TOPlist

Aurre (zmizel)

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Muž
Dne: 21.01.2013 04:27:35 FB



Aurre

 

 

Jméno: Aurre
Pohlaví: Samec >

Barva: Citrínová

Druh: Obyčejný drak

 


Jezdec: Uthinarë Nolmë Alcië

 

Podoba: Aurre již dávno není tím malým, bezmocným dráčkem, který zvládne nanejvýš vratké chození, spaní a kňourání. Vyrostl z něho velký drak zlatavé až citrínové barvy, jeho šupiny jsou toho pravým důkazem. Jeho délka dosahuje téměř pěti metrů, přičemž jen ocas měří okolo metru. V kohoutku přerostl svého Jezdce již dávno, je vysoký něco málo nad dva a půl metru. Aurreho hlava volně připomíná svým tvarem trojúhelník. Modré oči, hluboké a pravdivé, se postupem času změnily v jantarovou hněď, čímž vytvořil se svým Jezdcem dokonalou shodu i v tomto ohledu – Nolmëho oči jsou totiž úplně stejné. Pevné rohy nejsou nijak dlouhé, zato špičaté a nebezpečné. Mohutný krk přechází v protáhlé tělo, ze kterého vyházejí čtyři nohy, kratší a opatřené drápy podobné aragonitu, hladké a matné. Poloprůhledná membrána jaspisových křídel je na dotek sametová, ovšem pevná. Ocas a ostatně celé tělo je opatřeno ostny a trny, které pomáhají jeho Jezdci při letu, ale zároveň se také hodí na obranu. Celkově vzato je Aurre mladý, zdravý a silný jedinec dračí rasy, který, ačkoli neumí chrlit oheň, to doplňuje svým nasazením, důvtipem a silou.

 

Povaha: Ačkoli podle vzhledu vypadá na draka, jak se patří, bojovného, krvelačného a nespoutaného, je Aurre svým způsobem jiný. Nemá rád hádky, nerad se dohaduje a má vcelku recesivní typ povahy. Nechává důležitá rozhodnutí na svém Jezdci, sám pouze pomůže radou nebo vůbec ne. Jelikož ještě nebojoval, nemohl prokázat skrytou horkokrevnost a bojovou zuřivost. Přestože je povahy mírnější, dokáže si i „dupnout,“ anebo pořádně zařvat. Mnohdy však volí mírnější cestu, čímž svého Jezdce často přivádí k údivu. Navenek však působí stále stejně – klidně, nezaujatě, až lenivě. 


Historie: Aurre se vylíhl za chladné noci v Cerisu, a protože Nolmë nechtěl malinké, rozkošné dračí mládě tahat s sebou do Ellesméry hned několik dní po vylíhnutí, proto ho vychovával v místě jeho vylíhnutí – Cerisu. Bál se totiž, že by mu mohli jiní ublížit, v této situaci nevěřil nikomu. Jakmile Aurre oslavil první měsíc, rozhodli se, že spolu odcestují do Ellesméry. Hlavní město elfů je přivítalo slunným pozdravem a od té doby zde přebývali. Aurre rostl každým dnem, a tak nebylo divu, že se snažil vznést se do oblak. Když se tedy poprvé pokusil odlepit se od země, spěchal na to tolik, že zapomenul na slovíčko rovnováha, a proto ho čekal pád na zem. Ale časem se to lepšilo, a tak už se ve vzduchu udržel i pár minut, na delší pobyt v tomto prostoru prozatím neměl sílu ani potřebně vyvinutá křídla, nicméně i to se po pár týdnech určitě změní.

A také tomu bylo tak. Aurre vyrostl a let mu již nedělá problémy. Dlouho trvalo, než Aurre získal sedlo a jeho Jezdec mohl okusit tu krásu společného letu a pohledu z dračí perspektivy.

Jeho hlas je neuvěřitelně hluboký, snad hlubší než tůň a zastřenější než pohled na zamlžené vrcholky hor. Chrlit oheň samozřejmě neumí, je na to ještě příliš malý, ale ani tato meta pro něho nezůstane nepokořená na dlouho…

Co se týče vztahu Aurreho a Nolmëho, zde se dá hovořit o nepřekonatelné důvěře. Zpočátku však jejich vztah více, než skřípal, ale po jisté události – a to hádce – si k sobě začali nacházet cestu. Nolmë se postupně přestal bát sdílení informací a pocitů s Aurrem a oba se velmi sblížili. Věří jeden druhému a to je předurčuje k tomu, že budou skvělým jezdeckým párem, ovšem to může ukázat jen čas.

Oba se účastní výcviku, respektive mají Mistry, Faïleona a Umhödana, Jezdce a draka ještě z dob Pádu. Je pro ně záhadou, kde se drak během jejich výcviku skrývá, protože ho jen slyší a nevidí, snad se to brzy dozví. Více starostí jim však dělá nezájem jejich Mistrů, protože jejich výcvik se zastavil na mrtvém bodě – ani jeden z jejich ebrithilar se jim neozval již pěkně dlouhou dobu…

Nedávno ho osud přivedl k setkání s milou černou dračicí jménem Zaira. Strávili spolu více, jak týden a Aurremu Zaira padla do oka a netrvalo dlouho, a dráčkovo srdce přivítalo nového obyvatele – ačkoli je to u draků výjimečné – zamilovali se do sebe a rovněž jejich Jezdci, kteří se velkou náhodou setkali také, spolu mají přátelské vztahy. A tak se Aurre, ještě nedospělý dračí samec, pomalu, ale jistě dostal do koloběhu života, který nabízí každému něco jiného a Aurre nyní, ke své velké spokojenosti, získal lásku.

 

Rodina: O nikom neví, tím pádem zbývá jen jeho Jezdec, Uthinarë Nolmë Alcië


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše