TOPlist

Deynor

Začátečník 2729 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Lidé - Muž
Dne: 01.02.2015 16:01:54 FB



 

Deynor Jestřábí oko

 

 

Jméno: Deynor (zkráceně Deyn), občas mu také přezdívají Jestřábí oko, kvůli jeho přesné střelbě

Rasa: Člověk (s dávnými elfskými předky)

Pohlaví: Muž

Jazyk: Zatím pouze lidský

Datum narození: 3. Sněženec 3242

Náboženství: Severní kult (hlavně Jestřáb a v poslední době také Otec a Strážce)

Povolání: Dříve lovec, nyní pracuje s kovářským mistrem v Gil'eadu

Věk: 21

 Podoba:

-          Tělesná stránka: Deyn má jemný obličej s výraznější bradou. Světle hnědé pronikavé oči a úzké, ale výrazné obočí. Krémově hnědé až blonďaté, řídké a rovné na koncích jemně vlnité vlasy bez ozdob. Dlouhé skoro po ramena. Postava vyšší štíhlá, ale přesto je docela silný. Je mrštný a rychlý, má svalnaté nohy vycvičené každodenním ranním během po lese. A ač se to nezdá má i silné paže, aby mohl pořádně natáhnout tětivu luku a trefit zvíře i na velkou vzdálenost. Má jemné prsty a našlapuje lehce, aby se mohl nepozorovaně přiblížit ke zvířeti na co nejmenší vzdálenost i když s jeho přesností to zase tolik nepotřebuje. Na pravé ruce má tři nepřehlédnutelné jizvy a spolu s jizvami na hrudi a břichu je získal v mládí. Má je od velkého vlka, na kterého narazil při lovu s jeho přítelem Bargem. Kdyby tam tenkrát Barg nebyl vlk by nejspíš Deyna roztrhal. Přes krk se mu táhne také jedna jizva. Tu získal, když spadl ze stromu a větev mu při pádu krk částečně seřízla. Měl velké štěstí, že mu větev krk nerozřízla víc.

 

-          Styl oblékání: V létě a na lov si bere většinou zelenou nebo hnědou tuniku s kapucí a většinou bez rukávů. Má jedny hnědé plátěné kalhoty a jedny z měkké kůže, které mu dal jeho otec. Tyto kalhoty nenosí tak často jako ty plátěné. Na nohách nosí lehké kožené boty. Na levé ruce má kožený nátepník, aby se mu při střelbě nesedřela kůže na zápěstí a předloktí. Na zimu má teplý ovčí kabát, teplejší plátěné kalhoty. Vždy má opasek z hovězí kůže, ke kterému připevňuje spoustu věcí jako například dýku, měšec na pár drobných, váček s pryskyřicí nebo nějaké bylinky. Přes rameno mívá přehozenou brašnu, kde si nosí, jídlo čutoru s vodou a nějaké další věci jako třeba přikrývku, když spí v lese nebo provaz. Na krku má talisman – kamínek se spirálovitým vzorem.

 

 Povaha:

Je to složitá a rozporuplná osobnost. Vypadá upřímně, i když trochu tajemně. Na první pohled se toho o něm moc nedozvíte. Rád se baví se svými přáteli, ale je nesmělý při navazování nových kontaktů. Je usměvavý, klidný a trpělivý (což potřebuje při lovu), ale když mu něco dlouho nebo opakovaně nejde, naštve se. Rozhodně na první pohled nevypadá nebezpečně, ale dokáže člověku pěkně (nebo spíš nepěkně) zavařit.

 

Je trochu soutěživý a rád lidem říká, co mají dělat. Je v něm trocha vůdcovství, takže si věci rád plánuje a má rád věci v pořádku. Je rád sám v lese jen se zvířaty, kde si dokonale vyčistí hlavu, když neví co udělat. Je čestný a spravedlivý a většina lidí mu důvěřuje. Je sebevědomý a nerad se vzdává, i když někdy se musí podvolit jiným lidem a názorům.

 

Když někdo potřebuje pomoc, vždy pomůže. Není tak otevřený jako ostatní, ale když ho něco trápí, svým blízkým to řekne. Jinak je celkem nepředvídatelný dokáže se naštvat i kvůli maličkostem a jindy je zase neočekávaně klidný. Snaží se věci pořádně rozmyslet a nedělat unáhlené závěry. Je více kritický k ostatním než k sobě, ale když něco udělá spatně, vždy ho to mrzí. Nemá rád Království jako většina lidí z údolí Palancar.

Historie:

Deyn se narodil na farmě mezi Carvahallem a Therinsfordem jeho rodičům Taře a Gernovi. Tara byla dcera Carvahallského hospodského a Gern byl synem farmáře jehož děd byl elf. Gern po otci zdědil farmu a zvířata a to Taře s Gernem stačilo ke štěstí a lásce. Měli malé pole s bramborami a obilím (někdy i řepu). Měli krávu, dva koně a 5 slepic. Bydleli v malém dřevěném domě a jejich zvířata spala v malé stodole.

 Deyn rostl a jeho otec ho učil všemu, co uměl. Odmalička ho jeho otec učil lásce k přírodě. Jeho matka Tara ho měla velmi ráda a večer mu vždy vyprávěla napínavé příběhy o elfech, dracích a trpaslících. Když bylo Deynovi 5 let mělo se Taře a Gernovi narodit další dítě a všichni netrpělivě čekali, jestli to bude chlapec nebo dívka. Za pár týdnů v noci se jim narodila holčička Katrina. Té noci ovšem zemřela Deynova matka Tara. Přijela jim pomoci Deynova teta Alis, která byla léčitelkou. Alis vychovávala Katrinu a snažila vynahradit Deynovi jeho matku. Když bylo Deynovi 8 let začal ho jeho otec učit střílet z luku a stopovat zvěř.

 Deyn byl nezbeda a často lezl po stromech jednou, ovšem spadl a utržil velký šrám na krku. Za celkem dost peněz nechal Deyna jeho otec naučit se číst a trochu psát u starého vypravěče Abrena z Therinsfordu. Když mu bylo asi 11 let, našel Deyn v lese malou opuštěnou lišku. Vzal ji domů, ochočil si ji a začal jí říkat Lila. Stala se z nich nerozlučná dvojka. Deyn často chodíval do lesů a lovil zvěř anebo se jen kochal a poznával krásy lesa a přírody vůbec. Vždy, když šel na lov, se zastavil u svatyně boha Jestřába a dal mu nějaký malý dar. Jednoho dne (to už Deynovi bylo asi 15) se s jeho přítelem Bargem vydal na lov vysoké. Když už chtěl Deyn vystřelit na krásného velkého jelena, z keřů na něj vyskočil ohromný vlk. Zadrápnul se mu do jeho pravé ruky a začal ho kousat do boku Barg přiskočil, bodl vlkovi dýku do krku a zabil ho. Deyn měl zlomená dvě žebra a bolestivý šrám na ruce a dlouho se zotavoval, ale jeho teta ho nakonec dala dohromady. Když se zotavil, začal více pomáhat otci na farmě a trávil více času se svou sestrou Katrinou a tetou Alis, která ho naučila základní znalosti léčitelství.

Při jedné roztržce v hospodě v Carvahallu se pohádal s místním kovářem, který jeho rodině poté nechtěl okovat koně a ani nic jiného o co ho žádali, jim neukoval. Tak se Deyn rozhodl, že se v Therinsfordu vyučí kovářem a bude tam poté nějaký ten rok pracovat, aby si to odpracoval. Dva roky se učil kovářskému řemeslu a dva roky se odplácel tím, že tam pracoval. Když se vrátil na farmu, bylo mu už dvacet let, na tváři měl strniště a tvářil se dospěle a vyrovnaně. Zbudoval si malou kovárničku. Začal znovu pomáhat otci s farmou a zase začal lovit lesní zvěř.

 

Herní historie:

Druidi v údolí:

Když byl jednou v Carvahallu prodávat kožešiny potkal tam mladou a pohlednou druidku Nixie. Zašli spolu do hospody a povídali si. Poté jí Deyn pronajal pokoj, protože už byla tma a Nixie neměla peníze. Příští den šel Deyn s Nixie cestou k Deynovi domů. Po cestě se lépe poznají a když se setmí a oni se utáboří, Nixie mu ukáže jak ovládá oheň i meč. Když se další ráno vzbudil zjistil, že tam Nixie není a šel ji hledat. Byl lovec a tak ji rychle vystopoval. Nixie usnula a Deyn hlídal. Ráno se šla Nixie projít a potkala dalšího druida Arkeona. Deyn se s ním také seznámí a pokračují v cestě společně. Nixie si z něj poté chce vystřelit a přemění se ve vlka což Deyna vyděsí, protože ho jednou vlk málem zabil. Po tom co se Deyn vzpamatuje, jdou k němu domů a Arkeon i Nixie následující ráno odcházejí.

Odchod z nouze:

Po skoro dvou týdnech Deynovi jeho otec oznámí, že mají málo peněz a že by Deyn měl vyrazit někam do světa něco vydělat. Deyn vyrazí do Gil’eadu a cestou projíždí nejdříve Therinsfordem, poté Yazuakem a Daretem, kousek kolem jezera Isenstar, a poté už do samotného Gil’eadu. Byla to jen schoda náhod nebo osud, co svedlo Deyna a Nixie zase dohromady. Deyn Nixie potkal, když vjel do města. Byl opravdu překvapený, ale mile překvapený. Nixie si šla koupit šaty a Deyn mezitím hledal hostinec. Večer se najedli, popovídali si a Nixie zase odjela, byla asi taková, že nevydržela dlouho na jednom místě.

Práce a nájemný vrah:

Po dlouhém hledání Deyn našel práci u kovářského mistra Baldora. Jeho prvním zákazníkem byl zahalený muž, co chtěl okovat novými podkovami koně. Deyn koně opravdu velmi dobře okoval, ale nejdřív pozval muže na jídlo. Muž nejdříve nechtěl, ale nakonec svolil. Deyn se dozvěděl, že muž je půlelf a navíc ještě najemný vrah ve službách království. Opravdu zajímavá a děsivá kombinace. Deyn z něj měl strach, ale snažil se to na sobě nedát znát. Poté Deyn tedy okoval koně a nakonec se s Dirkem, jak znělo jméno toho muže rozloučil. Další zvláštní setkání. Deyn měl očividně velké štěstí na divné lidi, co mnohdy ani lidmi nebyli.

Nyní Deyn spokojeně provádí řemelo v Gil’eadu.

Schopnosti a dovednosti:

Deyn je dost rychlý a celkem mrštný. Je průměrně silný. Má bystré smysly jako zrak a sluch, které vypiloval při stopování a lovu lesní zvěře. Má dobrý orientační smysl a v lese se snad ještě neztratil. Jeho teta ho naučila tajům bylinek a léčitelství. V Therinsfordu se též naučil od starého vypravěče číst a trochu i psát, ale to nějak moc nepotřebuje a necvičí se v tom, a tak v tom moc dobrý není. 

Nedělá mu problém lezení po stromech a občas i po nějaké té skále. Již odmala se od otce učil střílet z luku a jde mu to velmi dobře (až do doby než odjel do Gil'eadu byl lovcem), ale stále se může něco nového naučit. Umí rychle rozdělat oheň, když je to pořeba. Velmi dobře mu jde také stopování zvěře, což k práci lovce velmi potřeboval. Nyní pracuje jako kovář v Gil'eadu. Něco z tohoto řemesla se naučil v Therinsfordu, ale i teď je pořád jen učeň i když nadějný. Umí průměrně jezdit na koni což se občas hodí. Ve volných chvílích hraje na píšťalu, kterou s sebou nosí a sám si ji vyrobil.  

 

Střelba z luku: 3/7

Stopování (nejen zvěře): 3/7 

Znalosti bylinek a léčitelství: 2/7

Jízda na koni: 1/7

 

Řemeslo - Kovář - 2/7

Rodina:

Otec Gern – Je to milý a hodný pracovitý muž. Je už starší, ale pořád je silný a dokáže obstarat spoustu věcí na poli i jinde. Narodil se na farmě, kde nyní i s Deynem bydlí a hospodaří. Jeho otec byl farmář, který měl dvě malá políčka a stodolu s domkem, který sám postavil. Jeho matka byla švadlena z Therindfordu. Gernův praděd byl elf, z lesů Du Weldenvarden. Žil na západním okraji lesa a někdy zavítal mezi lidi. Do jedné ženy se zamiloval a usadil se.

 

Matka Tara - byla dcerou hospodského z Carvahallu, který ji provdal za Gerna, když jí bylo dvacet. Měla hnědé vlasy a průměrnou postavu. Milovala svého syna a byla ke všem vždy vlídná. Byla s Gernem šťastná a měli spolu dvě děti Deyna a Katrinu. Bohužel zemřela při porodu Katriny.

 

Sestra Katrina – Krásná šestnáctiletá dívka, která má ráda všechno a všechny kolem sebe. Má kaštanově hnědé vlasy a stejné upřímné oči. Vychovávala ji její teta Alis, kterou bere jako svou matku. Jako její bratr má ráda přírodu a zvířata. Od svého bratra se naučila střílet z luku.

 

Teta Alis – Vesnická léčitelka z Carvahallu a Gernova sestra. Pomohla jim, když zemřela Tara a poté už u nich zůstala. Upřímná žena v nejlepších letech. Pomáhá na farmě a stará se o svou neteř a synovce jako by byli její vlastní. Deyn ji i všechny ostatní z rodiny má velmi rád a má se všemi jen dobré vztahy.

Majetek:

 Luk, 10 šípů, brašna s jídlem, čutorou a přikrývkou, výše uvedené oblečení, dýka, provaz, talisman, měšec spár drobnými, vlčí tesáky, ochočená liška Lilu, starý kůň Keron, váček s pryskyřicí, píšťala, pergamen a uhel, prsten předávaný z otce na syna od dob jeho prapraděda elfa Lifaena, zlatá maskadýka a přívěšek z Vánočního plesu.

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   3 zlaté

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše