TOPlist

Túrelië Lovegood (zmizela)

Začátečník 2711 Mistr

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archív legend - Žena
Dne: 03.03.2011 22:21:26 FB



Túrelië Lovegood

 

 

Jméno: Túrelië Lovegood
Druh: Elfka
Datum narození: 26. 10
Věk: 61
Titul: Dračí jezdec, Čaroděj-bojovník

Jazyk: Elfský (rodný) a částečně lidský (z knih)
 

Podoba: Túrelië je velmi mladá a velmi krásná elfka. Je na svůj věk dost vysoká a štíhlá. Má fialové, dlouhé vlasy poslední dobou dost zplihlé protože o sebe vůbec nedbá. Rámují kdysi veselý obličejík plný radosti ze života, nyní však až nezdravě bledý a bez života. Její oči, nedávno ještě zářivě zelené mění svou barvu na tyrkysovou. Ztratily ale svou jiskru, která jin dodávala krásu a půvab. Plné rty bývaly vždy zkroucené do úsměvu avšak po oné tragédii která ji zastihla se neusmívá vůbec.
Jediné, co ji udržuje při životě je někdo, s kým ji spojuje zářivá značka na její pravé ruce-znak Jezdce. A tím někým je jak jinak než její milovaná dračice Airë.

 

Historie: Narodila se – snad jako většina elfů – v Ellesméře. Její matka se jmenovala Moia a otec Alerto. Jediné co nevěděla bylo, že spolu s ní se narodila i její sestra - dvojče. Bývala by to byla věděla, jenže matčina porodní bába byla elfka, který kvůli nemoci nikdy nemohla mít děti. Nikdo o tom nevěděl a tak ta elfka - Inara se jmenovala - nechala Túreliinu matku porodit obě děvčata a tu mladší si vzala. Matce namluvila, že dítě zemřelo při porodu a že ho odnesla a pohřbila sama aby nikdo netrpěl. Poté se Inara odstěhovala z Ellesméry do Osilonu aby nikdo neviděl, že ačkoli nebyla těhotná, teď má najednou dítě. A tak Túr vyrůstala v domění, že je jedináček a žilo se jí celkem pěkně. Rodiče sice nebyli boháči, ale také nebyli úplní žebráci. Žili v krásném domku na kraji Ellesméry, měla svůj vlastní pokoj, ven mohla kdykoli chtěla takže vlastně pořád. Ale i tak jí něco chybělo – společnost. Všichni okolo ní byli strašně vážní a moc dospělí. Ona chtěla nějakého kamaráda svého věku…v té době ale nikdo takový v okolí nebyl – nebo si to alespoň myslela.
A tak žila osamoceně až do svých padesáti let. To na ni byla seslána první rána osudu. Oba její rodiče zahynuli v bitvě s Galbatorixem. Bylo to pro ni jako konec světa. nechtěla tomu věřit, ale nakonec se rozhodla jejich smrt pomstít. Začala se učit bojovat s mečem, lukem a jinými různými zbraněmi. Nejlépe jí to šlo s lukem, ale s tím jí snad nikdy neuvidíte. Nosí u sebe pouze meč zděděný po matce.
A tak zůstala v domě po svých rodičích přes několik let až jednoho dne jí něco změnilo život od základů. Samotná královna Islanzadí si ji, a ještě jednoho mladého muže pozvala k sobě a ukázala jim dvakrát větší dračí vejce než normálně. Donutila je na vejce sáhnout a z něj se poté vylíhli dva malí dráčci – kluk a holka. Túrelië byla naprosto šokována ale zároveň byla štěstím bez sebe když se ji na ruce objevila dračí značka a ona mohla své dračici vybrat to nejhezčí jméno – Airë. Airëřin bratr se jmenoval Ghael a jeho Jezdec Larn. Z dvou lidí se stali dobří přátelé a Túr se později do Larna zamilovala. A v tu chvíli přišla druhá rána osudu. Začala válka s krutým králem Galbatorixem při níž dračí dvojčata bojovala po boku. Žel bohu, Ghael ani jeho Jezdec Larn válku nepřežili. Jedinou útěchou může být to, že Ghael před svou smrtí vyvrhl své Eldunarí díky kterému nezemřel nadobro.
A tak se dostala až na úplné dno. Larn zemřel dříve než mu stačila vylíčit své city a navíc je to že zemřel, že už tu není, jí trhá na kousky zevnitř. Naštěstí se z toho díky své dračici Airë dostala. A velmi jí k tomu pomohlo i to, že našla svou ztracenou sestru Eruvii, v té době zakletou. Díky jejich poutu dvojčat jí dokázala vysvobodit.
Nyní je Túrelië úplně jiná osoba. Stále truchlí pro ztracenou lásku, ale zároveň se radje ze života. Novou radost jí přináší i nový tyrkysový Jezdecký meč Falmarin (mořská víla, kvůlu jeho elefanci a barvě), který jí vykovala samotná věhlasná Rhunön.

 

 

Rodina: dračice Airë, had Ingram, a nově objevená sestra Eruvië. Ostatní jsou mrtví.

Majetek: Zatím vlastní jen dům a pár věcí po matce a otci. Nejvíce si však cení meče po matce a  přívěsku od samotné Islanzadí, Důkaz o hodnosti Čaroděj-bojovník získaný v Tajemné krajině, Eldunarí mrtvého bratra Airë-Ghaela, Jezdecký meč Falmarin (znak na jeho jílci)


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše