TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 01.04.2020 23:27:12 FB



Co je to RPG?

 

Věta "Rpg je hra na hrdiny" je sice výstižná, ale z počátku nic neříkající, takže pokud stále vůbec nevíte o čem je řeč, přečtěte si pár následujících řádků.

Asi každý z nás si představoval, že je elfem co si rozumí s přírodou nebo dračím jezdec, který si užívá let na svém drakovi.

 

Tohle jsou věci, které se nám v realitě asi těžko podaří uskutečnit, a proto se snažíme odpoutat od skutečného světa alespoň pomocí her jako je rpg a uskutečnit si tak svůj sen.

Prvním krokem k úspěšné hře je volba postavy(může být již existující a známá z knih,a nebo vaše vlastní). Pokud si budete vymýšlet vlastní postavu nejdůležitější je jméno. Vyberte ho tak, aby jste si ho pamatovaly a samozřejmě se vám líbilo, pak si zvolte za jakou rasu chcete hrát (Elf, Člověk, Urgal, Ra´zak , Trpaslík, aj.), dalším důležitým faktem je datum narození a věk. Určitě budete mít i představu jak vypadáte, stačí popis, ale pokud se vám podaří najít výstižný obrázek, můžete ho poslat taky. Dál je na řadě životopis, každý živočich má svůj příběh a osud a my vás žádáme,aby jste nám napsali něco o minulosti vaší postavy. Nakonec budeme potřebovat váš kontakt (toto vše naleznete v menu rubriky>tvorby profilu).

 

Základ hry je vžití se do postavy, kterou hrajete. Proto musí být postava taková, aby vám vyhovovala a vy jste byli schopni myslet jako ona. Důležité je odpoutat se od našeho světa a chovat se tak, jak by se v danou chvíli zachovala vaše postava.

Pro začátek bych ráda zdůraznila, že se u rpg sedí na židli u počítače. Nikam neběháte, neschováváte se, neproháníte se po lesích a neděláte nic nebezpečného…xD (i když to vám asi došlo)

 

A teď (konečně) něco k rpg.

RPG (zkratka z angl. Role playing game, česky nejčastěji překládané jako hra na hrdiny) je druh hry, kde hráči zaujímají role fiktivních postav (role-playing - hraní v roli), které si podle daných pravidel vytvoří a za které v samotné hře jednají.
Pokud se chcete o toto téma dále zajímat podívejte se na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_na_hrdiny
 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše