TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Pravidla a registrace
Dne: 05.04.2020 12:45:34 FB



 

Pravidla pro existenci na webu alagaesia.cz


Profily s chybným e-mailem budou smazány!

Dotazy směřujte na e-mail team@alagaesia.cz!

 

Ještě jednou vítej ve hře, poutníku... Dovol mi tě seznámit s pravidly předtím než vkročíš mezi nás. Ptáš se proč potřebuješ znát pravidla? Je to jednoduché - Bez pravidel by tě mohl kdokoli zabít při první sebemenší chybičce. A to rozhodně nechceme, my ani ty. :) 

 

Po registraci, kdy vyplníš životopis a odešleš, se dostaneš mezi čekatele. Tam se na tvůj životopis podívá Alagaesijská rada, redaktoři a adminé. Většinou k tvému životopisu mají nějaké připomínky, které ti napíší a vyzvou tě k úpravdě životopisu. Čekací doba na úpravu neschváleného životopisu je 1 měsíc. Pokud tedy budeš vyzván k úpravě registrace, neodkládej ji a snaž se limit 1 měsíce dodržet. 

 

Na webu vyžadujeme minimální přítomnost alespoň jednou za půl roku. To znamená, že kdokoli se nepřihlásí déle jak 6 měsíců, bude smazán a upozorněn e-mailem. Jakmile je postava jednou smazána, nemůžeš ji zaregistrovat znovu. To ale neplatí pro knižní postavy (postavy, o kterých jsi četl v knihách). Nejlépe se pokus nehazardovat s limitem a zkus aktivně sledovat dění. Co se týká nově registrovaných uživatelů, jsou povinní mít alespoň jedno přihlášení do tří měsíců od registrace, jinak budou taktéž smazáni.

 

Na Alagaesii rozhodně nepožadujeme, abys měl přečteny všechny knihy od Christophera Paoliniho (Eragon, Eldest, Brisingr, Inheritance), protože jsme hrou na motivy světa Alagaesie, ovšem alespoň film by sis pro reálie pustit mohl. Pomůže ti to se lépe vcítit do herních míst. Jeho shlédnutí trvá něco málo přes hodinu. Proto tak můžeš využít čas například právě v čekací době. Pokud jsi tak ještě neučinil, přečti si článek s informacemi, který tě zasvětí. 

 

Dovol mi upozornit tě, co se stane, když nedodržíš základní RPG pravidla. Do tvého profilu přibude červeným písmem poznámka obsahující informaci o tom, jak přesně jsi pravidla porušil, která po určité době získá oranžový odstín. Za tři červené tresty bude tvoje postava smazána. Uvědom si také, že Adminé mají přehled o IP adresách a tak je povinností každého běžného hráče vlastnit MAXIMÁLNĚ 3 POSTAVY. V průběhu času se lze vypracovat k vlastnictví až šesti postav, členové Alagaesijské rady a redaktoři mají +1 postavu, admin team má +2 postavy a jedna postava lze dokoupit za herní body. Admin team může v tomto pravidle udělovat výjimky na základě soutěží, nebo kvality hráče.

 

Pro neznalost některých jedinců mi dovol rozšířit tvé obzory. IP adresa je univerzální adresa tvého síťového protokolu. Lajcky řečeno něco jako adresa tvého internetového připojení. To znamená, že i ve chvíli, kdy se zaregistruješ z jiného počítače, můžeme zjistit, že postava je tvoje. Upozorňuji tě, že admin team má právo vyžádat si důkaz o existenci tvých sourozenců, sousedů, bratranců a sestřenic v případě, že se z tvojí IP adresy přihlašuje víc postav, jak 3. (Výjimku tvoří hráči, kteří si čtvrtou postavu zakoupili ve výhodách a členové vedení, kteří na čtvrtou postavu mají automatický nárok.)

 

Všechny konkrétní zákazy, které je potřeba na Alagaesii dodržovat, najdeš v Seznamu sprostých slov. Snaž se vyhnout aktivitám uvedených v seznamu a nemusíš se bát.

 

A rozhodně se také nemusíš bát, že bychom poskytovali tvoje soukromé údaje. Cokoli chceš, aby ostatní věděli a viděli, napiš do životopisu. Slouží ti na to položka "kontakt", která je jediná viditelná pro běžné hráče (vč. Alagaesjské rady a redaktorů). Nikdo kromě adminů tvůj kontakt (v tomto případě e-mail) nevidí.

 

Pokud se rozhodneš publikovat nějaké své dílo v knihovně (či jinde zde na Alagaesii nebo ve Zpravodaji) , předem upozorňuji, že se ze strany některých hráčů můžeš setkat s kritikou. Pokud kritika překročila pro tebe přípustnou mez a zdá se ti agresivní a neúměrná, okamžitě napiš některému z Adminů, kteří to začnou řešit. V tomto případě se totiž může jednat už i o tu nechvalně známou kyberšikanu a věř, že to není věc vůbec příjemná.

 

Pokud kyberšikana nastane (a to třeba jen v Holubí poště), neprodleně uvědom adminy. Soukromé zprávy slouží ke komunikaci a zábavě, ne k urážení. A to platí i pro tebe. Platí tu zlaté pravidlo: "Pokud nemůžeš říct nic hezkého, raději neříkej nic."

 

Nezapomeň se seznámit s chaty. Pokud máš otázku, našel jsi chybu, nebo prostě jen něco hledáš, nemusíš přece hned bombardovat holubem adminy, redaktory a radu. Zvaž, zda se tvůj postřeh nedá napsat do jednoho z chatů. Ty jsou rozdělené na tři kategorie, první jsou chaty související s herními záležitostmi (Herní inzeráty, Kronika), druhá kategorie se týká neherních věcí úzce souvisejících s hrou (Dovednosti, Dračí vejce, Editace profilu, Výplaty) a třetí kategorie jsou neherní, obecné knihy, které můžeš použít právě v nouzi nejvyšší (Dotazy a chyby, Návrhy a stížnosti).

 

A samozřejmě, jako poslední věc tak, jak se to děje v celém online světě, ti i já ukládám na pamětnou - Nikdy nikomu nedávej svoje přihlašovací údaje. Naštěstí není možné postavu smazat, ale dotyčná osoba by ti mohla pěkně zavařit a to nikdo z nás nechce. Pokud někomu tyto údaje dáš, raději si dobře pamatuj, komu jsi je dal, protože se taky může stát, že dotyčná osoba bude mít 3 postavy, bude se za tebe přihlašovat, hrát a pak zničeho nic bude mít ban a ty po postavě.

 

Nezapomeň, stále hrajeme ve středověku, takže tady nikdo nechce vidět žádné vysílačky, letadla, tanky, auta, vlaky, autobusy a podobné vymoženosti 21.století!
 

Podepsáni: Islanzadí de Eamë

Arwina Greensleeves

Aireen

Správce říše


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše