TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Archiv článků
Dne: 20.03.2020 02:23:45 FB



 

Výběr typu postavy

 

Průvodce: Blagden

 

Zdravím, jmenuji se Blagden a budu tvůj průvodce typem postav. Jistě máš spoustu otázek ohledně tohoto světa. Nedivím se ti, také bych byl zmatený, kdybych kolem sebe měl tolik nových věcí. Než se zaregistruješ, dovol mi ti poradit, co udělat před tím, než si začneš psát životopis. 

 

Než si začneš tvořit životopis, je třeba se rozhodnout, co vlastně na Alagaesii chceš hrát. Je tu spousta barvitých možností, tedy vol moudře, ať tě tvoje hra baví a vytěžíš z ní nejvíc, co můžeš. A proto tu máme hned tři typy postav, kdy každý typ se liší podle tvých hráčských zkušeností, času na hraní a celkové náplně hry.

 

 

Jak si vybrat správný typ postavy?

 

 

Nejdřív bych tě seznámil s tím, co to vlastně je typ postavy. Jak už bylo řečeno, na Alagaesii můžeš hrát za tři různé typy postav. Jsou jimi: mechanická, volná a dobrodruh. Ve zkratce bych to vysvětlil asi takto: mechanická je pro úplné nováčky, kteří si chtějí se svojí postavou opravdu vyhrát, volná postava je pro ty, kteří už RPG hráli a teď si chtějí jen založit stejnou jako kdekoli jinde a dobrodruh je pro ty, co mají hodně času, chtějí hrát často (klidně i sami) a nevadí jim, že by jejich postava zemřela (tuto volbu doporučujeme třeba hráčům dračího doupěte, nebo studentům bez volnočasových aktivit).

 

Pokud jsi úplný nováček, chápeme, že není úplně lehké se ve všem zorientovat a jen tak si profil napsat z ničeho. Alagaesia.cz bohužel byla známá tím, že moc hráčů neprošlo registrací kvůli náročnosti přijímání profilů. Pokud váháš a nevíš ještě, co by tvá postava měla dělat, nebo ji chceš poznat blíž, rozhodně doporučujeme začít s postavou "Mechanickou". Jedná se o postavu, kterou budeš tvořit během první hry, tedy automaticky začínáš jako Novic. Mechanická postava se tak jmenuje, protože ji vytváříš mechanicky - jediným velkým questem, ve kterém máš příležitost svoji postavu pořádně poznat a vyzkoušet si její možnosti. Pro mechanickou postavu ti stačí úplně základní životopis, který budeš dopisovat postupem času během questu. Tento quest na jedno povolání ti zabere mezi dvěma až pěti měsící, záleží, jak těžký quest to bude a jak šikovný budeš ty. Nicméně naučíš se správně hrát, vytvoříš si opravdu kvalitní životopis a tvoje postava bude zkrátka skvěle udělaná. Zároveň se hodí pro úplné nováčky, kteří mají zájem se naučit hrát pořádné RPG.

 

 

Hrát za Mechanickou postavu

 

 

Pokud tě nenadchla myšlenka postavy Mechanické a chceš si zkusit jen obyčejnou hru, můžeš zkusit hru za Volnou postavu. Volná postava je taková postava, která má od začátku plnohodnotný životopis, ty jen vklouzneš do dění v Alagaesii a v podstatě si jen tak žiješ. Taková postava je na hraní pochopitelně nejlehčí, nicméně je na úkor toho nejnudnější, pokud si ji správně nenastavíš. Postava Volná má totiž nejvíc možností, které se ti po registraci otevřou. Volnou postavou se stává i ta Mechanická po vykonání prvního questu. Hodí se spíše pro dlouhodobé hráče, kteří už ví, jakou postavu si zakládají.

 

 

Hrát za Volnou postavu

 

 

Nebo patříš úplně jinam? Patříš mezi hráče, kteří mají skutečně spoustu volného času a chtějí ho věnovat této hře? Opravdu si vyhrát se svojí postavou, užívat si questy a mít neustále něco na práci? Pak je pro tebe postava dobrodruha. Na životopis Dobrodruha nejsou tak velké nároky jako na postavu Volnou, ovšem Dobrodruzi mají mnohem vyšší šanci že zahynou při nějakém nebezpečném questu, hlady, nebo při boji. Tato postava se hodí nějenom pro hráče se spoustou volného času, ale i pro hráče zkušené.

 

 

Hrát za Dobrodruha

 

 

Milý poutníku, věřím, že si určitě vybereš dle svého nejlepšího vědomí a svědomí a budeš počítat se všemi riziky, které tvoji postavu mohou potkat. Pokud si stále nejsi jist, nech si poradit od hráčů zkušených a to v Návštěvní knize, protože nikdo ti neporadí lépe než člověk, který už podobnou volbu jednou učinit musel.

Nu, nebudu tě dále zdržovat tlacháním tady, vyber si a pojďme začít hrát to pravé dobrodružství...

 

 

Nevybírat si a přejít na Pravidla.

Zpět


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše