TOPlist

Mordranas Fey

Začátečník 2790 Mistr

Napsal: Bayn Železná pěst | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 30.11.2013 00:02:05 FB



 

Jméno: Mordranas Fey

 

Druh: Druid

 

Jazyky: základy Starověkého (učen) , lidský (mistr)


Datum narození: 15.8 3245

 

Věk: 16 let, ale vypadá tak na 13

 

Znamení: Lev

 

 

 

Podoba

Patřím mezi normálně vysoké dívky, mám docela drobnou postavu s krémově zabarvenou pletí, také jemně tvarovanou tvář možná až trochu kulatou, ale to, co vás na mě nejvíce upoutá, budou jistě oči, které mají zářivě modré zbarvení. Obličej mi lemují zrzavé podlouhlé vlasy, které si většinou nechávám volně, pokud okolnosti nevyžadují nějakou jejich úpravu.  Z oblečení nejraději nosím to co je mi pohodlné, a jestli má někdo něco proti tak má smůlu. Miluji volné pláště s kapucí a ty také nosím. Vlastně pořád. Když používám magii, naběhnou mi na ruce černé žíly…na té ruce, kterou zrovna používám.

 

Zvířecí podoba: Znáte nějaké člověka, který vám nutně připomíná nějaké to zvíře. Jako kdyby každé gesto, každý pohyb nebo zvuk, připomínali někoho z živočišné říše? Ano, když se podíváte na mě, tak vidíte kočku, která si jde za svými cíli. A v tu chvíli nikdy nebudete blíže pravdě. Když se začnu měnit do svého totemové podoby, tak to většinou nebývá tak snadné, jak by se to mohlo někomu neznalému jevit. V ten okamžik padnu v křeči k zemi, lékař by to nazval možná epilepsií nebo nějakou negativní reakcí na vnější podnět, ale tím to není, to si uvědomí každý hned když se ozve časté praskání kostí a chrupavek. To se mi podivně uhýbá vnitřní konstrukce mého těla a mění se v pevný a pružný základ pro šelmu, která ve mě hluboko dřímá. Mé tělo rychle poroste černou sametovou kůží, která se ve světle podivně leskne. Končetiny bují podivnou silou, jako bych mohla vyběhnout a skolit svojí kořist, stačí si jenom na ní ukázat a plavným skokem jí zkolit k zemi. Zrak se mi zostří a tehdy se tma stává mojí věrnou přítelkyní a ochráncem, čich se zostří a začnu si všímat i jiných pachů, tehdy jsem schopna stopovat a najít si to co je mi souzeno nalést - svojí kořist. malátně udělám první krůček a díky měkkým polštářkům není slyšet ani jeden z mých kradmých kroků a tak si pomalu kráčím k svému cíly, dokud se nepřiblížím na dosah jednoho skoku. Zadní svaly se mi napnou a je z nich cítit zvířecí síly, síla šelmy. Tesáky vycením po kočičím způsobu a vychutnávám si ten pocit moci, kdy má kořist nic netuší.

 

 

Povaha

Ráda si popovídá, ale společnost nevyhledává, radši si přečte nějakou knížkou. Jinak je vcelku kamarádská, a když si získáte její důvěru, tak je ochotná položit za vás i život. Když si chcete získat její důvěru, nejdříve musíte projevit menší iniciativu. Nikdy neměla problém být sama, protože tak vlastně vyrůstala. V rámci možností se snaží být i slušná, ale když jí něco rozzlobí, někdy se neudrží, začne se chovat jako hladový vlk. Má totiž sklony k aroganci a vcítění se do jiné osoby je pro ni docela těžký úkol (který se ale výjimečně povede) takže se o to ani nesnaží a pokud někomu v jejím okolí něco vadí, musí jí to říct, protože jinak si toho ani nevšimne.  Neměla zrovna lehké dětství, její rodiče se jí moc nevěnovali, a proto se naučila přežít v lese sama, a to na ní zanechalo určité následky. Má trochu problémy se seznamováním. Sama nikoho neosloví, a když se dá s někým do řeči, je zezačátku nesmělá a moc toho nenamluví. Až po delší době se rozpovídá. Společnost jí nevadí, ale nikdy si není jistá, komu může věřit. Je energická, někdy možná až hyperaktivní, což jistě nějak souvisí s její bojovou povahou. Když má volný čas tak trénuje střelbu lukem, protože jí to bratr učil a přál si, aby byla stejně dobrá jako on, sem tam i bojuje s dřevěnou holí, nebo si prostě jen tak zatrénuje černou magií, či živelnou. S lukem střílí od malička. Má ráda přírodu a zvířata a do jisté míry i samotu. Nesnáší nudu, a proto se v každé chvíli, kdy nuda nastane, snaží zaměstnat.

 

 

Historie

 

Nevinné výrůstání

Už od malička jsem spjata s přírodou. Žila jsem s rodiči ve hvozdu. V lese si pokaždé pohrávala se zvířaty, které jsem si chytila, nebo našla. Moje máma měla lidi na rozdíl od ostatních druidů ráda. Pamatuju si, jak jsem často matku sledovala, jak se s jedním člověkem schází. Dlouho si povídali o tom co se děje ve vesnici a poté se vrátila zpět do tábora. Otec mě učil jak ovládat magii obecně, ale hlavně mě trénoval v magii s živly, v čem on byl mistr. Nepotřeboval k tomu ani bubínek, jen udělal nějaké gesto rukou a hned ho živel poslechl. Od mala miluji triky živlů hlavně s ohněm. Vzbuzuje ve mě adrenalin a zároveň klid. Mistr živlů, ale zatím nejsem. Sem tam se mi, ale trik povede. Rodinu jsem milovala. Ráda jsem posedávala s otcem na jednom velikém dubu a sledovala souhvězdí. Díky tomu se dokáži orientovat pomocí hvězd. Matka mě zase učila zpěvu a tanci, tím si také můžu ve městě lidí přivydělat, pokud mi někdo přispěje. Otec na mě byl velice přísný ve výchově, a hlavně proto že jsem prostě zlobivá. Jinak řečeno Mordran je „Rebel“, jak jsem občas zaslechla. Se svým bratrem jsem si vždy našla nějakou oběť a provedla jí vtípek. Otec mě poté dost potrestal, měla jsem svého bratra ráda a vždy vinu svedla na sebe. Nejlepší den pro mě byl ten, když jsem se naučila jak se přeměnit, vyděsila ihned několik druidů než si uvědomily že jsem to já. A ihned jsem byla opět potrestána otcem. 

 

Náhlá smrt ?

Matka mi zemřela, když se při jedné děsivé bouři blesk strefil do stromu, a usekl velikou větev, která na Latin spadla. Tedy…vlastně to bylo takhle: Moje máma se otevřeně hlásila k lidem, kvůli Freyovi. To se nelíbilo jedné rodině, která v minulých bojích ztratila většinu příbuzných, a chtěli se jí zbavit, protože malá skupinka projevuje určitou snahu o to odporovat lidem, být proti nim a tak se pomstít. Tak jí odstranili "nešťastným pádem stromu." Mordran viděla nějakou skupinku druidů, kteří to udělali, ale nemohla jsem otevřeně vystoupit proti někomu, koho neznám navíc by to bylo dítě vs. zkušení druidi. Otce jsem však přesvědčila k útěku a odcestovali jsme pryč z lesů - k lidem. 

 

Náš nový domov

Při útěku z rodného tábora jsme šli s otcem podél řeky kvůli vodě, až jsme došli k Beorským horám za Vardeny, kteří nás přijali mezi sebe. To se však neobešlo bez výslechu, který obnášel pročesání našich vzpomínek. Po té nepříjemné proceduře nás mezi ně vpustili. Otec se přidal ke skupině kouzelníků, kteří mezi nimi účinkují a později se ukázal jako výborný špitálník a léčit, protože pochytil znalosti bylin od mé matky. "Mé matky", ta slova mě bolí a pálí do dnes. Je to jedna z hlavních pohnutek a emocí, které mě životem hnali dál a nutili mě postupovat kupředu. Když si místní kouzelníci všimli, že "jsem se zasekla" v dětském těle, tak mě přijali stejně jako mého otce mezi sebe a nyní se učím z magie, co jenom mohu, učím se abych jednou našla vrahy svojí matky a potom si je jednoho po druhém vychutnala a je jedno jakým způsobem, někde tam na mě čekají...

 
Přísaha pomsty
Rozhodla jsem se, že začnu svoje umění zdokonalovat, abych se mohla pomstít. Ve staré knihovně hledala něco zajímavého a to také našla. Černou knihu s otrhaným koženým obalem. Otevřela jsem ji a byla nadšená, když zjistila o čem je. Potají jsem z ní začala studovat černou magii a tak znám něco z černé i přírodní magie. Když kouzlím s černou magií, na rukách a někdy i po celém těle mi vyběhnou černé žíly, je to důkaz toho že jsem se do černé magie zasvětila, pomocí jednoho rituálu:
 
"Až nastane ten správný čas,
přítomný ten černý ďas.
 
Duchům všem tu přísahám,
život vrahů skončí.
Vyhne se všem nástrahám,
krví se pomsta ukončí"

 

 

 

Dovednosti: Vaření (velmistr), přežití v přírodě sama (velmistr), plavání (učen), kreslení (učen), zpívání (mistr), tanec (učen)

 

 

Schopnosti: Lukostřelba, boj s holí,

 

Černá magie

· Psychická: komunikace myslí, nemusí skládat pouze věty dokáže i předávat určité obrazy, Pokud je lidská mysl otevřena, tak se do ní může, obrana mysli se zdokonalí, stále se však může snadno v mentálním souboji prohrát, stačí i drobné rozptýlení a jeho výcvik mu bude naprosto k ničemu

· Poznání: Kouzla vyčerpávají o něco, schopna dosáhnout i do vzdálenějších míst, schopna se podívat na nějaké místo, které je téměř až 200 sáhů vzdálené (což jí však naprosto unaví), předmět, který chce například hledatà vystačí si s popiskem daného předmětu àze smyslových informací si rozšíří svůj repertoár o sluchové informace (proto může často vyslechnout i rozhovory, které nebyli určeny zrovna jemu) Stejně jako novic, tak i on se musí plně soustředit na dané kouzlo a proto nemůže během něho nic dělat ani využívat svých smyslů ve svém těle

· Vitální: lépe vnímá proudy života je schopna je lépe vidět i třeba v živých bytostech, schopna si všimnout míst kde nastane nějaká problém (nějaký jed nebo třeba nemoc…) z kouzel je možné využívat přibližně středně silná léčitelská kouzla, nebo naopak kouzla, která mají někomu uškodit a vyvést ho z této harmonie životní energie

· Iluzionistická: o něco kvalitnější iluze (už tentokrát nemusí být na jednom místě, mohou se dokonce i začít pohybovat, neviditelnost, a pokud si dá zůstane neodhalen, zvládá skrýt i věci do velikosti člověka, iluze jsou o něco méně namáhavé a dokáže je udržet opět o něco déle, než na stupni „novic“.

 

Přírodní magie

· Metamorfní magie: Ve své změněné podobě je vždy trochu nemotorná, protože je poměrně těžké si zvyknou na tuto změnu, ale po určité době se srovná

· Elementární magie: Zjistí, co to živly,  jak ovládat jeden živel a to podle svého výběru (s živlem ohně vyčarovat menší oheň, nebo nechat vznítit nějakou suchou věc)

 

Starověkým jazykem

· Eergetická útočná magie: jednoduchá energetická kouzla jako je například zvednutí obyčejného kamenu, využití energie k manipulaci s něčím nebo vyvoláním rychlého a krátkého efektu (drobný výboj elektřiny)

· Energetická ochranná magie: podobně jako u energetické, ale tentokrát se jedná spíše o obraná kouzla (různé ochranné štíty a věci, které mají člověka nějak bránit(Na tomto stupni jak má svou energii plně využít k zastavení spíše poškození fyzického- před různými šípy, údery, meči…)

 

 

Kontakt: skype- majkysek123, email- smarketa123eznam.cz

 

 

Rodina: Matka Latin (zemřela), Otec Frey (čaroděj a využívá starověkého jazyka), bratr Lukas (samouk v lukostřelbě)

 

 

Majetek:

·         Boty

·         Kápě s kapucí, která ji schová i tvář

·         Luk i se šípem

·         Hůl

·         Lněné tričko (dlouhé a poté krátké nad pas, a jedno s výstřihem, s dlouhý rukávem)

·         kožené a lněné kalhoty

·         kožená i lněná sukně

·         2 měchy na vodu

·         vak na věci


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše