TOPlist

Calwen

Začátečník 2160 Mistr

Napsal: Calwen | Kategorie: Archív postav - Žena
Dne: 21.06.2014 18:03:12 FB



Jméno: Calwen, nechává si říkat zkráceně Cal.

Pohlaví: Jedna z něžného pohlaví- žena.

Rasa: Narodila se jako víla.

Druh: víla vzdušná- měsíční

Náboženství: Jako většina víl věří nejmocnější Matce Přírodě. Kromě ní se modlí k bohyni noci a měsíce Naoře a k Joriinovy- bohu magie. Občas vyšle modlitbu k Zionovy, bohu života.

Jazyky: Její mateřský je vílí jazyk. Naučila se ovládat i lidštinu.

Věk: Cal je ještě velmi mladá víla. Vzhledově vypadá na 17- 18 let, ale je jí necelých 40 let.

*detail obličeje*

 

 

Podoba:

Calwen je víla s bledou, skoro bílou pletí a je drobné postavy, metr a půl vysoká. Její uší jsou zašpičatělá takže připomíná elfa. Na zádech jí vyrůstají dva páry průsvitných, ale přesto silných křídel, pomocí kterých dokáže vyletět vysoko do nebe. Pohybuje se ladně a lehce, jako kdyby se vznášela. Dokáže běžet velikou rychlostí, jako když se šelmy ženou na lov. Tváře jí lemují dlouhé černé kadeře které vždy zůstávají rozpuštěné. Nejvýraznější na jejím obličeji je pár velkých tmavě modrých očí hlubokých jako lesní studánka.

  Na její drobné tváři najdete ještě kromě očí také dokonalý nos a úzké, rudé rty. Nemá žádné tetování, jizvu nebo modřinu, zkrátka nic co by narušovalo její sametově hebkou pleť.

  Calwen žádný určitý styl oblékání nemá, ale její nejoblíbenější barva je noční modrá a stříbrná. Tato víla také nesnáší uzavřené prostory a úzké šaty. Proto má všechny vzdušné z lehkých látek.

 

Povaha:

Cal je dobromyslná a laskavá víla. Je milá a jemná, do ničeho se nežene po hlavě. Je přátelská, zvídavá a velice upřímná.  Moc odvážná není, ale když jde o přírodu, zvířata nebo o její přátele, tak dokáže dělat zázraky. Miluje všechny zvířata a především ptáky díky Kleoně. Někdy se jí vymkne magie z rukou a může být nebezpečná. Sebevědomý jí nechybí, i když je někdy dost nízké. Také se lehce urazí.

  Calwen nadevše zbožňuje přírodu a rozumí si s každým pištícím tvorečkem, každou zelenou rostlinkou i s každým broučkem. Kdokoli utrhne v okolí jejího příbytku byť jedinou malinkatou rostlinku nebo jen omylem šťouchne do veverky, celá se rozzuří a ať dělala cokoli tak práci nechá a vrhne se na  přítomného. Člověk, elf, nebo trpaslík si pak ničeho jiného nevšímá a bere nohy na ramena, a ať to byl kdokoli byť samotná královna elfů na toto místo nikdy nevrací. V Alagaesii by jste nepotkaly rozzuřenější vílu, než je ona. 

 

 

Historie

 

Stěhování

  První jarní den v Dračích horách byl úžasný, slavík si prozpěvoval, sníh tál, ale vločky ještě poletovaly kolem velkého dubu. Tam žila víla Marilla se svým mužem Brinarem. Narodila se jim zrovna malá dceruška, kterou pojmenovali Calwen. 

  Calwen rostla do krásy, jako se rozvíjí poupátko růže. Její rodiče o ni začaly mít strach a tak po dlouhém večerním rozhovoru rozhodly že se Marilla s jedenáctiletou Cal odstěhují do strážného lesa Du Weldenvarden. A tak se víly naposledy rozloučily s Brinarem. Marilla si na cestu zabalila váček šatů a jídla a vyletěly ještě téhož dne na oblohu plnou hvězd. Cesta jim trvala několik deštivých týdnů plných nočních můr a hladovění. Cal to nevydržela a jednoho rána oznámila matce: ,,Mami, já už dál nemůžu, jsem tak vyčerpaná že ani nemůžu pohnout křídlem, pomoz mi..."

  Marilla se nad ní sklonila a začala jí uklidňovat. Uložila vílu do náručí vysoké borovice a šla hledat pomoc. Nevrátila se po hodině... dvou hodinách... pěti hodinách... po dnu... po dvou dnech... 

 Calwen čekala v náruči borovice tři dny a její matka nikde nebyla... Měla letět dál? Měla odcestovat zpátky za otcem? Měla počkat až ji někdo najde? Ne, nejlepší bude když doletí do strážného lesa a tam začne žít nový život.

  
Arget

Po třech dnech namáhavého letu dorazila do lesa elfů. Nelétala, ale cestovala pěšky. Převážně jehličnatý ale i listnatý les ji začal udivovat. Cestování jí dokonce začalo i bavit. Sledovala s úsměvem míjející se krajinu a u každé poraněné květiny se stavila aby ji pomohla.  
Jednoho dne potkala u cesty používané lesní zvěří  poraněnou vlaštovku. Zastavila se u ní aby ji pomohla. Měla zlomené křídlo a krvácela jí hruď. 

  ,,Chudáčku malý, pojď se mnou a já ti pomůžu. Vyléčím ti to křidýlko ať můžeš létat. Jak se jmenuješ? Budu ti říkat Arget. Jsem sice malá, ale pomůžu ti ráda. Léčivých kouzel umím spoustu. Naučila mi je maminka, víš? Naučila mi hodně věcí. Ale já ma...maminku už nemááám!" malá Calwen se rozbrečela. Plakala tak zoufale, že se zdálo jako by se k ní sklonily stromy a květiny přestaly vonět. Calwen naříkala dlouho do noci a pak konečně usnula. 

  Probudila se až další den kolem dvanácté hodiny.  Slunce úmorně hřálo a víla začala léčit vlaštovku. Nejdříve jí zastavila krvácení a pak zatáhla ránu. Teprve potom si však uvědomila že je Arget mrtvý. Začala proto znovu plakat. Tento pláč však netrval příliš dlouho protože si uvědomila že ma hlad. Utrhla si ze stromu větvičku a začala listí žvýkat. Přitom hledala pramen vody kde by se mohla napít. 

 

  Kde budu žít?

 Calwen dál cestovala na jih Du Werdenvardenu. Po měsíci únavné chůze dorazila na úpatí hory. Věděla že je už za Osilonem a že za krátko bude u Kirtanu. V hlavě pořád měla tu nejpřesnější mapu Alageasie kterou jí ukázal její milovaný otec.

  ,, Kde jen budu žít? V elfském lese je to sice krásné, ale já sama tu být nemůžu! Ach, mami! Maminko moje milovaná. Proč si mě jen opustila!!! " rozplakala se víla. 

  ,, Kdo to tady pláče?" ozval se kdesy před ní příjemný dívčí hlas. Před sebou spatřila krásnou, zlatovlasou vílu s věnečkem květin na hlavě. Její křídla byly malé, slabé a průhledné. Byla to květinová víla. 

   Malou Calwen si vzala na starost a stala se její druhou mámou. Kleona (tak se zlatovlasá víla jmenovala) jí naučila všechny potřebné věci pro život víly které ještě neuměla. U její "druhé mámy" prožila dosud nejkrásnější léta svého života. Kleona se velice zajímala o ptáky a hodně o nich Calwen naučila. Cal se o ptáky velice zajímala a snad stokrát jim pomohla. Ať už ze spárů dravce, vymotat se z houštiny nebo jednomu vyléčila zlomené křídlo. Kleona vychovávala Calwen do jejích 19ti let a pak se s ní rozloučila. Pro Cal to byla veliká změna. Sama řekla že už je velká a chce začít hledat nový domov kde bude šťastná a potká taky partnera. Založí si rodinu a bude dál radostně žít.

 

Do Hor

 Calwen se byla samotářská, a tak se rozhodla že pocestuje do hor. Nechtěla si již připomínat svoje dětství, proto se rozhodla že pocestuje do Beor. Přešla přes jezera Ardwen a Eldor, až se ocitla na kraji Du Weldenvarden. Dál šla podél proudu řeky Edda. Když se ocitla několik mil před soutokem řek Edda a Az Ragni (víly také nazývaná Borovicová řeka), zneviditelnila si křídla a co nejrychleji oběhla vesnici Hedarth aby si jí nikdo nevšiml. Štěstí ale měla málo a tak skončila v zajetí dvou mužů. Nebyli zrovna moc hezcí ani svalnatí. Ale pusou mleli jako elfové ovládají své zbraně. Cal s nimi musela zažít noc v hospodě. K jejímu štěstí však k ránu usnuli a víle se podařilo nenápadně zmizet.

   Po týdnu dorazila v Beorským horám, které jí uchvátily svojí výškou. V Beorách bylo vlastně všechno obrovské. Zvířata, stromy i obyčejná tráva byla větší než ona.

 

Linda

  V horách strávila dva dny a stále byla ještě na kraji. Když vtom se k ní přiblížila lvice. Calwen se rozbušilo srdce jako o život, ale na místě ztuhla. Mohla se jen dívat na její hrozivé tesáky a čekala až jí zabije, ale co dělá lev v horách? Šelma však vypadala velice klidně. Popošla k ní a změnila se na dívku. Lvice-dívka byla malá, tvář jí zdobil pár oříškové hnědých očí, nos měla veliký a uzké rty byly také velice malé. Ve vlasech měla plno barev. U hlavy byly popelavě černé. Dále měli oříškově hnědé až oranžové a na konečcích byly zlaté jako slunce. 

  ,,Kdo jsi že jsi zabloudila až na mé panství?" zeptala se lvice-dívka panovačným hlasem. 

 ,,J-já jsem víla Calwen, d-dcera víly Marilly a cestuji do hor. Do srdce Beor." pravila zpočálku nejistím ale pak klidným a pevným hlasem.

,,Jsi blázen aby ses toulala sama v horách které dosáhnou i do nebe a výš?"  nasadila

pevný a tvrdý hlas.

,,Nejsem, já..." zaváhala. Neměla vlastně moc důvodů aby se toulala

touto drsnou krajinou ,,A kdo jsi ty?"

,,Já, já jsem prosím vládkyně této oblasti, jmenuji se Linda ostrý dráp. Tak mě pojmenovaly lidé z vesnice Hedarth." postavila se na špičky a vypjala hruď. ,,Nabídnu

ti přístřešek na noc jestli chceš. Nebo tě zabijí shrrg."

Calwen její nabídku přijala. Vyšly na skalní římsu kde měla pouze ohniště, několik vydělaných kůží na hromadě sloužilo pravděpodobně jako postel. Jako střech sloužila

další skalní římsa nad tábořištěm.

Dívky zjistily že mají mnoho společného. Prokecaly celou noc až do půlnoci

a přitom se bavily jako nikdy předtím. Když se dívky ráno probudily a Calwen se

chystala odejít Linda jí chtila za ruku a už nepustila:

,,Cal, s tebou jsem prožila ten nejkrásnější den. Proč musíš odejít?"

,,Já nemusím." řekla a usmála se. ,,Zůstanu tu navždy!"

 

Herní historie:

Zanedlouho opustila Beorské hory s Lindou a vydala se zpět do Du Weldenvarden. V Ellesméře potkala elfku Aireen která jí málem zabila. Naštěstí se vydala za jedním elfem.

Cal se rozhodla v Ellesméře zůstat.  V lese se s elfkou June vydala na tajemné místo. Když se vrátily, dala elfce modrou lilii.

Když meditovala v lese, vyrušila jí kočkodlačice. Ani nevěděla jak se jmenuje.

Při meditaci si vzpoměla, že jí matka jednou vyprávěla o krávovství víl, Antharře. Rozhodla se království víl najít.

 

 

Rodina:

přítelkyně Linda:

Linda je mladá druidka, proměňuje se ve lvici. 

Calwen jí nazývá svojí sestrou. Její obličej není

příliš výrazný narozdíl od jejích vlasů které jí trčí všude okolo hlavy. 

Je trochu panovačná a své emoce dává velice snadno

najevo. Umí spoustu věcí, šít, lovit, bojovat, lést po stromech, plavat,

a kdo ví co ještě. Ale velice vyniká v běhání.

Kledba jí postihla v 17ti letech a tak vypadá velice mladá.

matka Marilla:

Marilla byla krásná, čistokrevná víla. Nejkrásnější

byly však jíjí vlasy které po ní Calwen zdědila.

O své matce Calwen moc neví.

Zemřela jí v 10ti letech.

otec Brinar:

Brinar je čistokrevný je víl. Calwen si

na něj nepamatuje. Ještě žije sám v

Dračích horách.

víla Kleona:

Nazývá jí také svojí druhou matkou.

dostala od ní amulet, který má u sebe dodnes Žila u

ní od matčiny smrti až do 19ti. Kleona je květinová

víla. Má malé průhledné křídla a je oddaná přírodě.

 

Schopnosti:

Calwen umí velice dobře létat díky svým křídlům.

Umí velice dobře kouzlit. V magii je mistr.

Má velice dobrou paměť. Ve tmě vidí dobře a

dokáže se propojit se zvířaty a květinami. Nejlépe s

nočnimi tvory.

 

 

Majetek

Oblečení:

Ostatní:

  • amulet který dostala od Kleony
  • prsten se safírem který nosí od narození.
  • stříbrný kroužek s ornamenty co modře světélkuje našla na mýtince nedaleko Ellesméry.

 

Další postavy:

Elfka Naira Twinte

...

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše