TOPlist

Rawley

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 30.05.2013 23:00:13 FB



Rawley

 

 

Jméno: Rawley, syn Gravena

 

Druh: Člověk

 

D. Narození: 19. 9. 3224

 

Věk: Třicet

 

Podoba:

Rawley se může oproti ostatním chlubit svou výškou, díky které leckdy převyšuje většinu mužů o hlavu, někdy i víc. Jeho tělo se zdá být štíhlé, atletické. Z toho lze usuzovat, že jeho předností je spíš rychlost, mrštnost a pružnost než hrubá síla a výdrž. I tak ale můžete na jeho těle pozorovat pevně vyrýsované svaly, vlivem jeho neustálého posilování.

Pozvolna se dostáváme k obličeji, kde vás na první pohled upoutají bezesporu oči, které mají tmavě zelenou barvu, ovšem jakmile se pustí do kouzlení, změní se jejich barva na ohnivě červenou, zmizí zornice a bělmo. Tento jev nemá žádný účinek na kouzlení, nepřidává mu na síle nebo na výdrži. Takhle se mu oči začínali zbarvovat, jakmile se hlouběji ponořil do kouzlení, jedno triviální kouzlo se mu vymklo z rukou a jen tak tak přežil. Od té doby se takto mění oči.

Dále se na jeho obličeji nachází dlouhý, ale úzký nos, nevýrazné rty a středně velké uši. Vlasy mají světlou barvu a dosahují délky přibližně k ramenům. Nosí je nejčastěji sčesané směrem dozadu. Nechybí ani krátký plnovous, který od svého zranění udržuje a který mu tak dodává staršího vzhledu.

Obléká se téměř jen do delšího rudého pláště s železným chráničem ramen stejné barvy. Pod pláštěm má obyčejnou černou tuniku, rudé kalhoty a vysoké boty z tvrdé kůže. Nechybí ani hnědá kuš i se šípy, kterou má připnutou pomocí koženého pásku přes záda. Dále má kolem pasu kožený opasek a na něm kromě ampulek s jeho vlastním roztokem, který obnovuje síly také krátkou zahnutou dýku, občas také váček z penězi.

 

Povaha, záliby:

Rawley toho moc nenamluví, ale i přesto nasává všechno kolem sebe. Poslouchá a vnímá své okolí, umí se ponořit do vážných rozhovorů a stát se pečlivým posluchačem, který se do Vás pouze zabodává pohledem a většinu svých myšlenek si nechává pro sebe. Vyřkne až tu konečnou myšlenku a pokud už něco řekne, měli byste si být jisti, že to nebude nesmysl. Kolikrát své okolí dokáže překvapit, když zaznamenává detaily, kterých si ostatní ani nevšimnou. Když pochytí bezvýznamná slova, která v rozhovoru okamžitě zaniknou. Svou pozorností a všímavostí si umí zjistit věci, na které by se normální člověk zeptal. On se ptát nemusí. Stačí mu se dívat a poslouchat. Moc přátel v životě neměl. Proto hledal zálibu v knížkách, kde se shledával v různých postavách, ať už s kladným nebo záporným charakterem.

 

Pod čirým nebem proležel obrovskou část svého života. Přemýšlel nad svým osudem, nad tím, co ho dál čeká. Hledal mezi tisíci hvězd tu svou. Tu, která mu ukáže cestu a bude ho doprovázet. Byl to naivní hoch s velkým snem. Snem, kterým byla válečnická kariéra. Ale životní situace tvoří charakter a bohužel, vlastní život ozkoušel svého hlavního hrdinu takovým způsobem, že si to někteří ani nedokáží představit. Pokaždé se dokázal zvednout, pokaždé ale za to zaplatil krutou daň. Každá situace ho víc zocelila, udělala z něho bezcitného chlapa bez pochopení a schopno kompromisů. Po určité době přestal lidem důvěřovat, spoléhá se proto pouze sám na sebe. Zůstala z něho pouze prázdná schránka, která je vyplněna vzpomínkami na Hořící Pláně. Právě zde se změnil v zapšklého muže bez humoru a optimismu, nesoucí na zádech obrovskou křivdu. I přesto, že jako dítě moc nemluvil a působil odtažitě, oplýval optimismem, typickým humorem a dokonce i štědrostí. Miloval zvířata, soucítil s nimi, trávil s nimi většinou času. To oni mu nahradili lidské přátele. Postupem času se ale tohle všechno vytratilo, pohřbil to někde hluboko v sobě, ukryl před okolním světem a tím své okolí připravil o to málo dobré, co v sobě má. To vše protože po jeho zranění s ním všichni začali zacházet jako s bláznem. Nikdo mu nevěřil, co teď vidí a postupně se ho začali stranit.

 

Historie:

Rawley se narodil na začátku podzimu ve městě Feinster do páru vojáka a hospodské. Jako takový si na něj rodiče moc času nenašli. Otec často odjížděl na vojenské výpravy, odkud se vracel po několika měsících unavený a nevrlý, takže si svou zlost vybíjel právě na Rawleym. Matka zase musela pracovat v hospodě dlouho do večera, než se i ti nejsilnější opilci odpotáceli domů. Své rané dětství tak strávil se svou babičkou Elisherou, která o něj s láskou pečovávala celých deset let, než nakonec zemřela stářím. Za tu dobu společně chodili na nedaleký palouk a dívali se na hvězdy. Také mu vařila, šila a předčítala. Byl to pro Rawleyho šok, když jediná osoba, která ho milovala, odešla do prázdnoty. Nakonec se s tím ale dokázal smířit, a protože nastal čas, aby si vybral práci, kterou se bude učit, rozhodl se přihlásit na vojáka. Pod dohledem přísného učitele se v průběhu pěti let naučil perfektně ovládat kuši, částečně také štít, dýku a boj beze zbraně. Tento výcvik ho zčásti změnil. Začal být více podezíravý a chladnější, než byl prve. Během té doby jeho otec zemřel při nájezdu na urgalskou vesnici. Rawley moc netruchlil, protože s otcem stejně neměl dobrý vztah. Ovšem přišli tak o větší část příjmu a Rawley tedy musel ihned po dokončení výcviku do práce. Zaměstnali ho v místní stáji jako čeledína. Musel kydat hnůj, hřebelcovat koně a uklízet celý areál stáje. Práce to byla namáhavá a špatně placená, ale i tak zde Rawley vydržel, protože musel uživit sebe a matku. Ta si ovšem po čase našla nového bohatšího manžela, kterého okouzlila hlavně pivem a vínem, takže se s ní v opilosti oženil a odjeli spolu někam pryč. Tohle byla pro Rawleyho další rána, protože si s sebou vzala téměř všechny peníze a nenechala ani vzkaz.

 

Takové měl vztahy s rodinou. Rozzuřen a bez peněz se rychle nechal přihlásit do Galbatorixové armády a ve věku pouhých osmnácti let už bojoval proti Vardenům. Společně rebely drtili vcelku hladce. Tak získal Rawley domov, spíš vojenský stan o rozloze 4x3 metrů, ale měl zde jídlo a ubytování. Ovšem nic netrvalo věčně. Při jedné z mnoha bitev byl vardeny zajat a nějakou dobu pobýval ve vězení. Ovšem vardenové měli málo vojáků, a tak mu dali na výběr. Buď bude bojovat, nebo zemře. A tak se Rawley chopil meče na straně Vardenů a nějakou dobu za ně také bojoval, než však přišli hořící pláně a lehké zranění břicha.  V téže době se také začal zajímat o kouzlení jakožto nejsilnější moc na zemi. Protože nikdo nebyl příliš ochoten ho zaučovat v kouzlení, musel je hodně přemlouvat a mnoho nabízet, než se mu podařilo přesvědčit jistého útočného kouzelníka, který ho zprvu neochotně ale poté se zájmem naučil základy kouzlení, vysvětlil mu její pravidla a zákonitosti. Tady se Rawley ukázal jako nadaný student, který oplývá magickým talentem, u lidí tolik vzácného. Ale i tak mu kompletní výcvik trval skoro rok, kdy už uměl celkem slušně kouzlit a chránit si mysl. Jenže nestihl svůj talent uplatnit, protože krátce poté Vardenové prohráli válku a začala doba Temna. Protože hrozilo pronásledování kouzelníků a jejich následné podrobení, rozhodl se Rawley opustit vojsko a zmizet. Orientoval se podle souhvězdí a také podle myšlenek ptáků, kteří vždy cestují na Jich, věděl tak, že sever je na opačnou stranu. Vydával se za slepého žebráka, který cestuje od města k městu a žadoní o peníze. V několika městech ukradl jídlo, ale jinak se potuluje po krajině a přemýšlí, co bude dělat dál.

 

Schopnosti a dovednosti:

Rawley se umí velmi dobře střílet z kuše, jak se naučil ve výcviku. Zvládá také základy šermu a obranu štítem. V čem ale vyniká tak to je magie. Nejenže zvládne většinu zaklínadel, ale také umí dobře chránit a útočit pomocí své mysli.  Jeho slabinou je bezesporu nízká výdrž, je sice silný a svalnatý, ale nemá tak velkou výdrž, aby provedl několik kouzel za sebou. Nejraději používá obyčejné ohnivé koule, které posílá na nepřátele. Další slabina je určitě nízká soustředěnost. Dokáže na pár chvil důsledně bránit svou mysl, ale z hlediska hodin nebo snad dnů jeho soustředění rychle upadá. Snaží se proto rozhodovat souboje během prvních minut.

 

Rodina:

Graven Udatný

 

Jeho otcem byl voják ve službě, který bojoval snad v nejvíce bitvách ze všech Galbatorixových vojáků. Bojoval jak proti Vardenům, tak proti urgalům. Ovšem válečnictví se mu stalo osudným. Od jistého muže dostali avízo, že v blízkosti Nardy se ukrývá urgalská vesnice. Graven tam v doprovodu sta vojáků zamířil. Nakonec urgaly přemohli, ale jeden kull nabral Gravena na rohy a odhodil ho skoro deset metrů dozadu. Při pádu na záda si Graven zlomil vaz.

 

Jilda

 

Jeho matka Jilda pracuje jako hostinská ve Feinsteru. Vlastnila malou hospodu ale s dobrým pivem a příznivými cenami, takže se k ní opilci jen valili. V době, kdy zemřel otec nebyla schopná uživit celou rodinu, a tak musel jít pracovat její jediný syn. Ona sama však byla sobecká ale přitažlivá takže si našla bohatého muže, kterého opila a poté s ním utekla z města pryč. Co se s ní stalo už Rawley nezjistil.

 

Majetek:

Vlastní své oblečení, kuši s toulcem šípů a pár drobáků.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše