TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Reálie
Dne: 22.04.2020 13:41:51 FB



Mapa Alagaesie a popisy míst - WIP (60 %)

 

 
Hadarak Beorské hory Dračí hory Du Weldenvarden Surda Osilon ellesméra Sílthrim Nänindel Ília fëon Ceris farthen dur galfni tarnag buragh dalgon orthíad aberon cithrí dauth lithgow reavstone carvahall teirm therinsford helgrind uru'baen dras-leona
Kliknutím na mapu si v novém okně zobrazíte její plnou velikost. U adminů existuje mapa v ještě lepší kvalitě, pokud byste měli zájem, pište na team@alagaesia.cz, kde můžete klást i případné dotazy. Slepou mapu Alagaesie tak, jak ji známe z knih, nejdete v dobré kvalitě ZDE. Mapu toho, jaké podnebí kde panuje najdete zase ZDE. Podrobně rozepsaná jednotlivá města a obrazy toho, jak vypadají, najdete níže.
 
Legenda:
 
Béžové oblasti -  Poušť
Bílé oblasti -  Ledové pustiny
Modré oblasti -  Vodní plochy
Oranžové celé čáry -  Obchodní pozemní stezky
Oranžové přerušované čáry -  Obchodní lodní stezky
Šedivé části -  Hory
Tmavé béžové oblasti -  Pahorkatiny
Zelené části se stromky -  Zalesněné oblasti
Zelené části s trsy trávy -  Stepy
 
 
 

Lidské centrální království - oblast pouště Hadarak

 
Středová oblast mapy, která je zároveň centrálním místem obchodu. Kromě významných měst se tu rozhléhá na zdánlivě nekonečnou poušť. Ta tvoří většinu povrchu lidem známé části kontinentu, na kterém se Alagaesia nachází. Lidští nájezdníci si velkou část pouště zabrali pro sebe a sami si ji obhospodařují. Z pouště Hadarak je tak v současné době centrála lidského císařství, které se rozkládá od Dračích hor, až po Surdu. Po celé poušti jsou tak důmyslně vytvořeny obchodní cesty a velmi dobře plánované zásobování. Divoká a nezkrotná masa vyprahlého a rozpáleného písku je domovem nomádských kmenů. Jen málokdo ji dokáže přejít a snad ani hory nedokáží skýtat království takovou ochranu jako mrtvá poušť.


Západní nížiny - povodí řeky Ramr

Povodí klikaté řeky Ramr skýtá úkryt samotnému srdci Alagaesie. V jejích bohatých zákrutech se jako lotosový květ zvedá město Uru´baen. Právě díky této řece jsou pláně v okolí města plné usedlostí rolníků, kteří zásobují celé království obilím, ale taktéž lnem a dobrým vínem, které zraje pod místním sluncem.
 
Bullridge
Burgsank
Daret
Gil'ead
Jezero Isenstar
Marna
Yazuac
Uru´baen


Západní nížiny- Surdské pohraničí

Čím níže se sestupuje směrem k Surdě a Beorským horám na jih, tím více země prahne. Ze stepí se zvedají hrady a města, které střeží tepající srdce. Právě odtud pocházejí nejlepší císařovi koně, ale i nechvalně známé otrokářství, které je sice v Království zakázané, ale stále zde kvete.

Aroughs
Belatona
Dras-Leona
Feinster
Furnost
Helgrind
Hořící pláně
Jezero Leona
Jezero Tüdosten
Melian
 

Východní planiny

Obrovská divoká oblast východně od pouště Hadarak je domovem divokým kmenům, nomádům, trpaslíkům i Vardenům. Suchou stepí tu a tam prorůstá křoví či nízké stromy, jejíchž porosty houstnou čím blíže se nalézají řekám Âz Ragni a Eddě.

Hedarth
Muina
Východní step
 
 
Surda - jižní samostatná součást lidského císařství
 
 Kdysi dávno před Novou epochou bývala Surda samostatné království, které vzdorovalo síle tehdejšího krutovládce. Dnes už se jedná o plnohodnotnou součást Alagaesijského lidského království. Nicméně i tak můžeme různě po planinách Surdy zahlédnout ruiny a opuštěné nebo obydlené hrady, kterých se tu nacházelo skutečně mnoho. Surdě se dodnes mezi původními obyvateli říká "Jeodovo království", neboť to byl právě král Jeod, který Surdu dlouho bránil a pro dobro svého lidu ji sloučil s královstvím Alagaesijským.

Aberon
Cithrí
Dauth
Petrovya
Reavstone
 
 
 

Severní lidské království - Dračí hory

 
 Nejsevernější část lidského království přímo sousedící s královstvím elfským. Dračí hory jsou šedou zónou lidí, kde žijí v symbióze klidní vesničané z údolí Palancar a různí uprchlíci, kteří si přejí být na nějaký čas zapomenuti. Místní lidé si o západní části Dračích hor špitají, že je prokletá, protože se tam údajně zjevují prapodivné úkazy. Vzdělané hlavy ale tuší, že by to mohlo mít něco společného s tím, že se na západě nachází ostrov Vroengard...

Carvahall
Ceunon
Jezero Fläm
Kuasta
Narda
Teirm
Therinsford
 
 
 

Severní lesy - elfské království Du Weldenvarden

 
Du Weldenvarden je pás lesa táhnoucí se po celé severní hranici Alagaesijského kontinentu. Za nimi už je jen sněhová pláň. V království Du Weldenvarden žijí elfové, kteří díky pohraničním osadám hlídají, kdo do lesů vkročí. Než se příchozí dostane do hlavního města, pravděpodobně už o tom bude vědět i vládce. Po Alagaesijském převratu v roce 3265 se elfové postavili k přijímaní cizinců benevolentně a není tedy problém se do elfských měst dostat. 
 
 
Střední lesy - Ellesméra a okolí
 

Kolem Ellesméry panuje mírné klima. Je to neúrodnější oblast Lesů a nejpříjemnější místo k životu. Protéká tudy několik řek s klidným tokem a poměrně velké jezero severně od hlavního města

Cvičiště
Ellesméra
Kirtan
Nädindel
Strom Menoa
Zámek Tialdarí

 


Východ - Část království zvaná Du Varden

Panuje tu vlhké a teplé podnebí, daří se tu vlhkomilným rostlinám a plodinám. Je tu poměrně teplo, zhruba stejně, jako kolem Ellesméry. Najdeme tu mnoho mokřadů a bažin. Neznalec terénu v nich často uvízne bez naděje na záchranu.

Ceris
Ília Fëon
Sílthrim

 


Západ - část království zvaná Du Welden

Západní oblast Lesů je hornatější a různorodější než ta východní. Z pohoří se do údolí řítí prudké horské potůčky a říčky, vlivem moře tu častěji prší, podnebí je poměrně chladné a sychravé. Jde spíše o řemeslnou než zemědělskou oblast.

Edur Hljödhr
Finna
Ilian gata
Osilon

 
 
 

Jihovýchodní Beorské hory - království trpaslíků

 

 Obrovské pohoří rozkládající se na jihovýchodě Alagäesie, je domovem trpaslíků a neobyčejných tvorů jež nelze nalézt nikde jinde na světě. Monumentální vrcholy vypadají jakoby se snažily roztrhnout oblohu svými věčně zamrzlými vrcholy.

Buragh
Farthen Dur
Skály
Tarnag

 
 

Ostrov Vroengard na západě

 

Záhadný ostrov, o jehož existenci se tradují různé pověsti a legendy. Ti, kteří tvrdí, že existuje, hovoří také o zvláštní formě magie, která má na svědomí nové druhy magií deformovaných zvířat. Vzdělaní domorodci z Dračích hor tvrdí, že zvláštní, nevysvětlitelné úkazy v Dračích horách jsou způsobeny větrem vanoucím magii od Vroengardu směrem na Alagaesii.

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše