TOPlist

Argel

Začátečník 1479 Mistr

Napsal: Arwina Greensleeves | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 20.09.2015 14:05:17 FB



Argel

 

 

Jméno: Argel

Rasa: Člověk

Pohlaví: Muž

Věk: Narodil se 17. listotřasu 3245, takže mu je 18 let.

Víra: Věří pouze v sebe

Strana: Není a nikdy nebude s nikým.

Jazyk: Umí pouze lidsky.

Povolání: Šermíř.

Motto: „Musíš jenom zemřít.“

 

 

 

Podoba

Argel je celkem pohledný muž, je sice poměrně malý a hubený, ale má docela vypracované svaly, které mu určitě nevyrostly sami, musel cvičit, aby se z něho stal dobrý šermíř, je velmi ohebný a má pohotové reakce, ale běhání mu moc nejde. Pleť má velmi bledou, protože, vždy zůstával spíš ve stínu, chodí však s hrdě vypjatou hrudí. Na těle má mnoho jizev, nejvýraznější je dlouhá rovná jizva na pravé paži a klikatá jizva na levém zápěstí. Na levém kotníku má vytetovaný jakýsi znak, je to černý javorový list, který ani neví, jak se tam vzal.

V kamenné tváři má ostré rysy, díky kterým vypadá přísně a neproniknutelně. Oči lemované řídkými řasami má chladné ocelově šedé a při pohledu do nich se vám chce myslet na chladné a kruté zimy. Nos má mírně křivý a ústa má úzká velmi světlá a stočené v úsměvu je téměř nezahlédnete, nejčastěji jsou semknuté v rovné čáře.

Vlasy má černé jako uhel, vlnité a dlouhé asi k lopatkám, vždy rozcuchané a mastné, protože většinou nemá dost času na to, aby je dal do pořádku. Vlasy mu většinou nijak moc nepřekáží a je na ně celkem hrdý.

Celkově vypadá chladně a nepřátelsky, ostatní lidi se ho většinou straní, nedůvěřují mu a radši se s ním ani nebaví, pokud nemusí , i když našli se dívky, kterým se záhadný šermíř líbil, nikdy se však nestalo, aby se dívka líbila jemu.

Nejčastěji se obléká do tmavších barev, nejčastěji do černé nebo šedé. Nejradši se obléká do černé tuniky, tmavých kožených kalhot, vysokých bot a šedého pláště s kápí, kterou často mívá přehozenou přes hlavu. Občas se barva tuniky změní na tmavě zelenou, nebo hnědou, ale to se stává velmi málo. Občas si na sebe vezme svou koženou zbroj, pod kterou samozřejmě nechybí ani zbroj prošívaná. Jakožto muž nenosí žádné šperky, kromě bronzového medailonu, který dostal od své poručnice Nathel. U sebe má vždy i pochvu a v ní meč.

 

Povaha

Argel je zvláštní osoba, jejíž činy nelze předvídat předem, na pohled vypadá chladně, přísně a neproniknutelně, pravda ale je, že kdysi býval veselý a zvídavý malý chlapec, který se jenom smál, v dětství měl spoustu kamarádu, dnes se téměř s nikým nebaví. Chce se pomstít, pomstít Thillexu Ghardovi, který zabil jeho milovanou náhradní matku Nathel. Nesnáší ho a nejradši by viděl, jak jeho krev zašpiní jeho meč.

Ačkoliv na to občas nevypadá je docela chytrý a vynalézavý, jeho hlavní zbraň není síla, ale je to lest, vždy se snaží přijít na to jak nepřítele nejlépe ošálit. Velmi deprimující bývá jeho podivný ledový klid. Jinak bývá dost jízlivý a nepříjemný a typický je pro něj arogantní tón a již výše zmíněný neproniknutelný výraz.

Rozhodl se, že se nikdy nepřidá k nikomu, ke Galbatorixovi, protože jeho sluha mu zničil život, k vardenům, protože, jsou podle něj šílení, když táhnou proti Galbatorixovi a k elfům protože, jsou podle něj až moc pyšní a odlišní od lidí.

Má dobrý zrak a velmi dobře slyší, takže není dobré si něco mumlat pod fousy, o něčem proti němu, protože, téměř vždy vás uslyší.

 

Historie

Argel se narodil jedné ženě, která žila o samotě, a když se jí narodil syn, zpanikařila a dítě v košíku dala na práh rodině, která patřila mezi bohatší v Nardě. Nevěděla, že je to též osamocená žena, ale ona byla vdova, která měla své tajemství, byla to maskovaná elfka Nathel, která po vraždě svého nevěrného manžela utekla z Du Waldenvarden do Nardy. Nejdřív chtěla dítko dát na práh někomu jinému, protože lidmi opovrhovala, ale pak se na ní miminko usmálo, byl to hezký úsměv plný naděje a nevinnosti a elfka se rozhodla že Argela, tak dítě pojmenovala, nechá.

Argel byl už od dětství velmi šikovný a poslušný, dělal vše, co mu matka nařídila a ona ho začala posílat do šermířské školy, kdy se začal učit svůj um a učili ho tam i číst, psát a počítat. Nathel měla obchůdek s obrazy, který jí velmi dobře vynášel, ale nikdy nikdo neviděl, jak maluje, protože obrazy byli ve skutečnosti Fairth.

V šermířské škole měl spoustu kamarádu, ale jeho nejlepší kamarád byl o několik let starší chlapec Driffin, užily si spolu spoustu legrace a scházely se občas i potom, co dostudovaly. S jeho matkou se ale začalo něco dít, začalo se jí stýskat po jejím rodišti elfských lesích a chtěla se tam znovu podívat a tak se svému synovi svěřila. Chtěla sbalit a vzít Argela sebou, ale nějak záhadně se Galbatorixův sluha Thillex Ghard dozvěděl o Nathelině původu.

Přesně v den odchodu někdo zabušil na dveře. Nathel nakázala Argelovy, aby se schoval do skříně a nevylézal, dokud nebude čistý vzduch, tušila co se děje. Thillex téměř zabil Nathel a Argel jen nečinně přihlížel škvírou, schovaný ve skříni, měl chuť vyběhnout a zabít, měl chuť pomstít macechu, ale neudělal to. Když muž odešel, vylezl Argel ze skříně a prosil Nathel, aby s ním zůstala a ona pronesla svá poslední slova: „Jdi, jdi do bezpečí elfských lesů.“

Šel, ale ne tam kam ho poslala, šel se toulat světem, toulal se dva roky a pak se rozhodl splnit matčino poslední přání, díky mapě, kterou našel, se dostal k lesům, teď už ho čeká poslední rozhodnutí: Vstoupit, či nevstoupit?

 

Schopnosti

Jeho největší schopností je boj s jedenapůlručním mečem, který dostal ke svým třináctým narozeninám. Není úplný mistr, ale že by mu to nešlo, se říct nedá. Neběhá moc rychle, ale je velmi mrštný a ohebný. Umí se pohybovat tiše a umí i lézt po stromech. Vyniká i v kladení ok. Umí šít a vařit, ale v tom není nijak moc dobrý, jinak umí i tančit, číst, psát a počítat.

 

Boj s jedenapůlručním mečem 3/7

Kladení ok 1/7

Lezení po stromech 2/7

 

 

Rodina

Nikdy neviděl svou matku ani otce a neví jaká baly jejich jména.

 

Nathel (mrtvá)

Byla to hodná elfka s blonďatými vlasy, která zabila svého manžela, protože jí byl nevěrný, pak utekla mezi lidi, kterými opovrhovala, nicméně poté co se ujala Argela, zjistila, že všichni lidé nejsou tak hrozní. Byla zavražděna Thillexem Ghardem.

(jako elfka) (v přestrojení)

 

Driffin (21)

Jeho nejlepší přítel na šermířské škole, který mu vždy zůstane v srdci.

(dnes) (kdysi v šermířské škole)

 

Majetek

Má jedenapůlruční meč, kterému zatím nedal žádné jméno, medailon od Nathel, deku, nůž, provaz, plášť s kápí, oblečení co zrovna nemá na sobě a peníze. Vše uchovává v kožené brašně.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše