TOPlist

Danen Tanečnice

Začátečník 1493 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 31.08.2013 03:19:18 FB



Danen Tanečnice

 

 

Jméno: Danen Tanečnice. Často jí přezdívají Dany. Tanečnice je přídomek, který si vysloužila svým povoláním, jímž je nečekaně tanec.

 

Druh: Člověk

 

Jazyky: Lidský

 

Datum narození: 13. listopad 3222

 

Věk: 19 let

 

 

Podoba


Danen je štíhlá, tmavovlasá dívka se snědou jižanskou pletí. Ne nadarmo je skvělou tanečnicí, tanec mají jižani v krvi odjakživa. Krom tmavé pleti má zelené kočičí oči, které jejímu vzhledu přidávají více exotiky. Díky tanci má i pěkně stavěnou postavu, za kterou by se nemusela stydět nejedna žena. Poprsí má průměrně vyvinuté, stejně jako jiné ženské partie. Není divu, že bývá žádanou tanečnicí, nic jí nepřebývá, ani nechybí. Není nějak zvlášť vysoká, má průměrnou výšku kolem 165 centimetrů, tudíž nepřevyšuje kdejakého muže, ale nekouká do výšin ke každé druhé ženě. Její rty jsou plné a usměvavé, což je k jejímu povolání perfektní. Snaží se stejně dobře pečovat i o svůj chrup, což ale s jejím postavením není tak jednoduché. Husté kudrnaté vlasy jsou s jejím původem skoro samozřejmostí. Co se týče jejího obličeje, kromě očí a rtů má oba lalůčky propíchlé a nosí v nich pozlacené kruhy. Není to pravé zlato, ale co lidé neví, to je nebolí. Její dlouhé prsty by mohly stejně dobře hrát na klavír, jako drží tamburínu k doprovodu tance. Kvůli jejímu, na první pohled jasně jižanskému vzhledu si jí hodně lidí dobírá, někteří se jí i štítí a některé její vzhled uchvacuje.

 

 

Povaha

 

Co ji do vzhledu příroda dala, to jí v povaze vzala. Danen není nějak nadprůměrně inteligentní, ovšem je to bystrá obchodnice a ví co jí patří. Někdy to ví až moc a proto, světe div se, má nenechavé ruce a krade. Možná by se to dalo považovat i za chorobu, protože na co Dany nedosáhne, to neukradne. Působí jako milá dívka, ale jakmile se jedná o nějakou nespravedlnost, či obyčejnou slovní potyčku, je výbušná jako dynamit a nešetří slovy, ani činy. Libuje si také v alkoholu, takže není tak těžké ji najít někde v krčmě. Ovšem pozor! Na představení chodí zásadně střízlivá. Kromě opilosti a kleptomanství má i světlé stránky. Není odmítává vůči žebrákům a mrzákům. Není jí od srsti jim jeden, či dva bronzové hodit pro lepší živobytí. Ani si nevybírá zákazníky. Kdo si koupí její představení, ten jej má. Od ra'zaka po krále. Je prostě prodejná, jak bedna s rajčaty. Jediný problém je ten, že s ní žádný muzikant nevydrží, protože je tvrdohlavá a vždy musí mít poslední slovo. 

 

 

Historie

 

Ve 33tím století se kdesi v Alagaesii narodila obyčejná holčička... No dobře, nebylo to kdesi, bylo to v Dračích horách, konkrétně v Teirmu, a holčička zase tak obyčejná nebyla. Narodila se totiž do jižanské rodiny plné potulných muzikantů, lehkých děv a opilců. Její rodina byla kočovnější, než kterýkoli kočovný kmen v poušti a tak se neustále stěhovali. Cestovali všude, kam jejich pověst ještě nedosáhla a loudili bronzové a stříbrné od obyčejných lidí. Nebylo tedy divu, že nastal den, kdy museli opustit dračí hory. Ovšem matka Dany, ač jí slušnost moc věcí neříkala, se rozhodla, že její dcera by měla mít lepší zázemí, než opilce a děvky. Rozhodla se proto, že sotva se malá Danen naučí chodit, dá ji k slušným lidem na výchovu, aby malá dostala vzdělání a řádnou práci.

 

A jak se rozhodla, tak udělala. Danen bohužel měla svoji hlavu a nejen že své "pěstouny" trápila věčnými útěky a problémy, navíc neměla žádné ambice ke vzdělání a celé dny se jen honila s kluky po polích a jen zlobila. Proto když Dany poprvé projevila zájem o tanec, chytili její pěstouni příležitost za pačesy a všechen její volný čas zaplnili tancem, ke kterému si vypěstovala vztah. Trvalo několik let, než si Tanečnice všiml první zákazník. Dany ho natolik okouzlila, že se její umění rychle dostalo mezi společnost a jméno Danen začalo být žádané. Je tomu již 6 let, co Dany zatančila svému prvnímu zákazníkovi a i přesto se s láskou věnuje svému povolání. Její postava zženštěla, čímž se jí samozřejmě dostalo více pozornosti a její elán a divokost nabraly na síle. I ve svých 19ti letech stále bydlí s pěstouny. Svoji skutečnou rodinu nijak nepostrádá a krom občasné cesty mimo domov zatím neměla příležitost poznat svět, což ji ani nějak zvlášť neláká...

 

 

Kontakt: phyridis@seznam.cz

 

Rodina: Její rodina je docela početná, ovšem ona si pamatuje pouze na svoji matku.

 

Sienna Lehkonohá - Sienna byla baculatá jižanka plná elánu, ambicí a ideálů, které ovšem ztroskotaly stejně lehce, jako vznikly. Proč se jí říkalo lehkonohá Dany nikdy nezjistila a nijak zvlášť po tom nepátrala. 

Jane - Pěstounská matka. Byla přísná, ale starostlivá a starost o Dany nezanedbala.

Edward - Manžel Jane. Nikdy z pěstounské dcery nadšený nebyl, ale věřil úsudku své manželky a stále věří.

 

Majetek: Šaty na tanec (1,2), čelenka z látky, tamburína, měšec.

 

Důvod ukončení hry: Zemřela na neznámou nemoc.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše