TOPlist

Aedajl (odešla do ústranní)

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Žena
Dne: 04.09.2010 20:12:55 FB



Aedail

 

 
Jméno: Aedail (Dail, někdy jí říkají Aedajl nebo Dajl, její jméno vzniklo ze slova Aiedail , které v překladu ze starověkkého jazyka znamená jitřenka )
Pohlaví: + (samice)
Druh: Obyčejný drak


Majitel: Elva Aiglow
 
Podoba: Aedail je krásná fialová dračice, má dlouhý elegantní krk a úzkou hlavu. Oči jsou obvykle přátelské a absolutně fialové. Tuto krásnou barvu zdědila po své matce Alasíe, po otci zdědila část zbravení křídel, protože na nich občas přechází fialová ve stříbrnou. Po páteři se jí táhne pruh ostnů, které vypadají jako vyrobené ze slonovi, stejně tak jako drápy a zuby. Když chce umí vypadat hrozivě a bránit své blízké. Pod křídli na boku krku a ocasu má jakési zvláštní znaky, těžko říct, kde se tam vzali nebo co znamenají, ale dá se předpokládat, že jsou zděděné po jejích předcích. 
Od dob, co se Elviny pocity uklidnili a co její srdce patří Jeodovi se také mnohem častěji usmívá svým jedinečným dračím úsměvem, který mnoha lidem i elfům spíše nahání hrůzu, ale je v něj jen upřímné štěstí. 
 
Schopnosti: Aedail umí vcelku skvěle komunikovat myšlenka, nebo posílat energii, umí létat a také unese jezdce, v případě nutnosti zvládne unést i dva, ale nevydrží nést více lidí na velké vzdálenosti. Mimo jiné také zvládá chrlit oheň a pociťuje silné sympatie k opažnému pohlaví svého druhu, obzvláště pak k Jeodovi.
 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše