TOPlist

Radevin

Začátečník 1648 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 19.02.2015 18:08:39 FB



 

 

Jméno

Radevin Hugort

Rasa

Člověk

Pohlaví

Muž

Věk

27 let

Náboženství

Církev zlatého boha Solase

Povolání

Je jedním z Galbatorixových vazalů, správce markrabětem města Belatona a přilehlých pozemků.

 

Vzhled

Tělesná stránka: Radevin je vysoké a štíhlé postavy, tak jako každý Hugort. Podobně je to i s jeho safírovýma očima, které ovšem z větší vzdálenosti působí jako dvě hluboké studny.  Dalším poznávacím znamením jejich rodu jsou vystouplé lícní kosti. Ty mladý markrabě po otci nepodědil. Stejně jako on má ale hřívu oříškových vlasů. Jejich délka má i svůj praktický význam. Po praotci z matčiny strany zdědil velké uši, a tak vlasy používá jako šarmantní a slušivé maskování. Hustá a relativně dlouhá kštice působí kontrastně s jeho jemnou, bledou pokožkou. Vždy, když se jako malý rozčiloval, otec si z něj dělal legraci, že je růžový jako prasátko, a že si ho nejspíš upeče nad ohněm.

Již na první pohled působí aristokratický dojem, ať už držením těla, nebo vytrénovaným výrazem v tváři. Přesto na něm lze vypozorovat, že jeho duševní stránka není zcela vyrovnaná.

 

Styl oblékání: Dalo by se říct, že Radevinův šatník je silně podmíněný jeho vzhledem. Dává přednost hnědému oblečení, s rudými, modrými a tmavě šedými knoflíky, přezkami a sponami. Tyto barvy nejlépe ladí s jeho vlasy, dodávají jeho pleti ještě světlejší barvu a on sám v nich vypadá velmi aristokraticky. Kromě svého běžného oblečení, které tvoří košile, zcela skrytá pod hnědým kabátcem, hnědé kalhoty, vysoké boty a opasek (všechny výše jmenované typy oblečení zabírají většinu šatníku), ho lze potkat ve cvičební róbě, modré barvy se zlatými ornamenty. Čas od času také chodí v čistě bílé košili a černých kalhotách. Při slavnostnějších příležitostech si obléká zdobený hrudní pancíř, se zlatě vytepanou růžicí, znakem rodu Hugortů.  Tento kyrys je velmi odlehčený a v normálním boji naprosto k ničemu, každopádně na obyčejné černé košili působí dosti vznešeným dojmem. Znakem jeho rodu, který nosí i vojáci na varkočích, je deset modrých cípů, směřujících do rudého kulatého středu na tmavě šedém pozadí.

 

Povaha

Ze všeho nejvíce jeho povahu a smýšlení ovlivnil Werno, jeden z učitelů najatý Doregem. Ten Radevina naučil sebekontrole, uznání vlastních chyb a také způsobu modlení, podobnému rozjímání. Přesto se mladý markrabě nevyhne občasným výbuchům vzteku, které jej dovedou rozladit na opravdu dlouhou dobu. To se ale stává výjimečně. Radevin je v hloubi duše citlivý a dost možná se ještě zkouší srovnat s traumatem, které zažil v bitvě proti urgalům. Těžko říct jestli si to uvědomuje, ale navenek působí velmi tvrdě až krutě. Přesto ve svém soukromí takový není. Jen se drží přesvědčení, že vůdce by měl být férový, ale přísný. Pravdou je, že nižší společenské třídy vidí téměř jako každý aristokrat, spíše jako věc, než jako lidi. Dokáže však ocenit náročnou práci a především věrnost, té si cení nade vše. Možná, že o něco více než je zdrávo dbá na rady své matky, ta už se, ale do věcí města příliš nemíchá a tak většina rozhodnutí leží na něm samotném. Což jen prospívá jeho mírně zvednutému egu.

 

Historie

Jeho otcem byl Belatonský markrabě, Ernesten Hugort, matkou dcera nižšího šlechtice, Akryna Taldor. Narodil se během silné bouřky, v den kdy nechal jeho otec umučit pět členů místní sekty. Někteří dvořané tím s oblibou vysvětlovali, proč porod nepřežil jeho starší bratr, dvojče. Rodina Hugerotů se tuto skutečnost snažila tutlat, oprávněně se obávala reakce lidu. Proto se Radevin o svém bratrovi dozvěděl až po letech.

Chůvu měl asi jen do pěti let, poté se o jeho výchovu staral otcův bratr Doreg, který zajistil několik specializovaných soukromých učitelů a sám se Radevinovi postaral o tvrdou chlapeckou výchovu, neboť se od něj očekávalo, že převezme rodinné žezlo. Budoucí markrabě si svého strýce doopravdy vážil, možná o něco více než svého otce, který většinu chlapcova života strávil na vojenských taženích. Když právě toto Akryna Ernestenovi vyčetla, vzal trucovitý otec, tehdy osmiletého syna na výpravu proti urgalským záškodníkům. Zde si Radevin prožil jedno ze svých nejhorších traumat.

Mělo se jedna to klasický hon na urgaly, s nevelkou, ale dobře vycvičenou armádou. Tak došlo na několik malých bitev. No, bitev, většinou šlo o likvidaci rebelských táborů. Samotný Ernesten se stejně jako jeho bratr útoků neúčastnil a společně s Radevinem vždy pozorovali úspěšné počínání svých důstojníků.

Během jednoho z těchto útoků však vpadla Belatonským do zad skupina urgalů povstalců a k samotnému velitelskému stanu několik kullů. Nikdo z vojáků na ně nestačil zareagovat, nevěděli, odkud se vzali. Jako první padl Ernesten, kterého jeden kull roztrhl vejpůl. Když toto budoucí markrabě spatřil, nemohl se ani pohnout. Nebýt Dorega, který ho vzal do náruče a začal mezi vojáky organizovat obranu proti rohatým bestiím. Přitom celou dobu nosil strnulého chlapce s sebou. Právě proto dostal od vojáků přízvisko Opatrovník. Samotný Radevin si z bitvy odnesl odpor vůči urgalům a doopravdy je nenávidí.

Po Ernestenově smrti se vlády nad městem ujal Doreg. Neměl žádné následovníky, proto se o budoucího markraběte staral tak jako doposud, jako o vlastního syna. Radevin ke svému strýci úctu samozřejmě neztratil, ale začal mnohem více tíhnout k matce. Snažil se s ní trávit spoustu času a na její rady nedal dopustit. Jak čas plynul Radevin rostl, díky strýcově výchově a soukromým učitelům se naučil spoustu praktický věcí, z nichž ne všechny byly spjaté s politikou nebo vládou. Kromě dobrých velitelských schopností, obstojného šermu a sebekontroly si osvojil také zpěv, či polní vaření.

Když mu bylo dvacet pět let, někdo jeho strýce otrávil. To Radevina doopravdy ranilo a víc než vláda městu jej zajímala pomsta. Markrabětsví svěřil do rukou loajálnímu, ale ne příliš schopnému purkrabímu. Poté co se asi před dvěma měsíci vrátil, s hlavou vraha houpající se na postroji sedla, nestačil se divit, co se za dva roky stalo s jeho městem. Purkrabí několikanásobně snížil stálou posádku, strážní měli co dělat, aby udrželi kriminalitu na uzdě a sám správce měl co dělat, aby si proti sobě nepoštval ještě cechy.

Po Radevinově návratu naprosto „dobrovolně“ rezignoval na svou funkci, a tak se mladý dědic chopil moci a nápravu vzal z gruntu. Měsíc stanného práva, zovuobnovení armády a sesazení několika cechovních mistrů vrátilo do města zpět pořádek a relativně slušnou životní úroveň měšťanům.

A konečně, když už má Radevin pořádek v Belatoně, může se soustředit na politiku v království.

 

Schopnosti a dovednosti

Slušně ovládá dovednosti správného šlechtice. Dobře zvládá boj s mečem, se střelbou z kuše je to ale horší. Umí jezdit na koni, ví něco o základech lovu a samozřejmě dokáže číst, psát a počítat. Kromě toho jej strýc naučil spoustu věcí o malbách a tak, přestože Radevin není příliš schopný umělec, má dobré oko na estetiku. Zná také základy tance, osvojil si vaření a také zpěv. Mimo jiné je rozený vládce a dobře se vyzná v diplomacii. V této oblasti mu ale chybí zkušenosti, které se nedají získat jinak, než časem.

 

Rodina

 

Akryna Taldor

Radevinova matka byla vždy velmi inteligentní a vznešená dáma, ale jak už tomu u dvora bývá, veškerou moc měl v rukou její manžel. Akryna se nikdy do věcí Belatony nezasazovala. V současné době to už je stará žena. Její milující syn na ni však nezapomíná a pravidelně ji navštěvuje.

 

 Ernesten Hugort

Když zemřel, zanechalo to na Radevinovi obrovskou stopu. Přestože se o něj otec zdánlivě nezajímal, mladý markrabě věří, že jej měl alespoň trochu rád. Neměl mnoho příležitostí jej poznat a sám si ho pamatuje jako velmi přísného, ale optimistického člověka.

 

Doreg Hugort

Svého strýce si mladý markrabě vždy cenil, byl pro něj víc otcem než Ernesten. Při řízení města se vždy rozhodoval zcela logicky a jen několikrát jej Radevin viděl rozčíleného. Doreg k němu byl vždy vstřícný a měl s ním neuvěřitelnou trpělivost. A mladý markrabě mu to nikdy nezapomněl.

 

Majetek

Pevnost a město Belatona s přilehlými zemědělskými oblastmi, vesnicemi a městečky. Vlastní také několik koní, z nichž nejoblíbenější je hnědý hřebec. Co se šatníku týče, několik černých a bílých košilí, tmavých, či hnědých kalhot, několik kabátců, opasků a párů bot. Speciálním oblečením je cvičební róba, slavnostní kyrys a rodinná zbroj. Ve své osobní zbrojnici má pár varkočů, dvě kroužkové košile a několik mečů kovaných Belatonskými kováři.

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   X zlatých

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše