TOPlist

Mesi Urthadar

Začátečník 1609 Mistr

Napsal: Správce říše | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 02.07.2013 19:41:38 FB



Mesi Urthadar
 

 

 

Základní informace, rodina a něco o vzhledu a povahy postavy

Jméno: Mesi Urthadar

Pohlaví:  Ženské

Rasa: Člověk

Věk: Mladá dospělá (cca 25 let)

Datum narození:  Při západu slunce na temné obloze, rok 3601

Povolání: Potulná kejklířka, mistryně v obřadném boji s dvěma dýkami

Jazyk: Pouze lidský s lehce exotickým přízvukem kočovníků z pouště Hadarak

Rodina:

Mesi se narodila kočovným kejklířům z pouště, takže považuje za svou rodinu prakticky všechny příslušníky svého kmene. Nerozlišuje, jestli je to „její“ matka nebo nějaká jiná žena, prostě je to pomoc v nesnázích a laskavá náruč.

Matka, hadí žena předvádějící svou pružnost a také krásné tělo. Mnoho toho od ní Mesi odkoukala, přesto pro její povolání nenašla velké vlohy. Se svou matkou si rozuměla vždycky dobře, přestože si to u ní svým odchodem od jejich velké „rodiny“ docela rozlila.

Otec, živíce se jakožto polykač mečů, milý to muž s širokými rameny. Jeho práci vždycky velmi obdivovala, přestože k němu nikdy sama netíhla. Otec jí učil onomu bojovému tanci, který Mesi předváděla na představeních a daroval jí také dvě zbraně, které k němu používá. Vždycky s ním vycházela velmi dobře, stejně jako s matkou, a on dokonce pochopil její důvody opustit famílii, za což je mu nesmírně vděčná.

Zbytek rodiny, jak již bylo řečeno, tvoří všichni ostatní z kočovných umělců, a že jich bylo požehnaně.

 

Podoba:

Oválný obličej působí přísně a zatvrzele, ostré rysy a výrazné lícní kosti tomu ještě napomáhají. To ale nic nemění na skutečnosti, že mnohým lidem může připadat krásná, za což samozřejmě může jej tajemný zjev.

Samozřejmě nejvýraznější věc, týkající se Mesiina zjevu je její kůže, která je tmavá a barvou blízce připomíná čokoládu.  Zvláštností je, že její vlasy nejsou tmavé, jak by se dalo předpokládat, ale nesou světle oranžovou barvu. Tento závoj, kroutící se jako moře, tu stálé a klidné s rovnou hladinou, tam zase rozvířené a plné vln. Když se vlasy rozhrnou, spatříte oči, ve kterých se zračí pýcha noční oblohy. Nad nimi se klene husté obočí stejné barvy jako vlasy. Plná ústa přitahují pozornost mnoha mužů, a dokreslují tak Mesiin exotický vzhled.

Mesi je oproti ostatním ženám vysoká (zhruba 175 cm), takže dost vyčnívá z davu – i když by vyčnívala, i kdyby byla malá, že.  Leckdy je i vyšší než nějaký muž, takže se v její přítomnosti mnoho příslušníků opačného pohlaví nevyskytuje.

Postava stavěná především na rychlost a hbitost, s útlými rameny, oblými boky a pasem, který by mohla závidět leckterá šlechtična, domáhající se stejného výsledku korzetem. Celkově je štíhlá, a přestože tak nepůsobí, léta cvičení se na ní podepsala v podobě pevných, ale nenápadných svalů. Dlouhé nohy mají podivnou moc zvyšovat tep všech kolo jdoucím mladíkům, a štíhlé ruce s dlouhými prsty zase zázračně hbitě zacházejí s výše zmiňovanými dýkami.

Na Mesi není nic stálého, jako by byla pořád v pohybu, neustále měnící se obloha.

Šatník:

Nosí převážně šaty, jednoduchých střihů a téměř všech barev. Uvedeme ty, které na ní uvidíte nejčastěji. Její oblíbené jsou šafránově žluté, s dlouhou sukní splývající až na zem a kontrastující s Mesiinou tmavou pletí. Stejně jako všechno její oblečení je volnějšího stylu, i když ženské křivky se tam dají tušit. Oblékána ale chodí i do různých sukní, rovněž dlouhých, často s výrazným rozparkem. Při představení nosívá šátek uvázaný kolem boků a jakousi podprsenku.

Nedělá jí ovšem problém odhalovat hruď, vyrůstala v přesvědčení, že je to úplně normální, a jestli se to někomu nelíbí, tak jí je to tedy úplně jedno.

Šperky jí jsou blízké, i když momentálně na ní zahlédnete jen tepaný náramek v nadloktí, i když ani masivní zlaté náušnice jí nejsou cizí – přestože nyní na uších nosívá bílá peříčka.

 

Povaha:

Celá její povaha se dá shrnout do jediného slova: Nepředvídatelná. Její nálada se dokáže změnit během okamžiku, ze smějící se tváře na rozzuřenou medvědici, a to je pak lepší prchat. Nerada o věcích jen mluví, ona má raději činy. Proto také nepatří k lidem, kteří by svou nelibost dusili uvnitř, ona umí dát jasně najevo, že se jí něco nelíbí. Je volnomyslná a není radno pokoušet se jí nějakým způsobem spoutat – to se člověku dokáže pěkně vymstít.

Přestože v sobě nezapře ani moudrost, zračící se v očích, nedělá jí žádné problémy zapojit se do hospodské rvačky a s gustem mávat třebas židlí. Ovšem, většinu času působí klidně a vyrovnaně, což je částečně i pravdou, i když ne vždy je to úplně poznat. Nezapře v sobě divokost, zrozenou po předcích, ani vytrvalost, potřebnou pro každého obyvatele pouště.

Její ryze špatnou vlastností je hrdost, často přecházející v pýchu a aroganci. Proto není vůbec těžké jí nějak popudit, stačí nevinné slovíčko a už máte pod krkem dýku. Nedělá jí absolutně žádný problém postavit se proti mnohem vyšším autoritám, to jí nejspíš v budoucnu připraví mnoho potíží.  Z toho už tak trochu vyplývá, že považuje za velmi nedůstojné, aby někoho poslouchala – proto se už asi nikdy nic nenaučí.

Je to bezesporu silná osobnost, kterou jen tak něco neskolí. Mnohokrát jí rodiče říkali, že to v životě nebude mít sice moc lehké, přesto to ona zvládne. A taky to tak je. Dokazuje to jen to, že ještě nikdy nebyla nemocná, silnou vůle si prostě při sebemenší slabosti řekla, že nemocná nebude, a zatím to vždycky fungovalo.

Netíhne jí to k vědění z knih, ona razí cestu praktického cvičení a tvrdé práce. Nepohrdá učenci, pouze si myslí, že na nich není nic užitečného, a že by je skolil první šipka.

Záliby:

Mesi má v krvi rytmus. Miluje tanec a vše s ním spojené, například zpěv nebo dokonce i boj. Tanečnice je velmi schopná, nedělá jí problém se během chvilky naučit docela cizí tanec. Také ve zpěvu je dobrá, zvláště její zvláštně zabarvený hlas upoutává pozornost.

Umění ovšem není jedinou věcí, o kterou jeví zájem. Má v oblibě koně, obzvláště ty rychlé. Sama ovšem žádného nemá, to ale hodlá co nejdříve napravit.

Další věc, bez které by asi nedokázala žít, je obloha. Ať už temná noční, posázená hvězdami, tak denní. Je také docela jedno, jestli je azuritově modrá nebo šedavá, vždycky je krásná. Na nebe by se dokázala dívat celé hodiny, a stejně by ho nikdy neměla dost, je to zkrátka něco, co jí nabíjí energií.

Další věcí je pak déšť, kterého si navýsost váží, snad proto, že v její domovině ho nikdy nebyl dostatek. Díky tomu si ho užívá plnými doušky, a když venku prší, nikdo jí pod střechou neudrží. Dalo by se říci, že se pod tíhou kapek mění v malé dítě, které bez rozmyslu skočí do každé louže, co spatří. To je velmi úsměvné, budete-li se jí ale smát, sami odejdete celí špinaví a mokří.

 

Příběh

Všude je ticho, jen písek, nikde voda, nikde stín. Najednou to úporné těžké ticho prořízne pláč, tichý tlumený pláč, vcházející z jednoho vozu, trmácejícího se nelítostnou krajinou za dalšími, úplně stejnými vozy. Mezi kočovné umělce z pouště přibyl další hladový krk, který několik měsíců zabraňoval hadí ženě Rayki vystupovat. Přes tohle všechno je malé děvčátko, pojmenováno Mesi, vítáno z radostí a slzami dojetí. Rychle je přijato do uzavřené komunity, a již od chvíle, co se naučí chodit, začíná úporná snaha zjistit jeho talent, protože každé dítě od kočovníků nějaký má.

Brzy je zjištěno, že dítě má velký talent na pohyb a skvěle cítí rytmus, takže je mužem, kterého oslovuje jako strýčka, přestože to není její strýček, učeno obřadnému bojovému tanci s dvěma dýkami. Nejprve se cvičí pomaloučku, s pouhými klacíky, ovšem okolo sedmi let dostane dívenka do rukou pravé a ostré zbraně.

S nimi pak cvičí ještě celé dva roky, načež je puštěna na jeviště a poprvé předvádí to, co do ní vložili bohové, a vytříbily roky práce. Obecenstvo je nadšeno exotickou krásou malé dívky, a peníze se jen sypou. Mesi to bavilo, byla oblíbená a nadaná, a, jak jí říkávali, jednou bude dozajista slavná, přesto jako by jí stále něco chybělo.

Čím je dívka starší, tím více se o ní na různých stanovištích zajímají mladíci, které učarovala její tajemnost a odlišnost. Mladá žena stále jen odmítá a zatvrzele vrtí hlavou.

Ovšem stále častěji ji pronásleduje nutkání zažít něco velkého a dobrodružného, něco, o čem by vypravěč z jejich skupiny mohl vyprávět. Hnána touto touhou se Mesi jednoho dne probouzí, loučí se se svou velkou rodinou a odchází pryč, věříce tomu, že si svým uměním vydělá i sama, a k tomu ještě prožije nějaký ten krásný příběh.

 

Dovednosti

Fyzické:  Ovládá bojový tanec se dvěma dýkami, se kterými by se i obstojně ubránila. Je mrštná a rychlá, a přestože rozhodně nepatří mezi bůhvíjak silné lidi, moment překvapení často její sílu znásobí. Je až nebezpečně vytrvalá, život v poušti jí naučil nevdávat se za žádných okolností a vytrvat. Problémy jí nedělá ani tanec, rychle se adaptuje neznámému stylu.

Sociální: Není příliš společenská, a přestože je rozhodně atraktivní, chladný pohled jejích očí většinu lidí spolehlivě odežene.  Smysl pro humor je jí takřka cizí, proto ani ten zde nemůžeme uvést. Bezpochyby má ale poutavý hlas, který dokáže diváka připoutat, a obstojně se s ním dají ovládat lidi, aniž by si to sami uvědomili.

Magie se důmyslným způsobem vyhýbá, nebojí se jí, ovšem že by obzvlášť stála o společnici v podobě čarodějky, to také ne.

 

Majetek:

  • Vlastní velké množství šatů a sukní na běžné nošení, ve všech různých barvách, například rudé, šafránově žluté, zelené jako tráva, černé…
  • Jediné šaty určené do vyšších společenských kruhů jsou stejně temně modré, jako Mesiiny oči, rukávy se rozšiřují a, stejně jako výstřih, jsou lemovány stříbrnými ornamenty. Moc často je nenosí, přesto jsou pro ni velmi cenným majetkem.
  • Má dva pláště, jeden smaragdově zelený a druhý vínový, oba dva dlouhé, s vlastnostmi toho druhu, že když je vedro, ochlazují, a když je naopak zima, dokážou vytvořit příjemné teplo.
  • Dvě dýky jí jsou velice blízké, a ona se o ně pečlivě stará, udržuje je čisté a ostré. Nikdy s nimi ještě neublížila, přesto by to jistě dobře dokázala. Bojuje s nimi tak, že má v každé ruce jednu.
  • Hned po dýkách je jejím nejcennějším majetkem malá kovová truhlička, zdobená různými spletitými ornamenty. Uvnitř má všechny své šperky, ovšem ani jeden z nich není cennější než ona truhlička. Přesto vyjmenuji některé z nich: Masivní zlaté náušnice, náušnice s bílých pírek, tepaný náramek a slonovinová čelenka do vlasů.
  • Prostorná taška ukrývá všechny její věci, takže je má pořád u sebe.

 

Vlastní samozřejmě ještě o něco více věcí, uvedeny jsou ale ty nejdůležitější.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše