TOPlist

Liea Soremoth

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 07.04.2013 18:05:06 FB



Liea Soremoth

 

 

Jméno: Liera Deros’Athemis

Druh: Člověk

Datum narození: Neznámý

Věk: 21

 

 

Podoba: Liera je celkem štíhlá ale ne podviživená. Mohli by jste odhadnout že měří kolem 175 cm. Má atletickou postavu a mírně vypracovanou. Je vidět že si někdy zacvičí.

Vlasy má dlouhé přibližně po lopatky a nesou barvu špinavé blond. Na konci se už od přírody trochu stáčejí. Nechává je volně rozpuštěné a jen zřídkakdy má culík nebo cop. Je vidět že si o vlasy velmi pečuje.

Obličel je oválného tvaru. Čelo má celkem velké ale většinu toho zakrývají vlasy. Oči jsou velké a výrazně zelené, lemují je dlouhé černé řasy. Uprostřed obličeje spatříme rovný, malý nos a pod ním plné rty které se často usmívají.

Celkově má delší nohy a poprsí o něco větší. Celá postava je tak akorát na 21 letou dívku. Nosí hnědé tričko bez rukávů a celkem krátké takže odhaluje své mírně vypracované břicho. K tomu jsou dlouhé tmavě hnědé rukavice a velmi dlouhé boty které sahají až k stehnům. Na tom všem nosí své stříbrné a lesklé brnění. K tomu má krátkou sukni ve vybledlé červené barvě a jakýsi nejspíš kovový pásek. Na nohách můžeme vidět “chrániče” či-li další část brnění.

 

 

Povaha: Liera je na první pohled usměvavá a hezká dívka. Nenechte se ale touto rebelkou zmást! Dokáže lhát a ráda si dělá legraci z ostatních, není ale nijak zlomyslná či krutá. Ve společnosti se chová mile a ráda si dělá nové přátelé.

Má ráda všelijaká zvířata včetně draků. O tyto nádherná a inteligentní stvoření se velmi zajímá a sní o tom, že se stane Dračím jezdcem. Nikdy o tom nepochybovala. Drak jí dokáže vždy zaujmout ať už je jakkoliv velký a i když není statečný, nevadí jí to protože má ráda draky všeho druhu.

 Dokonale ovládá dovednosti v meči už jen proto, že od malička usilovně trénovala, chtěla být jako její matka. Pokud jí někdo vyzve na souboj, nemá důvod proč odmítnout a ráda si proklepne styl ostatních, dokáže se z toho učit a zlepšovat se. Na chyby co udělá se poučí a snaží se je nezopakovat. Z porážky si nic nedělá. Z mnoho bojů si odnesla pár nehezkých jizev které jí připomínají staré dobré časy. Z vítězství se samozřejmě raduje ale nedělá kolem toho nějaké divadélko a nehraje si hned na něco lepšího.

Ráda si zajde do nějaké hospůdky když nemá co dělat. Popije pár panáků a tak. Stejně ale tráví většinu času v lesích nebo ve svém úkrytu. Přírodu má radši než vesnici nebo nějaké město. Ráda šplhá po stromech a zdržuje se na vysokých místech. Prochází se po loukách, u jezerech apod.

Nemá ráda namyšlené lidi co se považují za něco, co nejsou. Že sežrali všechnu moudrost světa a že jsou nejlepší než všichni dohromady. Těmto lidem by Liera nejradši nakopala jejich kokosky. Drží se však na uzdě a radši se jim neplete do cesty, protože kdyby začali s blekotáním, co si o sobě myslí a jak se tu naparuje neskončilo by to dobře, teda, ne pro ně. Nesnáší, když jí někdo lže a přímo do očí, i když to dělá ona sama, dokáže to celkem jednoduše poznat, pokud je ale někdo ve lhaní skutečně dobrý nic s tím nenadělá. Jestli to ale zjistí, ten kdo jí lhal by se měl mít na pozoru.

Takže pokud se těmto lidem vyhne, je to přátelská, spolehlivá a sebejistá dívka. Je také velmi optimistická a hlavně odvážná. Do ničeho se nevrhá po hlavě. Řídí se svou větou: “Nepřestávej věřit, že dokážeš všechno” celkově je na sebe pyšná, že to dopracovala až na to, co teď je.

 

Historie: …V malé vesnici v maličkém domku se právě narodila malá holčička. Matka jí držela v náručí ale plakala. “Ach Liero, kéž bys poznala svého otce” řekla s pláčem a přitiskla svou dcerku k hrudi. Její otec jménem Deros zahynul když ho přepadla banda chlapů co chtěli peníze. Ve vesnici kde žila, nebyla nijak mírumilovná. Přesto však Liera rostla a byla ráda že má milující matku. Spokojila se s tím, co má. Když jí bylo 17 let přijeli do vesnice nějací rytíři na koních, kteří rozdávali dopisy. Pro všechny to ale znamenalo špatnou zprávu a hlavně pro ty, co dopis obržely. Dostala ho matka jménem Lorrila která Lieru vychovávala a četla:

 

…Nábor válečníků,

Každý z rodiny se musí povinně hlásit a nejlépe muži. Pokud rodina nemá schopné muže, musí je zastoupit ženy starší 20 let. Toto je válka a z důvodu malého množství vojáků se musí hlásit i ženy!

Hlaste se u velitele Gorga Herudrewa…

 

Dál číst nemusela a položila ruku na hruď “Bože..” špitla a obrátila se k dceři která sama už věděla, co znamenají takové dopisy. “Matko! Nesmíš odejít! Prosím!” křičela Liera a chytla matku za paži “Liero… Odpusť, nemohu” odpověděla matka a dodala “Cvičila jsem s meči tolik let a v boji budu užitečná.” Chytla dceru za ramena a políbila jí na čelo. “Je čas, abys otevřela truhlu, co mám pod postelí. Chtěla jsem ti to dát až ti bude 18, zřejmě už ale není čas… Jsi dost velká, aby ses o sebe postarala sama..” prohlásila a narovnala se. “Tady máš klíč od truhly. Prosím, otevři jí až budu pryč” řekla a sbalila si věci. Za chvíli byla nachystaná a odešla z domu. Vojáci tam už čekali a s osttaníma šla kamsi pryč. Liera poslechla matku a čekala až budou z dohledu. Pak šla do matčiny ložnice a vytáhla z pod postele velkou dřevěnou truhlu. Vůbec netušila, že matka něco takového schovává, nedovolila si vstupovat do její ložnice. Odemkla jí a otevřela, hned na jakési dečce byl dopis ktery vzala a rozložila:

 

Milá Liero,

pokud čteš tento dopis, nejspíš jsem po smrti, nebo byl nábor válečníků, na který jsem čekala a věděla, že to jednou příjde. V této truhle najdeš vše, co ti pomůže se vypořádat se životem. Odcestuj na západ od vesnice kde najdeš úplně jiný svět, svět draků a všelijakých jiných bytostí. Nikdy jsem neměla možnost se tam podívat. V první řadě si vezmi můj náhrdelník, který je rozlomený na dva kusy, jeden z těch dvou kousků, patřil tvému otci. Druhý mě. To nás spojovalo. Nezapomeň, že díky tomu náhrdelníku, zůstávám stále s tebou, spolu s otcem. Najdeš tam plášť co tě ochrání před deštěm, dále je tam brnění které si zdědila po mě, doufám, že ti bude padnout. Pak tam je malý obnos peněz na jídlo, šetřila jsem to pro tebe. Ve skříni pod kupou hadrů najdeš meč, který jsem mývala, když jsem trénovala. Tréning budeš mít ve vesnici u tvého strýce, sám mě trénoval a je to dobrý učitel.  Možná se ptáš, jakto, že já trénovala s meči? Hlavně pro to,abych ochránila svou rodinu a hlavně tebe. Strýc už má za sebou dost válek a tak se rozhodl, že mi pomůže. Taky jsem chodívala do válek. Meč a brnění je od něj. On ti řekne, kdy jsi připravena, očekává tě.

 

Liera se musela pousmát. Všechno z truhy si vzala. Oblékla si krátké tričko bez rukávů. Dlouhé rukavice a boty. Které měla ještě schované pod matčinou postelí. Nevěděla, proč jí to tam nedopsala, možná nebyl čas. Navlékla si brnění a vytáhla meč ze skříně. Peníze v malém sametovém pytlíčku si zavázala na pásek. Meč si dala do krásného, hnědého pouzdra který taktéž uvázala k pásku. Plášť si uvázala kolem krku a kapuci si dala na hlavu. Zakryla tím obličej.

 

Zašla pak ke strýcovy který se jmenoval Vornel. Bylo mu kolem 40 let a vousy spolu s vlasy mu šedly. “Zdravím tě Liero, čekal jsem tě. Můžem začít s tréningem?” zeptal se a Liera přikývla. “Ale, strýčku? Kde jsi přišel k tomu meči a brnění?” Zeptala se a strýc hned odpověděl “Když tvá matka chodila do válek, nechal jsem jí to ukovat od starého přítele co býval kovář, žije daleko odtud a vidím, že ti padne. Jsi své matce velmi podobná” prohlásil strýc a usmál se. Tak začal její tréning s mečem. Trénovala celé 4 roky než Vornel řekl, že je připravena. A Liera se pak dala na svou cestu která je zajisté plná dobrodružství…

 

Rodina: Otec - Deros (mrtvý)

           Matka - Lorrila (nezvěstná)

           Strýc - Vornel

 

Majetek:

  • Lehké brnění (na obrázku) co zdědila po matce.
  • Dlouhý a lehký meč díky jeho lehkosti a pevnosti se dobře bojuje. Od matky
  • Náhrdelník draka, dostala ho od své matky je rozlomen na dvě části (bohužel na obrázku to tak není)
  • Plášť po matce. Je černý s kapucí která dokáže schovat obličej.

Kontakt: Email – vlcicejis@gmail.com


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše