TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Questy
Dne: 02.04.2020 16:08:47 FB



Mechanický quest - 10. část

 

Dovednosti. Noční můra každého admina. A mučící nástroj každého hráče. Proto čti následující řádky pozorně. Nejprve si bokem do druhého okna otevři článek Dovednosti - KLIKNI ZDE. Prolítni si, kde co v článku najdeš. Budu tě na jednotlivé části odkazovat.

 

  1. Připrav si jednu dovednost z životopisu, kterou už jsi zmínil. Budeme s ní teď pracovat jako s modelovým příkladem. Theresa, podle životopisu, byla zvyklá vyšívat, vařit, zpívat a modlit se. Já jsem se rozhodla jako modelové vybrat si vaření.
     
  2. Napiš si do životopisu danou dovednost a pozorně si přečti část "Hodnocení u nově založených postav". 
     
  3. Zamysli se, kolik je tvojí postavě let a jak moc měla možnost danou věc procvičovat.
    - Theresa je dospělá, mladá žena. Už vím, že jsem ji nechala narodit se do rodiny sedláka, kde existuje pravděpodobně nějaká matka, která vařila ale zároveň učila Theresu vařit. Má dva mladší bratry a nejmladší sestru, tedy určitě byla dlouho vedená tvrdou cestou ženy, protože byla dlouho jedinou dcerou v rodině. 
    Když se podíváš na první tabulku v článku Dovednosti, vidím, že Theresa tím pádem určitě nebude mít vaření na 0. A určitě nebude výš, jak na 2. Tím, že ještě nezkusila nic nového a tvrdě pracuje jsem se rozhodla, že jí dám dovednost Vaření na hodnotu 1. Pokud bych se rozhodla, že se herně chci věnovat vaření, můžu dovednost vylepšit až tam. Ale teď ještě nevím, jestli chci mít z Theresy zrovna kuchařku. Pod tabulkou máte jednotlivé úrovně okomentované pro lepší zvolení hodnot.
     
  4. Takto postupuj i se zbylými dvěma dovednostmi. Zároveň si do životopisu přidej novou položku, řemeslo. Co tvoje postava při startu hry bude dělat za práci? V části "Hodnocení u nově založených postav" najdeš položku řemeslo i nějaké příklady. Pamatuj, není to směrodatné! Tvá postava může řemeslo postupem času změnit. 
     
  5. Kromě řemesla ještě přidej položku věk. Pamatuj, jsme ve středověku, tedy 20 let starý člověk už byl dospělý, pravděpodobně už má pár dětí. Vol úměrně svým schopnostem. Ideálně mladý člověk v nejlepších letech bude mít 15 - 17 let. 

 

 

Tady máš jméno, typ postavy, rasu a pohlaví. Pod ně vlož věk a řemeslo. 

 

Věk: 16 let

Řemeslo: Sedlačka

 

Tady máš část o náboženství, popis postavy a historii. Za historii patří dovednosti.

 

Dovednosti:

Vaření - 1

Vyšívání - 1 

Zpěv - 1

 

 

 

Zadané úkoly:

  • Ohodnoť své postavě tři dovednosti. 
  • Vyber jí řemeslo.
  • Urči její věk
  • Přidej na Yosenen příspěvek, kde budeš vykonávat své řemeslo s cílem vydělat si peníze.

Pokud si nejsi jistý, zda jsi vše pochopil správně, napiš do Návštěvní knihy nebo na team@alagaesia.czMáš splněno? Tím pádem pokračuj.  

 

Pokračovat ve tvé cestě Yosenem.

 

Zpět

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše