TOPlist

Napsal: Rey | Kategorie: Informace
Dne: 25.03.2020 20:43:05 FB



Tvorba profilu jezdeckého draka

 

Tento článek by měl sloužit především mladým Jezdcům, kteří čerstvě vyhráli dračí vajíčko a nevědí si rady s profilem svého draka. Poskytuje základní rady pro sepsání podoby, povahy, schopností draků. Všechny tyto vlastnosti se ale liší podle toho, jakého druhu je daný drak, proto než se pustíte do sepisování profilu, přečte si Reálie Draků a uvědomte si, co se vám vlastně vylíhlo! Aneb blizzard a ohnivý drak se nekříží a bazilišek si nebude volně létat oblohou. 

 

Jména

Draci si nechávají jména, která jim dají rodiče nebo jejich Jezdci. Nějaká příjmení nejsou pro ně. Jediné co tak uznávají, jsou přízviska jako třeba Zářivá šupina, Rychlý dráp, Silný zub a tak.

 

Podoba

Draci jsou velmi elegantní stvoření již od vylíhnutí. I když v té době jsou spíše roztomile nemotorní. Co se barev týče - ty se liší podle druhu draka (viz Reálie draků). Narodí se již plně vyvinutí, se zuby a ostny. Velmi rychle rostou a než se nadějete, je před vámi tvor třikrát větší než vy. Samice mají velmi elegantní a jemné proporce, zuby, drápy a ostny jsou o něco menší než u samců ale stále smrtonosné. Samci jsou naopak více svalnatí a i o něco větší. Šupiny jsou velmi ostré – bez sedla si na drakovi nezalétáte. Mají na křídlech pevné membrány a ne peří jak si někteří myslí. Tyto membrány jsou náchylné na zranění, je to nejméně chráněná část dračího těla.

 

Povaha

Všichni draci jsou od přírody velmi marniví, jak samci, tak samice. Všichni jsou pyšní na své šupiny a myslí si, že ta jejich barva je nejkrásnější. Také ji velmi vadí, když někdo bez dovolení vstupuje do jejich mysli. Pokud to uděláte, je tu více jak 50% možnost, že to nepřežijete nebo alespoň neodejdete po svých. U jejich Jezdce toto samozřejmě neplatí. Pokud je drak divoký, je záhodno se mu obloukem vyhnout. Tato stvoření jsou nespolečenská a velmi agresivní. U něj se ani nemusíte dotýkat mysli a je pravděpodobné že vás zabije nebo zmrzačí. Divocí draci neuznávají jinou rasu jako svou nadřazenou.

 

Věk

0 až 3 měsíce Mláďátko Neschopný létat, Nechrlí oheň, nekomunikuje s ostatními.
3 až 6 měsíců Mladší mládě      První pokusy o let, základy komunikace, vyfukuje kouř nozdrami.
6 měsíců až rok Starší mládě Chrlí oheň v malém množství, dobrá komunikace, dobré létání, unese jezdce jen chvíli.
1 až 4 roky Mladý drak Skvělý letec - unese jezdce, dokonalá komunikace, silné chrlení ohně, náklonnost k opačnému pohlaví, prozatím neschopnost páření.
4 až 700 let Dospělec Nejsilnější stádium, náznaky speciálních darů a jejich pozdější postupné rozvinutí, schopnost páření (tudíž i snesení vajíčka, v případě samičky)
 700 let až ???        Stařec Pomalu neunese jezdce, neschopen páření, slabý, chorý, pomalý.
????  Smrt Smrt na stáří, nemožné obživení.

 

 

Páření

Páření draků probíhá stejně jako u lidí, ovšem s jednou drobností. Draci si nemohou jen tak z legrace pořídit dračí vajíčko a následně i dráče bez povolení Admin teamu. Je to nelogické, neetické a proti všem nepsaným i psaným zásadám našeho webu! Tudíž z toho plyne, že pokud se přeci jen draci rozhodnou, že budou mít vejce, musí toto rozhodnutí poslat Admin team rozhodne, zda se vejce povolí, či nikoli a teprve až poté se probere, zda bude vejce zařazeno do výběru jezdců, nebo dáno jako nová herní postava na starost jednomu z rodičů.

Nezapomeňte, že pokud se rozhodnete dát dračí vejce k dispozicí Jezdcům, musí ho nejdříve elfí kouzelníci začarovat aby se vylíhlo nejvhodnějšímu Jezdci. Takže není možné aby dračice snesla vajíčko a pět minut na to se ho někdo dotkl a ono se vylíhlo.

 

Schopnosti

Draci mají velmi působivé rozpětí schopností. Začneme bojem. Jejich boj sestává z trhání drápy, kousání zuby a hlavně používání dračího dechu.

Další věc je létání. Jde o asi nejrozšířenější dračí schopnost, zvládají ho všechny druhy draků krom baziliška. Většina draků umí perfektně létat a zvládá akrobatické kousky. Někteří lépe, jiní hůře. To záleží na genech a tréninku. Magie. To je velmi ošemetné téma pokud j bereme u draků. Všichni draci mají magické nadání, ale žádný (opakuji ŽÁDNÝ) nemá nejmenší potuchy, kdy se magie projeví. Mohou se jí pokusit vyvolat, ale většinou se to nepodaří. Maximálně nějakému hodně silnému jedinci jednou nebo dvakrát. U některých draků se magie nemusí projevit nikdy, ale kouzla v jejich žilách kolují stále.

 

 

Pravidla pro schvalování profilů

 

Takže…zde vám (pokusím se co nejlépe) popíšu, jaké dračí profily se budou schvalovat:

 

Jméno: (Můžete si vybrat jaké chcete, v tom vás nebudu omezovat, jen prosím vás nepoužívejte jména draků z knihy (pokud se samozřejmě neregistrujete za knižní postavu).)

 

Druh: (Zde si vyberete zda jste Ohnivý, Ledový, Oblačný nebo Zemní drak. (Více v článku Reálie draků))

 

Pohlaví: (Doufám, že toto nemusím vysvětlovat. Buď samec, nebo samice… Žádní hermafroditi neexistují!)

 

Datum narození: (Není povinné, jen spíše pro zpestření.)

 

Věk: (Též není povinný ale je lepší když napíšete alespoň přibližný.)

 

Procenta: (Toto se týká pouze draků Jezdců. O toto pole se starají Admini, toho si nemusíte všímat.)

 

Podoba: (Alespoň 10 řádků smysluplné podoby, správné podle reálií)

 

Povaha: (Absolutní minimum je 10 řádků. O povaze se dá psát hodně dlouho.)

 

Historie: (Tak a tady se rozepište. Minimální délka je 20 řádků. Samozřejmě pokud máte čerstvě vylíhnuté dráče, moc se toho popisovat nedá, ale profil se dá časem aktualizovat.)

 

Schopnosti: (Zde napište vše co váš drak umí, u dráčat k čemu má dispozice. Ale prosím vás, ať to není žádné – umí perfektně létat, dokonale chrlí oheň, skvěle ovládá magii. Draci jsou skvělá a silná stvoření, ale vše dokonale neumí. Zkuste napsat i nějakou nevýhodu. Může vyplývat i z historie.)

 

Další odrážky (Majetek, Rodina a tak) jsou čistě na vás, v profilu nejsou nutné.


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše