TOPlist

Napsal: Islanzadí de Eamë | Kategorie: Questy
Dne: 02.04.2020 16:11:05 FB



Mechanický quest - 11. část

 

Základní dovednosti bychom tedy měli. Dovednosti jsou ale vícerého typu. Ještě jsou tu totiž BOJOVÉ a MAGICKÉ dovednosti. Ty se netýkají každého, takže si zase musíš položit pár otázek, abys věděl, jaké dovednosti se zrovna tebe týkají?

 

1. Jsi člověk? 

  • ANO: Jsi žena?
    • ANO: Žena nepotřebuje umět ani boj, ani magii, můžeš tedy tuto část přeskočit a pokračovat v cestě Yosenem
    • NE: Přečti si odstavec s BOJOVÝMI dovednostmi
  • NE: Pokračuj na otázku 2.

2. Jsi elf? 

  • ANO: Učil se tvůj elf někdy bojovat se zbraní?
    • ANO: Přečti si oba odstavce, jak o MAGICKÝCH, tak i BOJOVÝCH dovednostech.
    • NE: Přečti si odstavec s MAGICKÝMI dovednostmi
  • NE: Pokračuj na otázku 3.

3. Jsi trpaslík? 

  • ANO: Přečti si odstavec s BOJOVÝMI dovednostmi
  • NE: A co jsi tedy zač? Začni znovu od jedničky!

 

Teď si bokem znovu do druhého okna otevři článek Dovednosti - KLIKNI ZDE. Už bys je měl znát důvěrně. Pokud se o článek budu opírat, budu počítat s tím, že už víš, o čem mluvím.

 

 

BOJOVÉ dovednosti

 

Takže se budeš učit s něčím pěkně ostrým, jo? Pozor, ať se neřízneš. Nuže, jaká zbraň to je? Nutné je se zamyslet, jak ke zbrani přišel. Dal mu ji otec? Zdědil? Má už tak dobrou práci, že si zvládl našetřit a koupit si ji sám? Nebo měl jen tréninkovou ve škole a žádnou svoji nemá? Zahrň nebo pouprav to v historii.

 

Zamysli se, jak dlouho a jak intenzivně strávil učením. Pokračuj v historii, pokud tuto etapu ještě nemáš napsanou, řiď se popisem v článku s dovednostmi. Pozor, nehraj teď s vyšší dovedností na boj než 3! Někdy je lepší míň než víc.

 

A teď to opravdu zajímavé. Pojďme to vyzkoušet. Důležitý je nyní článek pravidla souboje. Potom, najdi zkušeného hráče a zahrej s ním boj. Neboj, on tě nezabije. Hrej co nejvíc reálně k úrovni dovedností, kterou by postava měla mít. Nech si poradit. Hrát správně boj není jednoduché, chce to často cvik.

 

Jak ti to šlo? Baví tě hrát boj? Nebo raději zkusíš něco méně náročného?

Pokud u boje zůstáváš, je na čase napsat dovednosti. Drž se následujícího: člověk maximálně 3/7, elf a trpaslík maximálně 4/7. Zhodnoť, jak dobrá je tvoje postava. Hlavně pozor, ať to sedí s historii! Klidně se s někým zkušeným o dovednostech poraď, oni ti rádi pomůžou.

 

Zadané úkoly:

  • Dopiš do historie část, kde se postava naučila bojovat. 
  • Ohodnoť své postavě dovednost boje.
  • Najdi zkušeného hráče a zahrej si s ním někde v Yosenu souboj v souladu s pravidly souboje. Zkušeného hráče hledej buď v Návštěvní knize, nebo napiš na adminský mail, kde ti někoho přidělí.

 

MAGICKÉ dovednosti

 

Vítej v zajímavém a, nebudeme si nic nalhávat, těžkém učení magie. Úplně první, důležitá věc - přečti si článek Magie I.

Kterému odvětví magie se tvoje postava věnuje? A především, jak dlouho? Tady jsou vyšší úrovně magie skoro přímo závislé na prožitých stoletích. Pokračuj v historii skrz období, kdy se postava učí. Jak, kde, proč? A jak jí to jde? Čísla pro dovednost magie tvoř v souladu s popisem v článku s dovednostmi.

 

Nu, jdeme to vyzkoušet. Sežeň si zkušeného hráče a zahrej si s ním. Použij magii! Podle článku o magii zjisti, jaké obory by tvoje postava mohla umět, nějaké si vyber a zhodnoť, jak je postava v daných oborech dobrá (nepoužívej nyní víc jak 3/7).

Elfská postava nejspíš umí komunikovat myšlenkami, mluvit starověkým jazykem (lingvistika zde) či zpívat přírodě. Vyzkoušej to. Můžeš si vyzkoušet další obory, které sis pro postavu vybral. 

 

Jak se ti líbila magie? Je to složité? Můžeš zkusit jiný obor, nebo magii úplně opustit, pokud to není ten pravý šálek kávy pro tebe. Pokud ano, ohodnoť dovednosti. Ne víc jak 4/7. Pokud nutně potřebuješ víc, budeš se muset domluvit s adminem. Pozor, ať to sedí k historii. Dopiš ji.

 

Zadané úkoly:

  • Dopiš do historie část, kde se postava naučila magickým uměním. 
  • Ohodnoť své postavě dovednost magie.
  • Najdi zkušeného hráče a zahrej si s ním někde v Yosenu hru, ve které použiješ magii v souladu s jejími pravidly. Zkušeného hráče hledej buď v Návštěvní knize, nebo napiš na adminský mail, kde ti někoho přidělí.

 

Pokud si nejsi jistý, zda jsi dovednosti vytvořil správně, napiš do Návštěvní knihy nebo na team@alagaesia.czMáš splněno? Tím pádem pokračuj.  

 

Pokračovat ve tvé cestě Yosenem.

 

Zpět

 


- Autor webu: Správce říše - Autor skinu: Správce říše