TOPlist

Lúa (siréna)

Začátečník 0 Mistr

Napsal: Aireen | Kategorie: Jiní tvorové - Žena
Dne: 27.12.2018 21:51:45 FB



 

Jméno: Lúa Medúza
Věk: 16 let
Rasa: Siréna


Povaha

Osobnost Lúi je veskrze jednoduchá. Za celý život nepoznala nic tak špatného na to aby jí to nějak výrazně poznamenalo a změnilo její chování. Nic neskrývá. V její rodině bylo naprosto běžné sdílet jakékoliv myšlenky. Je rozhodně zvídavá. Naivní, trochu hloupá a slepě odvážná. Tak trochu vzpurná a svéhlavá, asi jako každý puberťák. Potom ovšem taky obezřetná. Moc dobře ví, že si má dávat pozor na obyvatele jihu. Každému takovému cizinci se tedy vyhne obloukem. Kdo ví ovšem co se stane, pokud se s někým sblíží. Ve své rodině byla vždy vstřícná, milá, srdečná, ráda pomohla kde bylo potřeba. Lež, podvody, milostné vztahy a pletichy, to všechno je jí cizí. Konec koncům, není se tak úplně čemu divit. Je to napůl ryba.

 

Podoba

Útlé tělo 16ti leté dívenky je skoro celé pokryté šupinami. Jsou především zelené s modrým odleskem. Na břiše jsou trochu světlejší. Velikost šupin se taktéž různě liší, na ocasu jsou větší, na břiše jsou pevné a mají trochu jiný tvar než ty ostatní. Na zádech směrem k hlavě se postupně zmenšují, poslední zbytky šupin na tvářích už jsou docela malinké. Tam kde nejsou šupinky, můžete spatřit kůži. Nicméně od té lidské se liší barvou -  je zelená, stejně jako šupiny na těle. Kromě toho je částečně přizpůsobená pobytu ve vodě. Na dotek slizká.
Co se dalších rybích předností týče, krásná světle zelená blána ocasní ploutve rozhodně stojí za povšimnutí. Další ploutve můžete najít po bocích ocasu. Blána je i mezi prsty na rukou. Po bocích hlavy a trupu jsou žábry.
Z lidské stránky toho tolik nezůstalo. Ňadra nejsou sice zcela pokrytá šupinami, ale jsou skoro tak malá, že by se vůbec dalo spekulovat o jejich existenci. Za povšimnutí možná stojí akorát husté tmavé vlasy, taktéž nazelenalé, úplně rovné a dlouhé asi do půli zad.
Když se zahledíte do obličeje, do zelenomodrých očí… možná najdete tu osobitou krásu, která se v této bytosti skrývá. Tvář tvarem stále víc lidská je roztomilá. Nosík je trochu plošší, rty nejsou tak plné a už vůbec nejsou červené. Když z nich ovšem splyne líbezná píseň… Je to krásné
Oblečení nenosí.


Historie

Lúa je tak jako každá siréna narodila v Laguně - tak tomu místu říkají. Je to člověkem nedotknutý kraj. Pod rukama vodního lidu místo vzkvétá, je krásné na pohled jak na souši tak pod hladinou. Moc pláží tu nenajdete. Povrch je na většině míst skalnatý, vstup do vody příkrý. Pod hladinou skály vytvářejí různé jeskyňky a podobné útvary, často dotvořené sirénami k obrazu svému.
Dětství měla mladá rybí dívka klidné. Všechno probíhalo jak mělo. Vodní lid - čítající v té době něco nad 50 jedinců - žil pospolu jako jedna velká rodina. Vzhledem k jejich minulosti a stále ne úplně velkému počtu se všichni znali velice důvěrně. Každý věděl o sebemenším problému, který se vyskytl. Pojem ‘soukromí’ tu neexistoval. Nikomu to ale nepřišlo zvláštní, jinak to přeci nikdy nebylo.
Lúa byla to zářivé usměvavé dítě. Měla ráda svoji velikou rodinu, se smíchem ve tváři si s nimi vždy povídala. Postupem let rostla do krásy. Minimálně do krásy vodního lidu. Naučila se lovit ryby, používat jednoduché technologie, které vodní lid znal a zpívat. Krásně zpívat. Každá siréna tu uměla zpívat. Byl to důležitý a krásný zvyk.
Říkáte si, to místo musí být ráj na zemi? Možná se to tak na první pohled může zdát. Je tu jeden významný háček. Zima. V téhle oblasti už jsou zimy dlouhé a krušné. Pro vodní lid je to nejhorší období v roce. Pořád mají v sobě dost z člověka na to, aby jim byla zima. Hodně zima. Jsou otužilí, to jistě, ale v zimě je to příliš. Vodní lid se samozřejmě naučil jak přežít, nicméně ta vidina - plout někam jižněji, někam kde je teplo… Někam kde nebudou muset řešit problémy jako zmrzlé ploutve a krystalky ledu na šupinách. Jenže. Nikdo z těch, kdo se vydali na jih už se nevrátil. Proto je tohle téma stalo tabu. Už žádné další výlety na jih. Každý člen rodiny je vzácný. Každý tu má místo. Jih je nebezpečný a nepřátelský. A z každým dalším kdo se tam vypraví se zvyšuje riziko, že ti zlí z jihu přijdou sem. Najdou je a zabijou. A to si nikdo z nich nepřál.

Přes to všechno, občas se najde mladá siréna, která si myslí, že má všechnu moudrost světa a že ji nic nemůže zastavit… a tak jednoduše uteče s nadějí že najde to vysněné teplé místo, kam se budou moci jednou všichni přestěhovat.
Lúa je jednou z nich…

 

Schopnosti

Jazyk: jednoduchá lidština


Komunikace v myšlenkách
Lov ryb
Jednoduché nástroje - oštěp, kamenná dýka
Zpěv

 

 

Poznámka: tohle je majetek Aireen :D všechna práva na tuhle rasu vyhrazena adminům, dokud se neřekne jinak.
 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše