TOPlist

Rino

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Archív postav - Muž
Dne: 01.09.2017 16:52:33 FB



 

Rino Smíšek

 
 
Jméno: Rino Smíšek
Rasa: Člověk
Pohlaví: Muž
Datum narození: 11. Duhovec 3240
 
Náboženství: Kult boha Solase
Jazyky: Centrální dialekt, zvládne i se domluvit i s lidmi ze severu.
Povolání: Bradýř s velkým snem stát se potulným bardem. Ovšem, pouze snem. Úmyslem nikoliv.
 

Popis postavy

 
 - Tělesná schránka: Dalo by se říci, že Rino je v každém ohledu akorát. Není ani moc hubený, ani tlustý, ani extravagantní, ani nudný, ani chudý, ani bohatý, ani upravený, ani špinavý. Pokud bychom měli konkretizovat:
  Pod hnědými vlasy přiměřené délky na vás vykukují hnědé pravidelné oči,, z nichž levé postrádá funkčnost a zabírá tedy místo z čistě estetických důvodů. Postoupíme-li o něco níže, téměř určitě narazíme na jistý nástroj, určený primárně k dýchání - tento určitý nástroj je pak mirně bambulkoidního tvaru, což jeho majiteli ovšem nijak neubírá na atraktivitě. Věčně usměvavé rty ukrývají zcela běžný a v každém ohledu nevýjmečný chrup sestávající z nikoliv zkažených, avšak také ne běloskvoucích zubů.
 Toto vše se nachází na pravidelném obličeji, posazeném na stejně tuctovém a prostém těle. Pokud se rozhodnete toto tělo prozkoumat podrobněji, i bez lupy objevíte mírnou deformaci pravé klíční kosti, nezpůsobenou ničím jiným než elfským šípem, který měl původně trefit někoho úplně jiného. Ale o tom později.
 
 - Styl oblékání: Obyčejně ho uvidíte v bílé, či popřípadě šedé (to znamená že se blíží Prací den) lněné tunice s vyhrnutými rukávy, hnědých vlněných kalhotách a nízkých kožených botách, na které šetřil přes měsíc. Jediným odvážnějším prvkem jeho šatníku je pestobarevný šátek, který nosí uvázaný kolem pasu a bez nějž by asi  nevyšel na ulici. Neustále s sebou nosí jednu sadu břitev, nůžek a hřebenů, láhev holící pěny a klubíčko koženého řemínku, což se ovšem pohodlně vejde do lýkové brašny přes rameno.
 
 

Charakter

 
- Maska: Ten veselý úsměv a prořízlý jazyk nenechají nikoho na pochybách, že před nimi stojí vtipálek. Šaškárny a skopičiny, čas od času přerušené krátkými chvílemi, kdy se Rino zasní a uvažuje, co je za pouští Hadarak, nebo jak to asi vypadá v Surdě jasně dávají všem okolo najevo, že Rino nezkazí žádnou legraci. I když ty pošetilé sny, ve kterých se neustále utápí umějí zkazit náladu, pokud se s vámi o ně rozhodne podělit a vy zrovna neinklinujete k dobrodružným výpravám.
 
 - Tvář: Sám sebe považuje na prvním místě za velice přemýšlivého a uvědomělého člověka, protože se v myšlenkách neustále tolik toulá za hranicemi běžného života. Na druhém místě pak za Smíška a na třetím za nepřítele efů a všeho, co má špičaté uši, nebo trochu zavání magií. Och ano, jednak víra v Solase a jednak traumatický zážitek z dětství ho dovedly k závěru, že magie je špatná a jediná kultura, která stojí za to je lidská.
 
 - Duše: Na prvním místě je Rino poctivý člověk. Nemá problém vystřelit si z kapitána stráží, nebo v žertu vyměnit nějakému známému váček s penězi za hromádku kamení, ale nikdy by nic neukradl ani bezdůvodně nikomu neublížil. Dobře vyvinutý smysl pro humor (ať mu ho věnoval Solas nebo krutá Matka země) ho už párkrát dostal do průšvihu, ale konec dobrý, všechno dobré, zatím vždycky stačilo zaplatit pokutu. Co se toho týče... Občas Rinovi nedojde kdy je čas přestat. Někdy to nevědomky táhne přes čáru a pak se namočí do maléru.
Další kapitolou je pak jeho odpor k čemukoliv vymykajícímu se lidským měřítkům. Pokud dostane příležitost a začne nadávat na nelidi, během několika vteřin byste se divili, kam zmizel ten veselý mladíček. Tvář zkroucená vztekem a znechucením ho naštěstí nenavštěvuje často, takže jí mělo možnost vidět jen pár lidí.

 

Historie

 
Dras-Leona
 
Rino se narodil v Dras-Leoně, do rodiny truhláře. Měl dvě mladší sestry, dva starší a tři mladší bratry. Jeho matka opravdu velmi milovala všechny své děti, jenže sedm je prostě trošku moc a tak byli starší ratolesti postupně posílány, aby se staly tu kovářem, tu krejčím, hlavně aby vypadli z domu. Rino spolu se svým starším bratrem Cironem se rozhodli, že udělají kariéru na moři a spolu se tak vydali do Teirmu.
 
 Cesta do Teirmu
 
Oba bratři se přidali ke kupecké karavaně, příhodně mířící zrovna do Teirmu. Součástí karavany byli i potulný bard a neméně potulný bradýř, kteří oba dva Rina s radostí vyučili (výměnou za to, že jim Ciron každý večer platil pivo) svá řemesla. 
 Po cestě je bohužel potkala nemilá událost - karavana jednou zastavila ve stejné krčmě, kde trávil noc oddíl Galbatorixových vojáků. Ciron s bardem měli toho večera větší chuť na pivo než obvykle a z jakéhosi malicherného důvodu se dostali do hádky s jakýmsi tajuplným cizincem. Z cizince se záhy vyklubal elfí posel, který se (vzhledem k nepříjemnému počtu královských vojáků v místnosti) pokusil utéct. Omylem (!) přitom zabil barda a smrtelně zranil Cirona. Vojákům se jakýmsi zázrakem povedlo sebrat elfovi meč. Tomu ted nezbylo nic jiného než luk a šípy, což ovšem ztropilo strašný zmatek, protože šípy létali opravdu všude. Rino měl tu smůlu, že se ve špatnou chvíli narovnal a jeden nevinný okololetící šíp mu rozdrtil pravou klíční kost.
 Druhý den ráno mu bradýř dal bardovu mandolu s tím, že Rino umí hrát lépe a navrhnul, aby do Teirmu cestovali společně. Chlapec souhlasil a ihned poté, co si dal ošetřit klíční kost s karavanou pokračovali do Teirmu.
 
Teirm
 
V Teirmu si spolu založili bradýřství a rok vesele bydleli. Potom nastala další hospodská rvačka a Rino byl náhle jediným majitelem podniku. No a takhle nějak to je i teď.
 

Schopnosti

Umí počítat plynně do dvaceti a když si pomůže prsty, tak i trochu sčítat a odčítat. Číst neumí vůbec, zato umí úžasně běhat a když se snaží, tak i něco menšího vyřeže. Mimoto člověka může oholit, upravit vousy na čtrnáct způsobů, dámské vlasy na ,,dvacet a něco" a pánské na osmnáct. Od onoho nešťastného barda se naučil pěkně hrát na mandolu. Kuchyňské dovednosti se omezují na vytvoření něčeho jedlého, avšak rozhodně ne nějak chutného.
Bradýřství 3/7
Hra na mandolu 2/7
Vyřezávání 1/7
Běh 3/7
 

Rodina

 
Otec - Tesař Rondl, bydliště Dras-Leona
Matka - Žena v domácnosti Erven, bydliště Dras-Leona
Bratři - Starší krejčí Dorek, mladší kovářský učeň Peno, mladší kovařský učeň Beno, mladší zatím doma Jarun
Sestry - Sybila (nesnáší ho), Frauna (zbožňuje ho)
 Rino s rodinu neudržuje bůhvíjaký kontakt, - vlastně vůbec žádný - ale plánuje někdy v budoucnu návštěvu. Někdy.
 
 Majetek
 - Čtyři kompletní holící sady (jedna sada obsahuje tři břitvy, dvoje nůžky, tři hřebeny, utěrku, láhev pěny na holení - nutno doplňovat - a klubíčko tenkého řemínku - nutno doplňovat -), z nichž jednu neustále nosí s sebou. 
 - Dvě bílé lněné tuniky
 - Jedna svrchní bavlněná tunika (nosí jen když je kosa)
 - Dvoje hnědé vlněné kalhoty
 - Jeden velký pestrobarevný šátek
 - Jedny nízké kožené boty
 - Jedny lýkové střevíce
 - Jedna malá lýková brašna (v ní nosí holící sadu)
 - Jeden velký vak z pytloviny (od doby, kdy se dostal do Teirmu ho nepoužil)
 - Jeden dřevěný vyřezávaný prstýnek vlastní výroby (nikdy ho nesundává)
 - Jedna mandola
 
 Kontakt: jonasveverka@email.cz

 

Čas:   Ne
Stádium:   Dospělý
Typ postavy:   Volná postava
Plat:   3 zlaté

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše