TOPlist

Nikel

Začátečník 1090 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 29.07.2016 20:49:14 FB



 

Jméno: Nikel Amelön

 

Rasa: Prachobyčejný člověk

 

Pohlaví: Muž

 

Narození: Narodil se sedmého Světločasu roku 3247. Tudíž je mu 17 let.

 

Víra: Severní kult, ale nebere náboženství zas až tak vážně.

 

Povolání: Momentálně nepracuje, práci si teprve hledá. Byl vyučen písařem.

 

Jazyky: Ovládá pouze jazyk lidí a to hlavně severní dialekt.

 

Motto: "Život si prodložíme jedině, když si ho nebudeme zkracovat."

 

 

 

Podoba

 

Nikel by se velmi lehce ztratil v davu ostatních lidí, jelikož žádným způsobem nevyniká a ani nemá nic, co by ho od ostatních odlišovalo. Nedá se říct, že by byl vysoký, ale ani, že by byl vyloženě malý, je zkráceně řečeno průměrně vysoký, což mu vyhovuje. Nekouká se na lidi z výšky, ale ani o něj nezakopávají z důvodu, protože by si ho nevšimli. Pleť má velmi světlou, to nasvědčuje tomu, že pochází spíš ze severu a hyzdí ji pouze jizva na čele, kterou si udělal, když si hrál s dýkou. Jinak pohybuje se rozvážně a klidně a občas může vypadat, jako když spolkl pravítko. Věc, která mu na jeho těle nejvíce vadí, jsou jeho svaly na pažích, které jsou žalostně malé a menší než by si přál. Může za to hlavně jeho otec a jeho řemeslo, u kterého není potřeba vykonávat přílišnou fyzicky náročnou práci. Co se týče zbraní, uzvedl by maximálně jeden a půl ruční meč, dvouruční by rozhodně neuzvedl a s jednoručním by možná dokázal i bojovat, každopádně nejvíce mu vyhovuje jeho dýka. Ani nohy nepatří mezi jeho přednosti a neběhá nijak dobře, ale má docela ucházející výdrž na delší pochody. Naopak mezi jeho přednosti patří i to, že se dokáže velice potichu pohybovat, když se opravdu snaží, je téměř nemožné ho zaslechnout a má velmi dobré nápady co se týče různých úkrytů a schovávaček. Není však příliš obratný ani hbitý a ani jedno z toho rozhodně nepatří mezi jeho šáek kávy.

Jeho hlava má víceméně kulatý tvar a lemují ji kaštanově hnědé vlasy sahající kamsi k jeho útlejším ramenům, které už dávno nebývají upravené a čisté nýbrž rozcuchané a občas až nehezkým způsobem mastné. Z nedbalosti mu nyní začínají růst i vousy, které zatím naštěstí žádnou závratnou délku nemají. Stejnou barvu má i jeho obočí, které se klene nad ocelově šedýma očima, z kterých mohou mít ostatní lidé pocit, jako by je neustále pozorovaly, když se k této osobě otočí zády. Jeho nos je lehce pokřivený, ale s ním už se narodil a vždy s tím byl dost nespokojený. Když od sebe oddělí své úzké rty, odhalí opečovávané a poměrně bílé zuby a osvobodí se celkem příjemný a nezapomenutelný hlas s milým podtónem. Z jeho tváře lze jen těžko vyčíst jeho skutečné pocity, protože je obvykle skrývá pod milý a zdvořilý úsměv.

 

Oblékání

 

Chodí oblečen do různých dražších tunik, mezi které se přimíchaly i nějaké tuniky levnější, protože je na cestách. Nejvíce preferuje zelenou a šedou barvu, ale má i nějaké modré či obyčejně bílé. K nim si obléká plátěné kalhoty a kožené boty, které se vytvarovaly podle jeho nohou. Kalhoty mu drží opasek s pouzdrem na dýku, kterou u sebe nosí všude. Přes sebe obvykle hodí i jakýsi pláštík s kápí, kterou nosívá přehozenou přes hlavu. Tento „pláštík“ je hnědé barvy a působí trochu žebráckým dojmem a proto se v něm neukazuje ve městech. Co se týče zavazadel, tahá s sebou koženou brašnu přes rameno a zbytek svých věci uchovává v brašnách, které nosí jeho kůň. Žádné šperky jakožto muž nenosí.

 

 

 

Povaha

 

Obvykle sice zůstává (tedy spíš zůstával) zalezlý doma nad knihami, ale když se přece jen vydá ven, vypadá jako příklad vzorného syna bohatých rodičů. Chová se zdvořile, vrací komplimenty a o svých rodičích mluví jen v tom nejlepším světle. Jeho příjemný, skrovný a milý úsměv často přiměje člověka k tomu, aby mu důvěřoval.

Popravdě nejradši by celý život proseděl o samotě nad knihami o všemožných i nemožných věcech a sám věří, že v knihách se skrývá největší vědění a moudrost světa. Jeho sekundárním koníčkem, když si zrovna nečte, nebo na to nemá náladu, je vyzvídání různých historek o drbů a potají střádá různé informace, na které má paměť dobrou.

Pod víceméně strojenou slupkou se ukrývá odměřený a přemýšlivý muž, který jedná hlavně ve svůj prospěch, jenže to schovává za svou zdvořilost. Je to docela dobrý manipulátor a často dokáže lidi přesvědčit, aby dělaly to, co potřebuje. S jeho duší otřáslo pár nehezkých věcí, které ho honě poznamenaly, třeba po smrti svého otce v něm začala klíčit jakási zahořklost, kterou se snaží skrývat. Mezi jeho další vlastnosti patří i zvídavost, nic před ním nezůstane utajeno a skoro všechno si zapamatuje. Dále je velmi podezřívavý a nedůvěřuje skoro nikomu, ale snaží se, aby ostatní důvěřovali jemu. Mezi jeho lepší vlastnosti patří i obětavost a byl by ochoten položit život pro úspěch svých cílů.

Jako každý člověk i on má své názory. Co se týče politiky, on to nikdy zvlášť neřešil. Oficiálně jakoby patří ke králi, ale uvažoval i o Vardenech, dozvěděl se od různých lidí spoustu nelichotivých historek o králi, jenže nikdy neměl dost odvahy na to, aby se králi vzepřel, a navíc popravdě on osobně mu nic za zlé nemá. Jeho názor na ostatní rasy není úplně jasný, jelikož trpí dětinskou vírou, že elfové, kočkodlaci a trpaslíci existují, ale jeho realistická část tvrdí opak. Urgalů se víceméně bojí. O nějakých druidech a vílách nikdy neslyšel a nenašel o nich zmínku v žádné knize. A pak jsou draci… Ty vždy bral jako samozřejmost a nikdy nepochyboval o jejich existenci. Jeho dětským snem bylo stát se Jezdcem a celý svůj život a draci pro něho vždy byli jako bohové.

 

 

 

Historie

 

Nikel byl počat v malém městečku, jež nese jméno Narda. Jeho otec Tobias byl písař místního pána (u kterého byl mimochodem docela oblíbený). Jeho matkou se stala překrásná Sukie, dcera jednoho místního obchodníka, která díky svému věnu a manželově platu nemusela pracovat. Potomka si přály již mnoho měsíců a oni už přestávaly doufat, nakonec se na ně usmálo štěstí a narodil se jim syn, což bylo hlavně kvůli postavení mužů ve společnosti i přáním bohatých manželů. Jméno samozřejmě vybral hrdý otec a jeho jmenovcem je jeho praděd. Roztomilého novorozence si rychle oblíbili jak rodiče, tak i velmi skrovné služebnictvo, které činila pouze jedna služka Hylla. Skoro neplakal a nekřičel a jeho dokořán otevřená očka si prohlížela svět jako otevřenou knihu.

Chlapec rostl a brzy se začal učit chodit a mluvit. Stal se z něho maminčin malý andílek a přijel se na něj podívat i strýc Fergus, Sukienin bratr a prohlásil, že si myslí, že z něj jednoho dne vyroste pořádný muž a jako dar věnoval chlapci, který se uměl sotva představit, nově ukovanou dýku od Teirmského kováře. Nikelova matka s tím otevřeně nesouhlasila a její muž jí slíbil, že ji chlapci dá, až bude dost starý.

Nadešel čas, aby se nyní sedmiletý chlapec začal pomalu učit číst, jelikož Tobias byl plně rozhodnutý, že synovi předá své řemeslo a tedy písařství. Chlapec projevil jisté nadání právě v tomto ohledu. Číst a psát se naučil velice rychle a zvláště to první se stalo jeho koníčkem a postupně četl více a více. Vždy miloval příběhy o dračích jezdcích a sám si sebe představoval, jak sedí na hřbetě zeleného draka tyčícího se nad davem nepřátelských vojáků (v těch dobách neuvažoval o tom, zda jsou ti vojáci Vardenové, či přímo královi).

Když mu bylo devět, jeho strýc zemřel. Až příliš se opil a popral se s nějakým pobudou, při rvačce se praštil o stůl a rozrazil si hlavu, poté vykrvácel. Jeho žena to považovala za příliš hanebnou smrt, proto pozměnila pravdu a místo toho uvedla, že spadl z koně. Právě na jeho pohřbu věnoval otec svému synovi dýku (a hned několik dní potom se s ní zranil) a začal ho kvůli (nepravdivé) strýcově smrti učit jezdit na na koni.

Na druhou stranu rok na to se mu narodila sestra Alisone. Ačkoliv si Nikel víc než cokoliv jiného přál právě sourozence, nelíbilo se mu, že se rodiče věnují hlavně dítěti a tak si začal hledat přátele. Nikdy žádné neměl, protože si vystačil s knihami, rodiči a služkou, ale rozhodl se, že zkusí něco nového. Rychle se spřátelil se synem řezníka, který bydlel nedaleko od domu Amelönů. Drew byl podsaditý chlapec se zvláštním (jaksi morbidním) smyslem pro humor. Rád „pitval“ žáby, trápil kočku, která jeho rodině patřila a mezi jeho koníčky patřilo i sledování otce při jeho krvavé práci. Díky němu se Nikelovi přestal zvedat žaludek pokaždé, když uviděl kapku krve.

Alisone byla malá princeznička, která se začala starat o svůj zjev, jak nejvíc dokázala a jejího bratra často napadalo, že je trochu namyšlená, ale nechával si to pro sebe. Pomalu začínal dospívat a začaly s ním lomcovat výkyvy nálad, často se uzavíral u sebe v pokoji a trávil spoustu času nad knihami, jeho jediný přítel se odstěhoval se svou rodinou do Dras-Leony, jelikož zde jim prý „moc nekvetly ochody“.

Dospěl, a zatímco si jeho vrstevníci začínaly hledat manželky, on se radši bavil s dospělými a začal se z nich snažit dostávat různé historky, fámy, zvěsti a tomu podobné. Dozvěděl se spoustu zajímavých a ještě víc nelichotivých historek. Manželku si zatím hledat nehodlal, chtěl vyčkat, až si najde práci a věřil, že časem mu nějaká dívka padne do oka.

Čas šel dál a jeho otec zemřel na vážnou nemoc, se kterou bojoval mnoho týdnů. Byla to smutná událost a při pohřbu pro něj uronilo slzu mnoho lidí a Nikel se s tím těžko vyrovnával. Doufal, že dostane otcovo místo, ale nestalo se. Pán Nardy zaměstnal zkušenějšího a staršího muže, a jelikož nikdo jiný jeho služby nepotřeboval, byl nucen vydat se do světa hledat práci. Sbalil si několik tunik, dýku, peníze po otci a na jediném z otcově koni odjel od matky a sestry. Věřil, že to tam bez něj zvládnou a nemýlil se. Sukie si rychle našla nového bohatého muže, se kterým nyní spokojeně žije, ale nikdy ho nebude milovat tolik jako Tobiase.

Nikel se vydal do Teirmu a zdálo se, že smůla se mu lepí na paty. Nikdo ho zde nepotřeboval a on byl nuce vydal se dál. Za branami Teirmu ho přepadl osamocený lupič, který ho chtěl okrást, ale byl poněkud hloupí a nakonec ho chlapec přechytračil. Díky jeho manipuláčním schopnstem mu namluvil , že mu bude pomáhat, jelikož loupit ve více lidech je jednodušší a večer, když lupič usnul, jednoduše mu ujel. V současné době cestuje po Alagaesii a hledá někoho, kdo by ho zaměstnal…

 

 

 

Schopnosti

                  

Řemeslo: Písařství 3/7

 

Boj

 

Dýka 1/7

 

Od strýce jednou dostal docela hezkou kovanou dýku a ta se stala jeho jedinou zbraní (dal by se samozřejmě použít i malý nožík, ale ten má spíš na jiná využití). Bojovat s ní, ale moc dobře neumí a navíc na souboj proti někomu kdo třímá meč je moc krátká, ale možná přece jen by se ubránil nějakému zloději, kdyby měl štěstí a nezpanikařil by, lépe by ale dopadl, kdyby se ho pokusil přechytračit.

 

Ostatní

 

Krasopis 3/7

Jízda na koni 2/7

 

Mezi jeho hlavní schopnosti patří i krasopis. „Správný písař musí mít písmo úhledné, čitelné a dokonalé“ říkával jeho otec. Ke psaní také patří čtení a počítání. V tom prvním velmi vyniká a na své cesty si sbalil i tři své nejoblíbenější knihy a to druhé? Pravdy je taková, že on sice umí počítat, ale jen velice těžko si pamatuje čísla a letopočty, stačí mu, když ví kolik mu je let a kolik peněz má ve svém měšci. Nejradši cestuje na svém koni Hromovi, na kterém ho samozřejmě otec naučil jezdit už před několika lety. Také dokáže rozdělat oheň a připravit si nějaké velice jednoduché jídlo, aby nemusel usínat s prázdným a kručícím žaludkem.

 

 

 

Rodina

 

Tobias Amelön (mrtvý)

Nikelův otec a vynikající písař. Sloužil u pána v Nardě. Byl to vysoký hnědovlasý muž, který si víc než cokoliv jiného přál štěstí svých dětí. Zemřel na vážnou nemoc.

 

Sukie Amelön (37)

Byla jeho matkou. Nijak nepracovala a vychovala z něj to, co se z něj vyklubalo. Byla to hubená blondýnka s překrásnou tváří. V současné době j znovu vdaná, ale svého nového muže nikdy nebude milovat tak jako Tobiase.

 

Alisone Amelön (7)

Malá parádivá princezna a Nikelova sestra. Nikdy mezi sebou neměly nějak dobrý vztah. Podobala se z části své matce.

 

Fergus Hreek (mrtvý)

Strýc, který mu věnoval dýku. Zemřel, když byl opilý a porval se, ale jeho žena zalhala a řekla, že spadl z koně.

 

Přátelé

 

Drew (18)

Malý podsaditý chlapec se zvráceným humorem byl jediným jeho přítelem. Odstěhovaly se do Teirmu a on jej už nikdy neviděl.

 

 

 

Majetek

 

Oblečení

 

Tuniky (1,2)

Kalhoty (1)

Opasek

Pláštík s kápí

Kožené boty

Brašna přes rameno

 

Kůň Hrom

 

Sedlo

Brašny na koně

 

Zbraně

 

Dýka

 

Ostatní

 

Křesadlo

Tři knihy

Mapa Algaësie

Brk a pergamen

Přikrývka

Kus provazu

Jehla a nit pro případ nouze

Kotlík na vaření

Nůž

Dřevěná lžíce

Měch na vodu

Nějaké potraviny

Měšec s penězi

 

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   1 zlatý

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše