TOPlist

Leia

Začátečník 2161 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 26.05.2013 18:12:59 FB



Leia

 

 

Jméno: Leia

 

Pohlaví: žena

 

Rasa: Druidka

 

Věk: Velmi mladá - 17 let (Kletba jí dostihla teprve nedávno, takže ještě vypadá na svůj skutečný věk )

 

Datum narození: 17. 4. 3609

 

Povolání: Vše co potřebuje jí dá sama příroda, často ale odměnou za pomoc léčivých rukou.

 

Jazyk: Leia se v myšlenkách dorozumívá lidštinou, ale zná také některá slova z jazyka Vznešeného lidu. Nikdy jí, ale neuslyšíte mluvit nahlas, kletba si vyžádala nejen stáří, ale i melodický zvuk jejího hlasu.

 

Bydliště/Původní bydliště: Leia se narodila v Altrýnských lesích mezi ostatními druidy, ale vinou osudu byla odnesena do Beorských hor.  Nyní se její domov nachází všude možně.

 

Vzhled:

Leia je navýsost půvabná bytost, přestože ona sama si to neuvědomuje. Samozřejmě se nemůže krásou rovnat elfům, ale jelikož jí chybí jejich nepřístupnost a ostrost, mnohým se může zdát půvabnější. Jak už bylo řečeno, ona sama se o svůj vzhled nijak obzvlášť nestará, maximální úkon pro krásu je pro ni ranní koupel.

Leia má po pas dlouhé plavé vlasy, které se jí na koncích hravě kroutí. Vždy jsou svázané do volného drdolu, ze kterého jí často utíkají neposlušné prameny. Celkově jen ty vlasy navozují veselý úsměv. Ovšem, zajímavější částí jejího obličeje jsou oči. Úžasné velké oči světle modré v´barvy, která směrem ven tmavne až do černomodré. Lemují je dlouhé řasy, které s černé barvy postupně přecházejí v jiskřivě bílou, jako sníh. Ty dodávají jejímu pohledu nádech tajemna a kouzel. Nad očima se klene půvabné obočí, o něco tmavšího odstínu než vlasy.

Obličej má kulatý a jemně řezaný. Růžové tváře a průměrný nos jsou „pocukrovaní“ spoustou nenápadných pih, které rovněž působí rozverným dojmem. Za zmínku rozhodně stojí růžové plné rty, které přímo svádějí k polibku. Na těchto rtech se většinu času drží neutrální úsměv, ale výjimkou rozhodně není ani upřímný smích.

V jejím vzhledu jistě hrají důležitou roli její uši, které má výrazně elfsky špičaté. Nejde je přehlédnout, z vlasů vždy vykukuje aspoň špička.

Pleť má Leia pěkně narůžovělou a hebkou, nevadí jí ani slunce, ani velký mráz. Díky bydlišti v divočině si i její kůže zvykla.

Postavu má Leia pěknou a ženskou. Je sice poměrně malá (164 cm), zato je ale krásně štíhlá a na jejím těle nenajdete žádný přebytečný tuk.  Má útlý pas a oblé boky, a v oblasti hrudníku si také není na co stěžovat. Když se dostane do blízkosti lidí, často na ní spočine nejeden všímavý pohled příslušníků opačného pohlaví, a, ač si to ona sama neuvědomuje, nemyslí tito mladíci vždycky jen na povídání.

Ruce má Leia sice slabší, ale dostatečně osvalené, přinejmenším se dokáže ubránit slabším (nebo opilým) jedincům. Její prsty jsou dlouhé a hbité, jako prsty klenotníka.

Nosívá své jediné šaty, které sice nevypadají bůhvíjak, přesto jí to v nich ale sluší. Přes ně si často přetáhne svůj krátký pláštík, se kterým dobře splývá s lesem, i se stíny města. Přes rameno má vždy přehozenou starou brašnu, kde se skrývá všechen její majetek. Celkově její oděv vypadá trochu zvláštně, tak jako nežensky. Dokonce jí nezdobí žádné šperky, krom koženého kroužku do vlasů jí nezdobí prakticky nic, a ten kroužek je jen potřebné opatření.  Chodí zásadně bosa, a když se jí na to zeptáte, s úsměvem odpoví, že chce být blíž zemi.

 

Povaha:

Leia  je velice plachá dívka, co se raději drží v ústraní. Přesto nepohrdne společností, a pokud se jí správně vnutíte, hezky si s vámi popovídá nebo vám spíš bude pěkně naslouchat. Chvíli trvá, než dostanete její důvěru, ovšem stane se-li tak, získáte neochvějně věrného přítele. Je to laskavá duše, která má pro každého pěknou myšlenku a pochopení. Přestože mezi přáteli nešetří vtipy a úsměvy, je na ní jasně vidět, jak jí sebrala ztráta hlasu. V nestřežených okamžicích v jejích očích můžete zahlédnout smutek – a pokud jí budete opravdu blízcí, svěří vám svůj žal sama.

Miluje přírodu a zvířata, a to samé platí opačně. Často léčí poraněná zvířata, a ta jí na oplátku donesou něco k jídlu. Vždycky bude patřit mezi ty typy, co méně mluví a více naslouchají, a díky vrozené klidné povaze dokáže zklidnit i ty největší bouřliváky – ovšem, to mluvíme o zvířatech. V lidech se ještě moc nevyzná a pokud možno, straní se jim. Přeci jen, moc lidských bytostí ve svém životě nepoznala, proto jí asi tolik znervózňuje společnost více než jednoho pacienta.

O vztazích typu „muž a žena“, neví vůbec nic. Zatím nepotkala ani neviděla nikoho, kdo by jí s takovými věcmi mohl seznámit, proto je v tomto oboru naprosto nepoužitelná  - nebo spíš, abychom byli přesní, potřebovala by zaučit.

Věc, kterou naprosto neovládá je lhaní. Tuto neznámou věc Leia nikdy nepraktikovala, nikdo jí blízký nikdy nelhal (blízc&´ = Marra a Thom), takže i v této věci je nepoužitelná.

Zato toho mnoho slyšela o Galbatorixovi a má z něj nevýslovnou hrůzu. Marra z něj sice strach nikdy neměla, přesto ale kladla Leie na srdce, ať se mu a jemu podobným vyhýbá.

Leia – přestože to ještě neví – není člověk, co by odpustil zradu. Vzhledem k tomu, že je vždy upřímná a věrná, očekává totéž od svých blízkých. Bez výjimky. Pravděpodobně by jí i sebemenší a sebeomluvitelnější zrada zlomila srdce, a ona by se dostala do deprese, ze které pomůže jen Thom, jakožto nejschopnější utěšovatel na světě.

O dracích toho moc neví, a přestože jí fascinují, nějak nikdy nepomyslela na Jezectví. Ona pomáhá, jak může a větší moc jí neláká.

Výhoda nebo nevýhoda je to, že v jej&´ch očích se dá číst jako v otevřené knize. Jistě, dovede obestavět mysl tlustou zdí, ale oči jsou okna do duše, že.

 

Záliby:

Veškerou bezmoc, kterou kdy pocítila, od smrti Marry do ztráty řeči, vkládá do kreslení a malování. Neumí číst ani psát, ale to jí vůbec nevadí, obrázky jí stačí. Nutno říci, že je v tom vážně dobrá.

Mezi její záliby bych připsala i hry s Thomem, který působí jako dokonalé odreagování. Také docela ráda plave, když má příležitost. Mluví s vodními hlubinami a ty jí odpovídají, svým způsobem. Baví jí léčit, ať už zraněnou duši nebo tělo, přesto by byla nejraději, kdyby tento svůj koníček nemusela praktikovat tak často.

 

Historie:

Její matka se jmenovala se Neila. Patřila mezi nejkrásnější ženy v osadě. Byla útlá a světlovlasá a její šedé oči zářily jako hvězdy na večerním nebi. Její otec nesl jméno svých otců, Lemaron. Patřil mezi nejsilnější muže, a to jak svaly, tak myslí. Stejně, jako spoustu mladíků v té době se zbláznil do Neilininy krásy, ale místo aby o její přízeň s ostatními bojoval, držel se v ústraní. Možná díky tomu na něj padl její zrak a v tu chvíli bylo rozhodnuto. Nebylo úniku, a tak se jejich mysl spojila. Necelý rok potom, se jim narodila malá dcerka –  Leia.

Neměla bohužel možnost poznat svou matku, protože ta, dík prastaré kletbě a komplikovanému porodu zemřela, sotva se její dceruška poprv&´ nadechla.

Lemaron, který svou ženu velmi miloval, z toho zešílel. Svou novorozenou dcerku okamžitě odnesl pryč z lesů, snad proto, že byla tak podobná matce a sám skočil ze skály, kde si jeho tělo vzala Smrt.

Na kraji lesa jí našla stará čarodějka, která si jí vzala k sobě a vychovala jako vlastní v Beorských horách. Jmenovala se Marra a chtěla někoho, komu by mohla svěřit svůj um, než se odebere na Onen svět. Byla to jediná rodina, kterou kdy Leia poznala, a také to byla nejlepší rodina, kterou kdy mohla mít. Už odmalička díky Marre věděla, že má jisté schopnosti a také to, že je druidka. To Marra poznala hned, jak jí poprvé uviděla.

Tak tedy, Leia byla od útlého věku učena léčitelství a bylinkám, a když povyrostla, směla se svou „babičkou“, jak starou čarodějku nazývala, chodit na dlouhé „procházky“, ze kterých se nevracela třeba několik týdnů. Od 14 let se také často vytrácela sama, brouzdala po lesích a naslouchala zurčení potůčku a šumění stromů. Ostatně, to dostala do vínku. Vždy měla pocit, že přírodě zvláštním způsobem rozumí, jako by byly sestry – nebo matka s dcerou.

Jednou, při takovéto toulce našla malou chlupatou kuličku, jež zjevně přišla o rodinu (takovéhle věci dokáže Leia moc dobře rozpoznat), proto si ho odnesla domů a pojmenovala ho Thom.

Po té co jí v sedmnácti letech zemřela Marra, která se klidně a bezbolestně vydala na cestu, ze které už není návratu, a souběžně s touto smutnou událostí jí postihla druidská kletba, stal se jí Thom neocenitelnou oporou a zároveň jedinou zbylou rodinou.

Opustila tedy chatrč, kde do té doby spokojeně žila, a poté co pohřbila svou „babičku“, opustila Beorské hory. Neměla už proč tam zůstávat, to místo jí jen připomínalo její ztrátu. Nyní cestuje, ale vyhýbá se lidským městům a chodí ve stínech. Zatím se jí daří vyhýbat se Galbatorixově armádě, ale kdo ví, jestli tomu tak bude i nadále?

 

„ Láska v jakékoli podobě je největší dar, který nám může být dán.“

 

Rodina:

O své pravé rodině neví Leia prakticky nic, jen to, co se dá vyvodit z jejího vzhledu. Já tu však uvedu něco málo více.

Matka Neila: Krásná světlovlasá druidka s šedýma jiskrnýma očima. Byla to vždy laskavá a moudrá žena, stejně jako většina jejího rodu. Její ruce uměly léčit. Přezdívalo se jí Krásn&´ nebo Sličná. Nebyl muž, který by na ní nepohlédl s podivnou zář&´ v očích. Bohužel, její útlounké éterické tělo nebylo stavěno na zátěž toho druhu, když se dítě dere na svět, což byla také její smrt.

Otec Lemaron: Pohledný, ramenatý a chytrý Lemaron převyšoval ostatní výškou i duševní vyspělostí. Byl to hezký mladý muž se světle hnědými vlasy a temně modrýma očima. Byl laskavý a vždycky měl čas se zastavit a popovídat si s přáteli. Zamiloval se do Neili příliš hluboce, když potom odešla, neunesl to a zešílel. Nakonec se sám odevzdal smrti, ab mohl být s ní.

„Babička“ Marra: Leiu vychovala a nahradila jí otce i matku. Nikdy Leie nezatajovala její původ, naopak jí pomáhala zjistit o svých předc&´ch víc. Byla to stříbrovlasá stařena, jejíž čas se již chýlil ke konci. Milovala Leiu víc, než by kdo tušil, a proto jen s těžkým srdcem odcházela. Až do poslední chvilky zůstaly její temně hnědé oči jiskrné a plné života.

Mezi svou rodinu počítá samozřejmě i Thoma, malé chlupaté zvířátko s tykadly a malýma černýma očkama. Velikostí se vyrovná jezevci a jeho srst je béžově hnědá. (Jen na hlavě má několik šedých chlupů, což není v tomto případě známka stáří, prostě dostal do vínku toto zbarvení. Jeho tykadla jsou pruhovaná a hnědo-oranžová. (viz obrázek.)

Povahově je to milý a přítulný společník, mnohem sdílnější než Leia a naprosto bez zábran k vám přicupitat a nechat se podrbat. Ovšem, velmi dobře vycítí zlo, takže je také nedocenitelným „zlometrem“.

 

„Žádný člověk není šťastný, pokud nemá nějaký cíl. A žádný člověk nemůže být šťastný bez víry ve svou schopnost tohoto cíle dosáhnout.“

 

Víra: Leia věří v mnoho bohů. Také vyznává svou vlastní teorii o tom, že když člověk zemře, stane se z něj hvězda. Každou noc hledá na obloze své rodiče. Snaží se věřit v sama sebe, i když to není někdy ta nejjednodušší věc.

 

Strana: Leia se od ostatních druidů odlišuje především svým přesvědčením. Na rozdíl od nich nezachovává neutralitu, která je v mnoha ohledech užitečná, ale Galbatorixe přímo nenávidí. Většina zranění totiž pocházejí od něj. Samozřejmě se musela naučit léčit i jeho vojáky, ale to jí takový problém nedělá. Vyléčit nemocného jejedna věc, ale podporovat zlého krále věc druhá.

 

Sny a cíle: Jednou by se chtěla připojit k Vardenům a bojovat za svou zem a své přesvědčení.

Obavy a strachy: Vždy se bála zrady někoho blízkého. Také má obrovský strach z Galbatorixe a jeho přisluhovačů.

 

„Čím více člověk vlastní, tím víc potřebuje k životu.“

 

Majetek:

·         Několik pergamenů s kresbami či malbami, také stříbrné očarované brko na kreslení.

·         Kruh vydělaný z kůže, na stáhnutí vlasů. (viz obrázek)

·         Jedny jediné šaty, již značně opotřebené, přesto zvláštním způsobem hezké.

·         Krátký pláštík se stříbrnou sponou, dokonale uzpůsoben proti nepřízním počasí.

·         Stará brašna, tolik potřebná pro sběr bylinek a k uskladňování dalších potřebných, či jinak důležitých věcí.

·         Dalo by se říci, že svým způsobem vlastní spoustu času.

·         Dále vlastní pouze svůj a Thomův holý život.

 

Dovednosti:

Fyzické: Leia je pružná a hbitá, čehož dovede obratně využít, stejně jako rychlých nohou. V rukou moc síly nemá, přesto se dovede obstojně ubránit. Zbraně nepoužívá, pokud je dohnána k boji, používá pěstí, zubů a nehtů. Také um&´ obstojně plavat.

 

Sociální: Někdy užitečná a jindy škodlivá vlastnost – upřímnost. Leie, ale vynese většinou poze přátelské pohledy. Také její mírná a laskavá povaha není nikdy na škodu.

 

Magické: Nejužitečnější její magickou schopností je bezesporu schopnost léčit. Ať už slovy Starověkého jazyka, bylinami nebo jen pohledem. Také má poměrně vzácnou schopnost nechat vymizet bolest, a pokud již není pomoci, umožnit tak umírajícímu klidnou a důstojnou smrt.

 

Jiné: Má velké umělecké nadání, co se týče kreslení a malování. Má velmi krásný hlas, jehož dozvuky můžete slyšet v mysli, zděděný po matce a jejích předcích.

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše