TOPlist

Iaen

Začátečník 1658 Mistr

Napsal: Iaen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 03.11.2013 21:37:19 FB



Iaen

 

 

Jméno: Iaen

Druh: druid

Jazyky: hlavně lidský a z části starověký

Živel: země

Datum narození a věk: Kdokoliv by se ho zeptal, dozvěděl by se odpověď: „Záleží na tom tolik ? Není snad důležitější jak se člověk chová a jaký je, než jak člověk vypadá a jaké má své údaje ? A jestli je to pro Tebe tak důležité tak se neboj, starší už vypadat nebudu“ Jinak vypadá asi na 15 let, skutečný věk je ale určitě vyšší, proto různým lidem připadá různě starý, záleží na úhlu pohledu...

Motto: Kdyby každý z vás strávil celý dosavadní život tak jako já, pochopil by, že nějaký ten meč či jiná vymoženost je mu k ničemu, a snažil by se tak jako já přijít na to, co a proč zde máme dělat a jak to udělat nejlépe. Kdybych takto neuvažoval, už dávno bych nepatřil do tohoto světa..

 

 

Vzhled:

 

Tělesné propozice:

Při prvním pohledu na Iaena by jste ho nejspíš zařadili do skupinky dospívajících kluků někde mezi 14ti lety. Pokud se ovšem váš pohled na něm alepsoň na chvilku zastaví, zjistíte, že to není jen tak obyčejný mladý kluk. Na to, že vypadá na čtrnáct let života, už od pohledu poznáte zkušenost, pár jizev, zejména jedna velká na stehni, rysy v obličeji, pevné vlasy, svaly, šlachy, rozvržení těla, které je tvořeno opravdu jen z nutných součástí a zdá se, že jeho tělo netvoří žádná část, která by zde byla zbytečně, ať již to jsou pevné nohy pokaždé zaujímající jakýsi opatrný ale zároveň pevný postoj, tělo tvořené tak, aby co nejvíce odpovídalo jeho způsobu života, žádný svalovec na pohled, jelikož Iaen má spíš svaly pevné, než že by jich měl hodně, ale naopak nikde žádný přebývající tuk, který by znesnadňoval pohyb, pevné paže, které jsou tvořeny ze šlach a svalů, ale v dobrém rozpoložení hlavně k běhu či šplhání po stromech, přežívání atd., pevný krk a nebo obličej, ve kterém září a vyzívavě hledí vpřed velké zelené pronikavé oči, většinou z části přivřené, dlouhé neposedné a pevné tmavé vlasy, které ma většinou schované pod kápí až na pár pramínků, které mu neposedně koukají z kápě, a také na okamžik, kdy Iaen prožívá rituál díků (vysvětlen níže), kdy Iaen shodí kápi z hlavy a vír mu vlasy začne různě házet a vlát, tak tohle všechno na něm vám dodá jistoty, že Iaen není jen tak ledajaký klučina.

 

Oblečení:

Iaenovo oblečení je prosté a celé dělané tak, aby mu dobře sedělo a nebránilo mu v pohybu či v činnostech jako lezení, skákání, plavání atd. Chodí v pevných vysokých kožených botách, které vypadají opravdu kvalitně a také jsou, dostal je od svého otce. Na nohou má obyčejné hnědé bavlněné kalhoty, které obepíná kožený široký pásek. Na sobě má bílou bavlněnou košili, přes kterou nosí kožený hnědozelený kabátec dělaný tak aby pomáhal se ukrýt v lese, v korunách strumů, ve křoví atd. Přes sebe má přehozen plášť s kápí na způsob pláště svého otce, také vyrobený z kůží, který ho chrání před nepřízní počasí, deštěm atd. a také ho zahřívá v noci či při nízkých teplotách v zimě. Na kápi má zavěšená barevná peříčka ze všech možných ptáků co kde našel, jsou velmi výrazná a proto na ně dost často padne zrak lidem, kteří ho vidí poprvé. Přes záda nosí přehozenou tornu s obecně potřebnými věcmi, má ji upevněnou okolo těla tak, aby měl snadný a pohodlný pohyb. Přes rameno nosí popruh, na kterém má uvázán svůj slavnostní bubínek, na který se při kouzlení kouzelně rozehraje.

 

Celkový vzhled:

Iaenův celkový vzhled působí jako co nejefektivnější práce, tudíž na něm není vlastně vidět nic, co by nějakým způsobem opravdu nebylo nutné, až na svůj bubínek, na který nedá dopustit. Od svalů, které jsou rozloženy po celém těle už od přírody, ale i pravidelného cvičení, tak, aby nepřekáželi, ale přitom se co nejvíce využili, až po tornu, kterou na sobě má připlou opravdu pevně a tím s ním například při běhu nehází.

 

Přeměněn ve zvíře:

Jdete si takhle lesem, když tu najednou slyšíte kus za vámi zašustění křoví, podíváte se tím směrem, ale nevidíte nic zvláštního, no, asi jen nějaký zajíc pomyslíte si a ototčíte se zpět že budete pokračovat v cestě dál, když tu zjistíte, že se před vás na zadní nohy dostal naprosto neslyšně obrovský hnědý nádherný medvěd. Jedinou poznávací věcí, jak by jste ho rozlišili snad mezi všemi medvědy na světě, jsou mimo vcelku velké jizvy na zadní noze obrovské zelené oči sledující vás z výšky. Už by jste chtěli začít bojovat či raději utíkat, když v tom si všimnete, že na vás medvěd kupodivu až mírumilovně pohlédne, pak se postaví na všechny čtyři a postupně se promění až v docela obyčejného člověka, lépe řečeno druida. Tak takhle nějak by mohlo vypadat vaše setkání s Iaenem jako medvědem, ale pokud se vám takovýto okamžik naskytne, máte opravdu štěstí, jelikož Iaen sám nikdy přesně neví, kdy se změní či ne a dokonce změnu nedokáže ani sám vyvolat, ale pokud už se tak stane, je to opravdu zážitek a Iaen si ten pocit volnosti patřičně užívá...

 

 

Povaha:

 

Iaen je milý i když občas trochu posmutnělí druid, rád lidi chválí a má velmi rád, když si s ním lidé či jiné rasy povídají a když může někoho téměř jakýmkoliv způsobem rozveselit či potěšit, velmi rád by našel někoho, s kým by se mohl dobře spřátelit, někoho, kdo by chápal, že jen se opíjet v hospodách nebo vraždit koho potká není ten nejlepší způsob trávení volného času, rád dělá něco, co baví jeho ale i toho s kým to dělá, v žádném případě by nikdy nikoho do ničeho nenutil, ale doufá, že když se bude snažit ke světu chovat takto příjemně, bude se i svět takto mile chovat k němu. Pokud je ovšem potřeba, či pokud to nelze jinak, dokáže sáhnout ke svým schopnostem a zvláště pak když jde třeba o život jeho přátel, dokázal by možná i nemožné... Důležité je asi také zmínit, že Iaen je velmi citlivý člověk, ale pokud se pro něco rozhodne, pokusí se to dělat dokud to půjde.

Výraz:

Iaen má velmi pronikavé zelené oči, kterými když na někoho pohlédne, jde z něj cítit jakési odhodlání splnit svůj cíl, již při pohledu do očí je vidět že Iaen je mírumilovný druid, a že nemá v úmyslu dělat nějaké podrazy apod. Také z něj vyzařuje jistá touha, je to touha po poznání, novém vědění, vyšších cílech, pomoci druhým a hlavně touha po získání nových přátel a nového smyslu života.

 

 

Historie:

 

Iaen se narodil kdesi v lese osídleném druidy v jednom poklidném domě, jeden druid z vesnice mu asi v osmi letech prozradil, že prý nebyl sám kdo se v ten den mé matce narodil, Iaen měl tedy sestru, byli dvojčata, ovšem sestru hned po narození ani neukázali matce a prý ji odnesli pryč, důvod ? Ten mu otec, když se ho poté Iaen ptal nikdy neprozradil. Matky věk se zastavil prý až asi na 30 letech, což bylo opravdu nevídané, ovšem vždycky se strojila tak, aby vypadala mladě, úplně naopak než to tvořili ostatní druidi, kteří se snažili „stárnout“. Tuto dobu si Iaen téměř nepamatuje, jen ví že pak nastal nějaký velký problém, nějaký souboj s poštními nájezdníky a pak všichni museli nějakým způsobem co nejrychleji odejít pryč a proto ho otec sebral a odešel s ním ještě se skupinkou dalších druidů daleko od míst, která Iaen znal, od této doby již matku neviděl... Když se mu věk zastavil, neví přesně, kolik mu bylo let, ale nemyslí si, že by to mělo být nějak důležité, přibližně toho roku za ním jednoho večera přišel otec a řekl mu, že si myslí, že už by se o sebe měl umět postarat sám, a proto ho dalšího dne vyslal pryč ze svého příbytku, aby se pokusil zachránit, nebo alespoň pomoci všem chřadnoucím a mizejícím druidům, tak, jak by to měl dělat každý správný druid, a pomádat kde to jen půjde... Druidů je stále méně a méně, ale Iaen věří, že až najde nějaké přátele povede se mu je přesvědčit, aby druidům pomohli a získali pro ně zpět to, co jim patří... Proto se Iaen vydal na cestu, brouzdal po lesích Du Weldenvardenu, procházel různá elfská sídla, jelikož elfové v něm vždycky vzbuovali úctu a krásu, líbili se mu jejich stavby, jejich krása, mladé krásné dívky ale i moudří elfové. Několik let takto bloudil po lesích, většinou si sám poradil a nebo se na noc ukryl do nějaké elfské vesničky. Dostal se dokonce skoro až na druhou stranu lesů Du Weldenvardenu, ale tam už se mu to zdálo příliš neznámé a proto se začal vracet. Nakonec po všech těchto toulkách se dostal do elfské vesnice zvané Sílthrim.

 


Dovednosti:

 

Vaření, plavání, přežívání v přírodě, botanika (naučil se hlavně díky nutnosti přežívat v lese, poznat co smí jíst a co ne,...), čtení, psaní, cit pro rytmus a tanec

 

 

Schopnosti:

 

Ovládání živlů:

Iaen se odjakživa velmi zajímal o přírodu a vše spjaté s ní, vypukla v něm vášeň k jednomu z živlů, k zemi (opravdu se snaží o ní vědět co nejvíce a využít jejích schopností jak jen to jde)... Naproti tomu ovšem téměř ztratil schopnost měnit se v medvěda, což již velmi dlouhou dobu nezkusil a popravdě se mu do toho moc nechce. Jelikož již ve své znalosti svého oblíbeného živlu trochu pokročil, zaměřil se na živel další, a tím se stal živel vzduchu, výrazně se mu tak i změnil stav a způsob jeho kouzlení, své "přátele", jak by tyto dva živly mohl klidně nazývat, má opravdu moc rád a rád využívá jejich pomoci ve prospěch dobra.
Způsob kouzlení:
Iaen má velmi vážný přístup k jakémukoliv kouzlení, proto každý pokus o spojení se s určitým živlem pro něj vyžaduje jistý rituál, ten je složitý a také se odvijí podle toho, jak je kouzlo složité, pokud je kouzlo na hranicích jeho možností, je rituál opravdu velkolepý a naopak pokud nejde o nic těžkého, někdy na něm není téměř nic zvláštního poznat...
Rituál díku: Je to Iaenovo osobní rituál, který si zvolil jako jakýsi svůj projev díku za to, že mu živel dovolí díky němu něco pozměnit či upravit, a trvá po celou dobu kouzlení a vyvolávání kouzla. Složitý a dlouhý je podle toho, jak moc je složité a těžké kouzlo vyvolat. Při tomto vyvolávání se Iaen postaví či posadí, vloží si svůj buben, který nosí stále při sobě, mezi stehna a pak na něj začně velmi aktivně a mohutně hrát. Toto silné bubnování, velmi rytmické, doprovází různé zvuky, které vydává sám Iaen, různé houkání, syčení, hvízdnutí atd... Při tomto ději se navíc projevý jeho cit k živlům a proto se okolo něj začne pomalu tvořit jakýsi vír, naprosto neškodný, který v sobě většinou nese určité částečky země, prachu, listí nebo něčeho podobného. Jde o jakési spojení jeho dvou živlů, nemá žádný význam ochranný či jiný, pouze dokreslující atmosféru a přiblížení Iaena přímo k jeho "přátelům" živlům. Iaen se nachází uprostřed tohoto víru a jeho vlasy stejně jako oblečení a vlastně celé tělo při tomto víru vlají a různě se kroutí. Je to velmi zajímavá podívaná. Toto se ale samozdřejmě odehrává pouze pokud jde o těžké kouzlo a je potřeba se mu naprosto plně věnovat a soustředit se, pokud jde o něco trochu jednoduššího, je tento rituál menší a méně viditelný, velikost se odvijí hlavně podle složitosti kouzla, ale také například podle nálady druida, někdy jde o jednoduchý rytmus a jindy naopak o rytmus složený z více různých rytmů dohromady a proto vyžaduje velké množství úsilí a snahy, má pak ale větší a lepší účinek.
 

Proměna ve zvíře:

Iaen proměnu ve zvíře ještě mockrát nezažil, protože jeho hlavním cílem je postupovat a soustředit se na ovládání živlů, proto jeho schopnost měnit se ve zvíře hodně zakrsla a prakticky se ve zvíře samovolně měnit neumí. Ve zvíře se nejčatěji proměňuje jen v nějaké opravdu vypjaté situaci, v boji, v přepadení, při vyhrocení jeho citů atd.

 

 

Rodina:

 

Otec Born:

Je to muž vypadající asi na 17-18 let, ovšem když se s ním budete bavit či sledovat jak se chová, pochopíte, že tak mladý není. Má dlouhé vlasy, je většinou zabalen do svého vlastnoručně vyrobeného pláště z kůže a stará se o chod společenství druidů a celkově o správný chod lesa a přírody jako takové, ostatně jako všichni druidi. Žije asi s dalšími 65 druidy (je to největší skupina ze všech tří skupin druidů v Alagaesii) má zde mnoho přátel druidů, a jak si Iaen pamatuje, nejen mezi nimi, pár přátel má i z rodu elfů. Iaen s ním v kontaktu vůbec není, protože svůj domov, kde se svým otcem žil, musel opustit na otcovo přání. Rozešli se ovšem v dobrém, a otec ho požádal, aby se pokusil vyřešit dlouhodobé a smutné problémy druidů a to ať už jejich kletbu nestárnutí či problém s vlastním územím, proto pokud by se Iaen chtěl vrátit domů, jeho otec by nejspíš požadoval nějaké výsledky a nějaké dobré zprávy.

 

Matka Lea:

Iaen si svoji matku téměř vůbec nepamatuje, jelikož ho opustila při jednom z výpadů nějakých pouštních nájezdníků na osadu druidů. Co se dozvěděl z vyprávění je téměř vše hlavně od otce, který ji velmi miloval. Často vyprávěl, že to byla krásná žena, slýchal vyprávění z dob kdy ještě Iaen nebyl na světě, jak se Born a Lea toulali po okolních lesích, jaká spolu zažívali dobrodružství atd... Nikdy se od něj ani nikoho jiného nedozvěděl, co se s ní a ještě několika dalšími druidy stalo po tom, co jejich celá druidská skupina musela opustit svůj původní tábor a přesunout se trochu víc do lesa. Iaen už se ale smířil s tím, že všichni zemřeli.

 

Sestra:

Iaen se dozvěděl, že měl nebo má sestru, když mu bylo asi osm let od jednoho starého druida z tábora, v tu dobu již neměl ani matku a žil jen s otcem, kterého když se poté zeptal, jasně to popřel a řekl, že nikdy žádnou dceru neměl a pak mu zakázal se o tom s ním dál bavit. Iaen tedy vůbec neví, zda-li nějakou sestru má a jestli ano, tak v čem byla tak špatná, že ji zavrhl i vlastní otec. Narozdíl od matky, kde už se smířil s její smrtí, zde věří, že jestli jeho sestra někdy žila, tak stále žije a že se s ní jednoho dne setká. Ale cit k ní necítí žádný, jelikož asi nejvíc na celém světě důvěřuje svému otce a tak věří, že kdyby svou dceru někdy odmítl, tak by pro to měl nějaký důvod. Naopak moc rád by přišel na to, zda-li opravdu žije a jestli jí může nějak pomoct.

 

Kontakt: skype:  jan.jelen777

 

Majetek: oblečení, buben díky kterému provádí rituál díku, základní vybavení na přespání v lese (křesadlo, deka, koření,...) a obyčejná dřevěná hůl asi 2m dlouhá spíš než k boji určená k cestování (nemá většinou moc důvodů ji v boji použít)...


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše