TOPlist

Berong

Začátečník 1455 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 30.03.2014 10:53:44 FB



Jméno:Berong

Rasa:Trpaslík

Klan:Dûrgrimst Ragni Hefthyn(Klan hraničářů)

Narození: 36. sluneční cyklus roku 3099

 

Postava: Je celkem malý, i na trpaslíka, což není zas taková nevýhoda v boji. Má za to robustnější postavu, kterou získal jako malý, když pomáhal s bratrem v tátově kovárně, kde také získal nějaké ty jizvy, ale ty má schované pod svojí kroužkovou zbrojí.

Obličej má zarostlý dlouhými vousy spletenými do několika copů a pod nimi dobrotivý úsměv. Vlasy má dlouhé až po ramena a spletené do jednoho velkého copu. Obvykle nosí kroužkovou košili, a pod ní červenou tuniku. Má masivní železné boty a chrániče předloktí. Hlavu má schovanou pod železnou helmou se zlatými rohy, na které je po právu hrdý. Většinou nosí plášť z ovčí vlny, který končí těsně v úrovni lýtek. Rukavice pro změnu nenosí vůbec, ovšem na ruce má pečetní prsten svého klanu. Kolem pasu má zdobený kožený pás, na kterém je zavěšená sekera, toulec na šipky, dvě dýky a měšec s penězi, kuš mývá zavěšenou na zádech.

 

Charakter: Berong vypadá na svou postavu dost nebezpečně, ale jen dokud se nepodíváte do jeho obličeje, který je vlídný. Avšak i tak budí respekt všude, kam přijde. Sám sebe považuje za dobrého, silného trpaslíka. Velice si zakládá na cti jako každý jeho druhu.

Za léta života se zbavil i odporu proti elfům, který je u trpaslíků více či méně vrozený. Je klidný a rozvážný, ale někdy, když je ve stresu, jedná i bezhlavě. Když ho někdo štve tak je dlouhou dobu klidný, ale v určitý okamžik prostě vybuchne, a když se pere většinou to pro ostatní nedopadá dobře. Velmi často se to stává v hospodách, protože když se strhne bitka, samozřejmě mu někdo jednu vrazí, a tak se prostě zapojí.

Je kamarádský, ale rád cestuje, takže se jen s málo lidmi, trpaslíky či jinými tvory dokáže dobře spřátelit, což ale neznamená, že nemá kamarády, naopak má jich celkem dost, ale moc se s nimi nevídá.

 

Historie: Jako malý pomáhal se svým bratrem tátovi v kovárně, kde se toho hodně naučil, ale jelikož má toulavou povahu, tak se dal, už jako puberťák, k hraničářům.

Postupem času se stal velitelem jedné skupiny, se kterou porazil i několikanásobné přesily útočníků, což byli z počátku jen urgalí nájezdníci, ale později to byli i trpaslíci podporujcí Orika, a bojovali také v bitvě na hořících pláních. Svou skupinu později ale předal svému synovci. Jeho první boj byl s dvěma ra’zaky: Byl ještě mladý. Napadli ho ve skalách, kde je dlouhou dobu hledal, protože přepadali na rozkaz Galbatorixe obchodní karavany trpaslíků. A jemu se to jako hraničáři samozdřejmě nelíbilo, protože  nemá rád, když se někdo prohání po jemu svěřeném území a dělá nepořádek. Porazil je sice, ale z boje se ještě týden zotavoval.

Na cesty se vydal z hned z několika důvodů. Být hraničářem už ho nebavilo, protože hlídal jen malou oblast a za svou službu už ji znal skoro zpaměti a toužil poznat zbytek země. A taky proto že chce pomstít svoji matku, kterou zabili ra’zakové. Při bojích o moc mezi Orikem a Gerumem se přidal na stranu Geruma a na výsledku má se svým oddílem nemalý podíl.

 

Schopnosti: Je to dobrý bojovník a dokáže velet skupince bojovníků. Zná velmi dobře taktiku boje. I přes svoji sílu je nečekaně hbitý. Má přesnou mušku a bystré oči.

 

Rodina: Saren: Matka je mrtvá (zabili ji ra’zakové).

              Gernol: Otec stále žije, ale už je starý, takže už nepracuje v kovárně, jako dřív jen rozdává moudra do života.

              Dungera: Mladší bratr převzal otcovu kovárnu, a žije s otcem.

              Bartelm:Synovec převzal jeho práci u hraničářů.

              Děti ani ženu nemá.

 

Majetek: Jednoruční sekera, kuš, toulec se šipkami, dvě dýky, měšec s penězi, dva vaky na vodu, mošna na jídlo, pánev, lano a křesadlo.

 

Kontakt: jenda.konecny@centrum.cz

 

Tato postava je oceněná Théseovým řádem.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše