TOPlist

Napsal: Aireen | Kategorie: Krabice
Dne: 21.02.2018 16:49:18 FB



Alagaesijská měna

 

Bylo vám řečeno, že vybavení si máte nakoupit podle ceníku. Tabulek se nelekejte, jsou dělané tak, aby jste se v nich trochu vyznali. Začnu ale tím nejjednodušším a to měnou jako takovou, protože jak dělat obchody, když se nevyznám ani kolik to ten jeden zlaťák asi tak je. Takže, základní Alagaesijskou měnou jsou zlaťáky (Platí po celé zemi.), ale zlaťák jako takový je mince s velkou hodnotou, tak jsou zde i nižší, a těmi jsou stříbrňáky a měďáky. Do jednoho zlaťáku se vám vejde deset stříbrňáků, nebo třeba sto měďáků, čili mají mince tuto hodnotu:

 

 

Zlatka:

Stříbrňák:

Měďák:

Zlatka

1

10

100

    Neodpustím si tabulku, nějak jsem si je oblíbil  :-)

 

Alagaesjský zlatý, Alagaesijský stříbrný a Alagaesijský měděný.

 

Zlatka jako taková představuje veliké bohatství. Představte si, že by jste byli třeba chudým farmářem. Chudý farmář si pěstuje jídlo, ale musí si nakoupit příležitostně nějaké ty věci jako třeba nářadí, nebo nové oblečení a podobné věci. Pokud tento farmář šetřil, tak dokázal vyžít s takovými sto padesáti zlatými na celý rok! Nebo pokud budete chtít, tak žít v pronájmu někde v hostinci pro vás není zase takový problém, protože se sto čtyřiceti zlatými vydržíte v hostinci v pronajmutím pokoji s jídlem pitím a ještě ušetříte na nějaké to víno. 

 

Tak už víme co máme za měnu, tak zbývá jediné vrhnout se na ty tabulky a přečíst si co přesně by jste si za tu sumu rádi koupily. S penězi šetřete, protože musíte při dobrodružstvích něco sníst a vydělává se poměrně dost těžko, takže se ve světě musíte něčeho chytit a zkusit z toho vytlouct co se dá, ale to je zase něco jiného. Tabulky jsou rozdělné do několika kategorii, podle kterých by se vám mělo snad hledat lépe. Samozřejmě tam nenaleznete všechno, ale vřele doufám, že alespoň to základní by tam být mohlo a měli by jste s tím vystačit. Různé věci, které zde třeba nevidíte se dají nakoupit po domluvě. Přesto si to vybavení pořádně projděte, protože až vám něco bude chybět a zrovna nebude kde nakupovat, tak to bude poměrně dost zlé.

 

Kolik peněz mám a kde je mohu najt?

To je určitě otázka, kterou si všochni z vás budete pokládat. Můsíme si uvědomit, že bohaté postavy budou samozřejmě mít hodně peněz a ty chudé jich saozřejmě budou mít zase málo. Z toho důvodu se budou peníze přidácat k jednotlivým profilům, protože třeba šlechtic bude výrazně bohatší než nějaký sirotek. Takže hlavním faktorem bude původ postavy - čím se živila, co prožila. Stav vašich zlatek najdete a Algaesijské bance na tržnici, kde je vaše čáska bezpečně uložená a vy z ní budete moci čerpat a nakupovat to co sami budete chtít. 

Peníze se samozřejmě kromě utrácení dají i vydělávat a tu možnost máte i vy. Jste dobrodruzi a máte své cíle. Někdo má vznešený cíl, jiný zase chce jenom přežít a nahrabat si co nejvíce zlatek. Je tedy na vás, jak se této výzvy chopíte. Možností jak herně získat peníze je opravdu velice hodně. Jakmile peníze vyděláte a vaše postava je získá, tak napíšete "Ministrovi obchodu" a ten vám je už přičte do banky.

 

Jak nakoupím vybavení?

Je to jednoduché, prostě to uděláte podobně jako když nějaké peníze vyděláte. 

Opět napíšete "Ministrovi obchodu" a ten už všechny transakce provede. Jediné co by jste měli do takové zprávy připsat je cena daného předmětu - pakliže jí najdete uvedenou v tabulkách v jednotlivých obchodech. POkud tam uvedena není, stejně jako předmět který hledáte, tak napíšete do zprávy o jaký předmět by se mělo jednat a pošlete i obrázek toho jak by měl vypadat. 

Myslím, že nemusím vysvětlovat, že se dají koupit jenom věci, které jsou sehnatelné v herní době.

Dále se také nedají koupit žádné magické nebo kouzelné předměty, ty se dají získat jenom při hraní.

 

 

Tržnice

Zatím zde naleznete několik jednotlivých krámků a to kovárnu, vetešnictví, zvěřinec, banku a potom náměstí. Níže krátce popíši co se kde dá sehnat a jaký to má přibližný účel.

 

Kovárna:  Leží v levém horním rohu, je to taková kamená spíše nižší budova. Dají se zde najít všechny věci určené na boj a to jak na ochranu nebo na zranění svého nepřítele. Krom kovaných mečů jsou zde k vidění i střené zbraně jako třeba luky nebo kuše. Pokud se přesně nevyznáte v jednotlivých zbraních, tak jejich krátké popisy naleznete zde.

 

Vetešnictví: Je hned pod kovárnou. Jsou zde věci, které se hodí spíše pro praktické využití. Naleznete zde vše možné - od oblečení až po dlouhá námořnická lana, nebo třeba pochodně vhodné k prozkoumávání tajných jeskyní. Je to vlastně spěs všeho možného zboží.

 

Zvěřinec: Hned vedle kovárny, napravo od ní. Je to místo kde pracují lidé, kteří krotí zvířata a dělají z nich tak pro dobrodruhy přátele a věrné pomocníky. K sehnání od koní až po obyčejné psy, záleží na tom co přesně sháníte. 

 

Alagaesijská banka: Je místo, kde mají všichni uložené své peníze před případnými zloději. Je výborně střežená a každý by zde měl najít svou částku. 

 

Náměstí: Je na středu tržnice přímo u studny. Můžete se zde setkat s jinými dobrodruhy a popovídat si s nimi, zatímco si například nakupujete novou výbavu. Na náměstí můžete také nabízet nějakou svojí věc za vámi zvolenou částku a někdo jiný jí potom může koupit. V tom případě potom oba napíší "Ministrovi obchodu".

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše