TOPlist

Mer-Kil

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 18.04.2013 16:34:49 FB



 

Mer-Kil

 

Mer-Kil

 

Jméno: Mer-Kil, vládce Feinsteru

 

Původní jméno: Alexandr Lionel z Feinsteru (protože jeho otec je neznámý, tak si za své jméno občas dával přídomek „syn nikoho“)

 

Druh: Dříve byl člověk, i když spousta lidí ho kvůli jeho kráse považovala alespoň za půlelfa. Poté, co ho posedli duchové, se z něj stal Stín.

 

Datum narození: Jednoho krásného jarního dne v pravé poledne, v den kdy se vrátili stěhovaví ptáci a slunce jasně zářilo na obloze, kde nebyl jediný mráček.

 

Věk: Neznámý

 

Podoba: Alexandr byl středně vysoký, štíhlý mladý muž s lehce opálenou tváří. Hnědé vlnité vlasy nosil dlouhé po lopatky. Měl krásné čokoládově hnědé oči, s dlouhými černými řasami vypadal nevinně jako anděl. Ale ve svém nitru byl krutý, zlý a zkažený, jako každý černokněžník. Byl nesmírně ctižádostivý a posedlý touhou po moci. Jeho jediné přání bylo s pomocí zla ovládnout svět a stát se mocným Stínem, což se mu splnilo alespoň částečně.

 

Poté, co se stal Stínem, mu výška a základní rysy tváře zůstaly. Štíhlost mu rovněž zůstala, nyní je snad ještě štíhlejší než dříve. Už na první pohled je poznat, že Mer-Kil je Stín, šíří se kolem něj děsivá aura moci a zla. Jeho dlouhé, jemně vlnité vlasy mají červenou barvu, která se v různých odstínech rudé promítá až do barvy krve, přičemž u kořínků lze nalézt takřka nepatrný náznak čokoládově hnědé, která odkazuje na jeho původní barvu vlasů. Příliš se nelesknou, protože neodrážejí světlo, přesto jsou nejspíše jeho nejhezčím rysem. Na dotek jsou poměrně hebké, jemné a hladké, leč málokdo má tu čest dotknout se jich (ne že by si na ně nenechal sáhnout, spíše si to nikdo nedovolí). Vlní se až po ramena, přičemž na zádech mu planou po lopatky.
Jeho kůže je velice bledá a tvář a čelo mu zdobí hrůzostrašné znaky černé magie. Jeho obočí se pyšní tmavě rudým odstínem, zatímco jeho duhovky mají barvu krve. Černé zornice plné krutosti a zla vprostřed duhovky dopomáhají k jeho hrůzuvzbuzujícímu pohledu. Jen černé řasy lemující jeho oči zjemňují jeho krutý pohled plný povýšenosti a opovržení, každý si však tohoto půvabného rysu nemusí na první pohled všimnout.
Vprostřed tváře zaujímá své místo rovný, ladně tvarovaný nos a pod nimi úzké rty v červené barvě, která kontrastuje s jeho téměř bílým obličejem – na slunce příliš často nechodí. Jeho špičáky jsou mírně zašpičatělé, ale kromě tohoto znaku se jeho bílé zuby od ostatních neliší.

Místo upřímných úsměvů má pravděpodobně každý tu čest spatřit kruté cosi, co vypadá napůl jako „sladký“ úsměv a napůl jako úšklebek. Lhostejný výraz při téměř každé situaci dává tušit, že jej kromě sebe samého nejspíše nic nezajímá a při jeho povýšeném poúsměvnutí si každý dvakrát rozmyslí, zda je dobrý nápad ho naštvat.
Na rukách má své černé nehty tak dlouhé, že se na konci svažují do velmi ostré špičky a tvoří tak hrozivé drápy. Jejich hrany jsou také velice ostré a není divu, že je velice rád používá, dovede je využít i jako smrtonosnou zbraň.
Na rameni má krvavě rudé tetování - obrácenou pěticípou hvězdu v kruhu (znak černé magie), červené linky jsou na bílé kůži velmi dobře viditelné. Rudé
znamení vypadá poměrně děsivě - v kruhu kolem tohoto znaku má dále vyryty prazvláštní ornamenty, kterým pravděpodobně rozumí pouze on sám. Není sice vyryto příliš hluboko – přesto však okraje linek prozrazují, že tahy byly vedeny těsně pod kůží tak, aby ve výsledku bylo znamení krvavě rudé. Díky podivuhodné přesnosti je zřejmé, že toto dílo stvořilo kouzlo temnoty.
Mer-Kil tak asi jako většina mužů disponuje svou osobitu krásou a nelze mu upřít ani vlastní půvab, přesto by bylo spekulativní, zda se smí chlubit titulem nejkrásnějšího Stína.

 

Povaha: Poté, co ho ovládli zlí duchové, se stal ještě zkaženější a zvrácenější než dříve. Díky nesmírné sile krutosti a zla byla Lionelova duše roztrhána na kusy a kontrolu nad nově vzniklým Stínem, odpovědnost za jeho činy a slova mají pouze duchové. Díky absenci duše původního majitele vládnou jeho tělu desítky duchů naprosto neomezeně, krutosti a zlu nic nebrání. Kvůli rozporům v povahách jednotlivých duchů chvíli trvalo, než se duchové spojili a začali spolupracovat. Avšak i přesto se duchové nemohou sjednotit tak, aby jednali jako jedna bytost. Výsledkem toho je, že na sebe Mer-Kil odkazuje v množném čísle – mluví o sobě jako „my“. Ve skutečnosti skrze něj samozřejmě promlouvají duchové, takže je pohled úhlu na věc pochopitelný. Po čase se zdálo, že se jejich duše přeci jen budou moci sloučit do jediné a dát Mer-Kilovi možnost označovat sebe jako „já“, ale jediným výsledkem bylo jméno Mer-Kil, znamenající „Vládce zla“.

Co se týče politické situace, je Mer-Kil nestranný. Nestojí na žádné straně, Galbatorix mu je naprosto lhostejný - vládu, moc a celou Alagaësii by chtěl mít jenom pro sebe a nenechá se svazovat přísahami věrnosti.

 

Historie: Alexandr Lionel se narodil jako jediný syn lady Lorany z Feinsteru. Už od dětství tíhl ke zlu a jakmile do města přijeli Galbatorixovi černokněžníci, stal se učedníkem jednoho z nich, přestože se to jeho matce vůbec nelíbilo. Během několika let se stal i Lionel schopným černokněžníkem, přičemž se chtěl stát Stínem. Když však město napadli Vardenové a tři černokněžníci se rozhodli stvořit Stína, chtěl se jím stát sám Lionel. Jenomže jeho matka mu to zakázala a uvrhla ho do věže, kde ho Vardenové nenašli. Po skončení bitvy a odtáhnutí vardenských vojsk pryč se znovu shledal se svou matkou, jen jeho učitel temných umění byl mrtvý - stal se Stínem Varaugem, kterého zabila Arya. Jeho matka doufala, že to pro něj byla dost odstrašující událost a věřila že se polepší, jenomže nestalo se tak. Alexandr chtěl svého mistra pomstít a jít v jeho stopách. Jakmile jeho matka polevila na ostražitosti, vzal si knihu té nejzkaženější černé magie a vyšel až do nejvyššího patra věže, kde začal s vyvoláváním mocných duchů. Nechtěl je ovládnout, jemu šlo pouze o to, aby se stal Stínem. Bylo mu jedno, jakou cenu za to zaplatí. Jakmile vyvolal síly zla, obrátily se proti němu. Mocní duchové roztrhali jeho duši a ovládli Alexandrovo tělo. Z Lionela se stal Stín, jeho pokožka vybledla, vlasy a oči mu zrudly. Než se duchové spojili a sjednotili, trvalo jen chvíli. Toužili zabíjet a ubližovat, chtěli krev.

Rudovlasý Stín se přemístil o pár pater níž do hlavního sálu, kde povraždil radní a vedení města, včetně lady Lorany. A protože nikdo nechtěl vzít břímě vlády na sebe, ujmul se Stín vlády sám. Při té příležitosti se duchové rozhodli pro jméno Mer-Kil. Nyní Stín v pokrevní linii lady Lorany vládne Feinsteru a čeká na příležitost, kdy se bude moci zmocnit trůnu a vlády.

 

Rodina: Otec neznámý, matku Loranu zavraždili skrze Mer-Kila duchové.

 

Majetek: Meč, pomocí černé magie upravený kůň, menší sídlo ve Feinsteru

 

Kontakt: viz Azkaal Uniarë

 

Důvod ukončení hry: 26.10. byl zabit u jezera Leona za pomoci Laetriho, elfskou Jezdkyní Eruvií Stínovrah, které předtím zotročil dračici.

 

- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše