a počítání. Ty ji vyučovali rodiče již v útlém věku.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše