TOPlist

Aurië Stamahto

Napsal: Elva Aiglow | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 16.03.2012 21:09:52 FB



Aurië Stamahto

 

Obrázek_postavy

 

Jméno: Aurië "Aur, Rië" Stamahto
Rasa: Čistokrevný člověk
Věk: 19
Narození: Když padal první sníh..

 

Podoba: Rië je nepatrně podprůměrně stvoření, řídící se heslem "co je malé, to je milé". Její oči mají barvu zelené trávy. Tváře a nos má poseté malým hejnem bledých pih, stejně tak předloktí a několik se jich může objevit i na krku či dekoltu. Aurinina postava je rozhodně lákavá, není ani moc hubená, ani oplácaná, jinak řečeno akorát-tam, kde mají být obliny, ty obliny i jsou a jinde ne. Její vlasy jsou barvy světlejší hnědé, krátké (sahají jí k ramenům), lehce kudrnaté. Aurieninou další předností jsou hezké ruce, má drobné dlaně, ale pěkné, štíhlé, ne však příliš dlouhé prsty. Jinak má Rië celkem dobrou kondici. Je velmi hbitá a a má rychlé reflexy. Má poměrně jemnou, lehce bledou kůži a zvláště bytosti citlivější na pachy si mohou všimnout, že nenápadně, ale příjemně voní, alespoň většinou.
Aur chodí oblékaná v zelených, pruhovaných kalhotech, které mají na kolenou "chrániče". Zelenou tuniku s docela velikým výstřihem, takže když jde mezi lidi tak většina mužů hledí na její poprsí.
Na rameni se jí vždy houpe luk, který ukradla jednomu obchodníkovi, a toulec s šípy, které jsou také její vlastní výroby.
Doplňků má Rië málo.  Na krku jakýsi zlatý náhrdelník, který má už od dětství, který dostala od své nevlastní matky. Jednu ruku má ovázanou zelenou látkou, která přesahuje trochu i prsty, a převázanou hnědým provázkem. Na druhé má nad loktem docela dlouhý náramek. Na levé ruce(kousek pod loktem) má menší tetování.

 

Povaha: Auriina povaha je rozmanitá. Zaprvé je vysoce náladová, nebo spíš se jí snaží být. Není ten typ, co by se snažil se svým okolím normálně bavit jako každý normální člověk, naopak se je snaží všemožně odradit, což se jí většinou daří. Když už to vypadá, že si získá přítele, její instinkt podobný zvířeti jí napoví "to pravé". Aur je povětšinou rozesmátá i ve chvílích, kdy se to naprosto nehodí a někdy ji to dovede do maléru. Každičký problém však řeší útěkem nebo nečekaným manévrem, kterým jiným "vytře" zrak a než se pozorovatelé vzpamatují, je dávno pryč.
Při prvním styku s Rië si většina z nás uvědomí, že připomíná více divokou zvěř, kterou s oblibou loví, než vzdělaného obyvatele Alagaësie. To, co však může blízký přítel poznat (zatím se žádný neobjevil), je věrnost a neustálá zábava (která však může lézt mimořádně na nervy) s touto osobou.
Aur může připomínat uragán, nejen hlasitým a pozornost poutajícím výstupem, ale i rychlostí jakou může ostatní přivést do rozpaků či naštvat. Aurië za svůj názor nikdy nebojuje, ať už pro něj či ne se nepere, avšak je tvrdohlavá a z její hlavy se nedostane jak nic ven tak dovnitř.

 

Historie: Rië se narodila do chudé rodiny, když padal sníh. Její matka a otec neměli na jídlo natož krmit ještě dítě, proto se jí rozhodli odložit. Dívenky se ujmula starší žena, která se živila jako šperkařka. V Teirmu, kde žena bydlela začala Auriï vychovávat jako vlastní dceru. Sama nikdy neměla žádné děti, proto jí rozmazlovala.
Když bylo Aure šest let, začala se učit jak se dobře chovat. Nikdy se ovšem nestalo, aby Auri&¨ někoho poslechla. Vždycky si postavila hlavu a nikdy s ní nikdo nehnul. Proto to její nevlastní matka po roce vzdala. V sedmi se začala učit číst, psát a počítat. Často chodila s matkou na tržiště prodávat její šperky. Když nebyla doba běhala často Rië po venku s ostatními dětmi i když mezi nimi nebyla moc oblíbená, protože byla docela rozmazlená a vždycky chtěla, aby bylo po jejím. Vždy když si šli všichni spolu hrát, chtěla vymýšlet hry nebo to kde si budou hrát, jestli to bude ve městě, za městem nebo u vody. Ostatní děti to začalo samozdřejmě štvát, a proto se s ní přestali bavit.
Když jí bylo devět, přestala být tolik rozmazlená, ale děti si s ní stejně nehráli, protože se báli, že se bude chovat jako před tím. Dále chodila se svou matkou na trhy. Všimla si jak s její matkou všichni smlouvají o cenu šperků, a díky tomu se naučila docela dosti smlouvat. Teď to používá vždy když prodává maso nebo kůži ze zvířat.
V deseti letech se její matka velmi roztonala a po několika měsících této záhadné nemoci zemřela. Odkázala jí veliký dům a všechny věci pro vyrábění šperků. Jeden ze sluhů se o ní měl postarat dokuď jí nebude patnáct let. Ovšem ten se rozhodl, že si všechno nechá. Aurië vyhodil na ulici s věcmi co měla na sobě, s menším měšcem ve kterém jí nechal pár zlatých, s jednou knihou(o které vlastně on ani nevěděl, to Aur jí vzala a schovala pod plášť když jí vyhazoval), s náhrdelníkem, který měla na krku a s menší dýkou(které si také nevšiml, že si jí ona vzala). Několik dní se potulovala městem, mezitím o něco zhubla. Několikrát se pokusila něco ukrást, protože peníze co dostala už utratila. Když se jí podařilo něco ukrást, vždy utekla. Díky tomu má teď velmi dobrou kondici, kterou využívá hlavně k lovení zvěře.
 Ve městě jí to brzy přestalo bavit, a proto se vydala k Dračím horám kde se nakonec i usadila. Když začala žít v horách bylo jí jedenáct a měla toho už dosti za sebou. Přeci jen rok se živila sama kradením různých věcí na trhu. Nebyla tak pohublá jako ze začátku. Každý by řekl, že je to divné, aby dívka bydlela sama v horách, ale jí to v tu dobu divné nepřišlo. Jednou když zas přišla do města, aby si něco ukradla (nechtělo se jí pořád jíst jen různé bobule). Všimla si jednoho obchodníka, který prodával luky. Když se nedíval přiblížila se k jeho stánku a jeden z nich vzala. Hned se dala na útěk. Naštěstí se dala na útěk i s lukem dříve než se majitel stánku otočil takže stihla uniknout. Poté odešla znovu do hor kde si vyřezala pár dřívek dýkou a začala se učit zacházet s lukem. A brzy se to naučila. Nakonec si vyrobila o hodně lepší šípy se, kterými i teď loví zvěř. Luk si ovázala nějakou látkou a provázkem. Teď už je Rië devatenáct let, ale pořád žije v lese. O všechny své věci se pečlivě stará. Živí se prodejem zvířecího masa a kůže. Pokuď se jí nepodaří ulovit dostatek zvířat, sežene si vždy nějaké bobule. Přespává v docela veliké jeskyni v horách, kterou si našla už kdysi když jí ten mužík vyhodil a ona odcestovala k Dračím horám. Teď má, ale jeskyni více zařízenou, tak aby se tam dalo bydlet. Mezi lidi chodí jen když musí. To je když jde prodat kůži nebo maso nebo když si jde koupit něco k jídlu nebo nějaké oblečení.

 

Rodina: Její vlastní matka a otec asi někde žijí, ale ona o nich nic neví. Její nevlastní matka zemřela když Rië bylo deset let a od té doby žije úplně sama.
Kontakt: Neuveden

Majetek: Zlatý náhrdelník, který jí vyrobila matka na památku, nosí ho pořád na krku a nikdy ho nesundavá. Dlouhý luk ovázaný látkou a provázkem, který ukradla jednou na trhu nějakému prodavači u stánku. Toulec z kůže srny, který si sama vyrobila v Dračích horách. Několik šípů, které si také sama vyrobila, mají kovový hrot, které jí vyrobil jeden kovář v Theirmu, zaplatila mu penězi, které si vydělala prodáním masa.

¨


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše