TOPlist

Tyeuthe

Napsal: Elva Aiglow | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 14.05.2012 20:58:17 FB



Tyeuthe Arinu Isty

 

 


Jméno: Tyeuthe Arinu Isty - Zkráceně Tye, Rinu
Druh: Půlelf
Datum narození: Pro něj neznámé
Věk: Něco o kolo dvaceti let, ale on to nikdy nepočítal

Podoba: Tye je štíhlé, lehce svalnaté postavy, vysoký přibližně 170cm, vzhledem velice podobný svému otci. Plné tváře a nevýrazné lícní kosti. Jeho jinak časem nepoznamenaná tvář nese šrám v oblasti levého oka jako důsledek jeho neopatrnosti. Barvu vlasů, obočí i očí zdědil po svém otci, tedy bílé, světlo odrážející vlasy, štíhlé obočí, užší oči s azurovými duhovkami s neobvyklými vzory, připomínající divokou řeku. Pod bílými  vlasy schovává Rinu své mírně zašpičatělé uši, zdroj jeho strastí a výjimečnosti mezi vrstevníky. Okolo krku nosí poslední vzpomínku na jeho matku Sie, přívěšek znázorňující draka, který drží v tlamě jakýsi barevný sklo, možná i drahý kámen. Tyeuthe, pocházejíc ze skromných, ale né tak docela chudobných podmínek, je zvyklí na spíše jednoduché a nenáročné oděvy ze standardní látky.
Na cestách nosí rukavice z hnědé, sametové kůže, jejich konce přikryty rukávy bílé košile. Kabát, obdařený čtyřmi náprsními a dvěma hlubokými postranními kapsami, s nevýraznými ornamenty okolo zakončení střihu a límce, mu sahá do půli stehen. Kalhoty vybledlé modré barvy s koženým opaskem a s kapsičkami. Posledním doplňkem jsou kožené, středně vysoké boty, které sahají přibližně 15cm nad jeho kotníky. Po otci zdědil chladný a pronikavý pohled.

Povaha: Mal je věčný optimista. Miluje život a umí si ho užívat plnými doušky. Není nejvýřečnější, ale když u jednou začne, tak to stojí za to. I když je stále dobře naladěný, jeho chování se spíš dá označit za pragmatické. Problémy řeší racionálně, ale ne bez selského rozumu. Snaží se jednat tak aby se za sebe nemusel stydět. Působí klidě a vyrovnaně, ale pod povrchem se skrývá nadšená bohémská duše a nespoutaný živel. Občas má tendence slovíčkařit a hledat kličky. Díky tomu si mnoho věcí vykládá velmi volně. Má prostě svou vlastní hlavu.
Ač působí trochu jako člověk, na kterém se dá dříví štípat, zná svou cenu a nenechá se jen tak využívat. Je přátelský, zodpovědný, ale hlavně, než cokoli řekne, dobře si rozmyslí, co to může způsobit. Nerad se váže. Je prostě svobodomyslný a trochu zlomyslný. Důvěřuje, ale prověřuje, a zradu neodpouští. Málokdy se omlouvá anebo vyjadřuje city, když z něho však něco takového jednou vypadne, myslí to velmi vážně.
Pozn: Byl vychován jako člověk a člověkem se také být cítí. Jestli se mu někdo bude snažit vysvětlit, že žil celý život ve lži, nebude to mít lehké. Tyeuthe to bude dlouho odmítat.
Nemá rád koně, pózery, nafoukance a povyšování se. Je to aktivní osoba, která získávání nových vědomostí a zkušeností zbožňuje stejně, jako pohyb.

Historie: Jak už to na světě bývá, dva lidé se do sebe zamilují. Tady se to skoro v ničem nelišilo až na to, že to nebyli dva lidé, ale elfka a lidský muž. Seznámili se v Beorských horách, v lese, když tam tudy procházeli elfský bojovníci. Šli do boje a když procházeli lesem natrefili na muže, který se projížděl lesem. Ona se od nich odpojila, protože se rozhodla s ním seznámit. Prostě láska na první pohled. Ostatní elfové si nevšiml, že se jedna z nich odpojila, a pokračovali dále. To pro ní bylo dobré, mohla s ním strávit kolik času chtěla.
Za pár měsíců zjistila, že je těhotná. Těšila se na to. Sice Rosal nebyl dvakrát nejbohatší, ale mohli se odstěhovat do lesů.
Za devět měsíců přišel na svět malí Tyeuthe. Jeho elfská matka pár hodin po porodu zemřela. Bylo to nějaké silné krvácení a nikdo to nedokázal zastavit takže vykrvácela.
Rosal věděl, že na výchovu nebude stačit sám a že není tolik bohatý na to, aby to zvládl. Proto se rozhodl vzdát se svého syna. Rozhodl se ho dát do města Orthíad v Beorských horách, protože kus od tohoto města se poprvé potkal s jeho matkou.
Tyeuth se dostal do bohatší rodiny kde mu dali i druhé jméno Arinu a přímení Isty.
Tye byl už odmala roztomilí klučina. I když byl rozdílný od ostatních měli ho všichni rádi, protože zatím moc nebylo poznat, že je půlelf. Ani když byl větší nebral ohledy na děti ani lidi, kteří mu říkali, že je jiný než ostatní. Připadal si vyjímečný. Kdo jiný měl špičaté uši jako on?
 S tím, že je vyjímečný žil celí život a nikdy ho nepřekvapili nové narážky na jeho uši nebo na to, že není podobný svým rodičům. I tak je má všechny rád a nikdy by jim nenechal ublížit.

Kontakt: (Nezobrazen)
Rodina: Pravími rodiči jsou Sie(matka) a Rosal(otec), ovšem ani o jednom z nich neví. Matka odešla hned po porodu zpět do lesů a jeho otec kdesi zmizel. On byl vychován dvěma úplně cizími lidmi a to Astenem(nepraví otec) a Ruminií(nevlastní matka)
Majetek: Řetízek s přívěskem draka, nějaké oblečení, měšec s penězi

 

Odešel kamsi za hranice Alagaesie.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše