TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Pravidla a registrace
Dne: 26.03.2020 18:15:42 FB



 

Seznam nonRPG sprostých slov!

...

Aneb co by tě jako hráče mělo urazit a donutit zamyslet se nad sebou!

 

 

Marry Sue

(tzv. První postava každého prvohráče)

Pokud tě někdo nazval tímto ohavným jménem, znamená to, že jsi nesmyslná postava, se kterou nikdo nechce hrát a nikdo o takovou postavu nestojí. Marry Sue je totiž dokonalá postava, která všechny bitvy projde s heroickým vítězstvím a přitom vyvázla s jediným škrábancem na tváři. Oslovení Marry Sue znamená, že bys měl přehodnotit svoji postavu a přepsat ji. Dopsat nějaké chyby, stará zranění nebo jizvy.

Překlad: Neumíš psát, neumíš hrát, co tu ještě děláš?

 

Garry Hue

To samé co Marry Sue, jen v mužské verzi.

Překlad: Neumíš psát, neumíš hrát a jsi chlap. Co tu ještě děláš?

 

Bořič křišťálové stěny

Aneb hráč, který tahá reálné události do svých her. Nikoho to nezajímá, obzvláště ne ve hře.

Překlad: Už mi radši nepiš.

 

Uživatel metra

(tzv. Jeodovský styl cestování)

Někdo ti řekl, že cestuješ metrem? Ale fuj! To totiž znamená, že jsi překonal nějakou vzdálnost proti veškeré logice, což je porušení pravidel. 

Překlad: Nahlásím tě adminům.

 

Mulťák

(tzv. Annabetina rodina)

Asi nejhorší varianta. Ve chvíli, kdy tě někdo nazve mulťákem a má pro to pádný důkaz, dostáváš ban a nemáš šanci pokračovat ve hře. Mulťák se totiž vydává za více reálných postav (falešní sourozenci většinou) a snaží se tak obejít pravidla. Copak tři postavy a možnost přikoupení dalších není dost?

Překlad: Nahlásím tě adminům!

 

Pervert

(tzv. Percival)

No a naše oblíbená prupovídka, se kterou bojujeme neustále. Nazval tě někdo perverzním člověkem? A má k tomu důvod? Na věci 18+ máte spoustu jiných míst, třeba blueboardové knihy, které si pro tyto účely můžete založit sami a bezplatně. Nebo to alespoň obkresli, hrej si se slovy, od toho přece tuhle hru hrajeme. Nebuď perverzní, chovej se trošku na úrovni!

Překlad: Je nechutné s tebou hrát.

 

 Původce kyberšikany

(tzv. Wingedovský komplex)

Ne, nechceš být původce kyberšikany. Ať už kvůli sobě, tak kvůli ostatním. Pokud tě někdo osočí tímto ošklivým názvem, máš ultimátní ban na jakýkoli pokus o přihlášení a jakoukoli další registraci. A v praxi to znamená, že někdo za počítačem je nešťastný z tvého chování vůči němu, protože už překročilo unesitelnou mez. Tohle je online hra, chceme se tu pobavit, ne si přidávat potíže k reálným.

Překlad: Jsi ubohý a očekávej ban.

 

Metagaming

(tzv. Dínendalova kletba)

Pokud tě někdo obvinil z "metagamingu", znamená to, že jsi hrál za jeho postavu bez dovolení. I toto může dopadnout banem. Rozmysli si, než budeš ovlivňovat cizí osudy. Nemáš pravomoce vypravěče a ani ten nemůže být metagamer v neomezeném měřítku.

Překlad: Jsi bastard, nahlásím tě adminům.

 

Snaž se pečlivě vyhýbat situacím, kdy by tě někdo těmito slovy nařknul. V některých z výše uvedených variant totiž už nevede cesta zpět.

 

PS: Alternativní jména v závorkách jsou uvedeny podle historicky reálných ukázkových případů, které se dopustili těchto chyb. Většinu z nich můžete najít v Archivu postav.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše